web analytics
11:11 Dubbele getallen
Mysterie

De Fraser-driehoek, die goed is voor 40% van alle verdwijningen in Canada

45a70ca8cb854ef53299b4db6d303dad AnGel-WinGs.nlIn de Canadese provincie British Columbia is er een gebied waar heel vaak vreemde verdwijningen van mensen voorkomen. Informeel wordt het de Fraser-driehoek genoemd.

Voor het eerst sprak de bekende schrijver en onderzoeker van mysterieuze verdwijningen van mensen David Paulides , auteur van de boekenreeks Missing 411 (Missing 411), voor het eerst over deze zone . Volgens Paulides overspant deze driehoek de beboste bergen tussen het centrum van Vancouver Island en de steden Hope en Kamloops. Binnen de driehoek bevindt zich het Fraser River Basin, dat Fraser Canyon, de Lillooet en Thompson Rivers en Lake Harrison omvat. Volgens Paulides verdwijnen hier zo vaak mensen dat het gebied goed is voor ongeveer 40% van alle vermiste personen in Canada.

Vermoedelijk vond de vroegste (bekende) mysterieuze verdwijning in deze zone plaats in 1957 met een man genaamd Herman Jongerhuis. Op 10 november van dat jaar gingen Jongerhuis en zijn vriend Kees Bulk op jacht in een plaats genaamd Monte Lake, ongeveer 40 kilometer van de stad Kamloops.  Op een gegeven moment besloten ze om verschillende kanten op te gaan en beloofden ze elkaar over een paar uur op de afgesproken plaats te ontmoeten, maar alleen Bulk kwam daar en Jongerhuis kwam niet opdagen. Bulk doorzocht het gebied, luid de naam van zijn vriend roepend, maar vond geen teken dat Jongerhuis zelfs maar was gepasseerd. Wanhopig op zoek naar zijn vriend, vuurde Bulk drie schoten in de lucht, die gewoonlijk door jagers worden gebruikt als een noodsignaal, een soort SOS-signaal, en tot zijn grote opluchting hoorde hij drie schoten als reactie.

 

Ze klonken heel dichtbij, maar Balk kon niet bepalen van welke kant, en toen hij opnieuw drie keer in de lucht schoot, antwoordde niemand hem. Balk reed naar de Royal Canadian Mounted Police en deed aangifte van een vermist persoon in het bos. Al snel werd een grote zoekactie aangekondigd, waarbij honderden mensen betrokken waren, evenals speurhonden en vliegtuigen. Ze kamden kilometers lang het hele bos rond het gebied waar Jongerhuis verdween, maar vonden absoluut niets, en de honden konden het spoor niet eens oppikken. In 1960 werd in het gebied een skelet gevonden, waarnaast een verroest pistool lag.

Het skelet bleek mannelijk te zijn en behoorde waarschijnlijk toe aan Jongerhuis. Tegelijkertijd lag het skelet op een open plek en in de zone, die tijdens de zoekactie herhaaldelijk werd onderzocht. De doodsoorzaak van de man kon niet worden vastgesteld.

* * * In de zomer van datzelfde jaar, 1960, reed een wandelaar genaamd Maurice Masters naar Red Lake, 56 kilometer ten noordwesten van Kamloops, met zijn vrouw en twee jaar oude dochter, Betty Jean. Ze namen een klein kind mee, want ze gingen niet diep de wildernis in.  Na een wandeling bereikten ze een kleine nederzetting en gingen het postkantoor binnen, Betty Jean op straat achterlatend. Lokale kinderen speelden daar en ze besloten dat ze bij hen veilig zou zijn.  Toen ze een paar minuten later naar buiten gingen, was Betty Gina nergens te bekennen, en andere kinderen beweerden dat ze niet wisten waar ze was verdwenen en dat ze het ene moment naast hen was, en toen verdween ze plotseling. De meesters begonnen rond te rennen op zoek naar hun dochter, maar het meisje was nergens te vinden en de zeldzame bewoners van de nederzetting beweerden hun kind niet te hebben gezien. Niemand zag iemand achterdochtig in de buurt van het postkantoor, niemand zag mensen het kleine meisje meeslepen, en zelf kon ze fysiek gezien niet ver van het postkantoor in een paar minuten verwijderd zijn, vooral niet het bos in.

Ongeveer twee uur later begon hier een grootschalige zoekactie met speurhonden, vliegtuigen en tientallen vrijwilligers. Allereerst werden de honden naar het postkantoor gestuurd, naar de plek waar het meisje met andere kinderen speelde. Maar de honden cirkelden alleen zinloos rond de plek en konden het spoor niet oppikken. Toen begonnen ze de omliggende bossen te doorzoeken, maar ook zonder resultaat. De zoektocht duurde ongeveer 10 dagen, maar noch het meisje, noch delen van haar kleding of schoenen werden gevonden. Het leek alsof Betty Jean gewoon in het niets was verdwenen.   Haar verdwijning werd als heel vreemd beschouwd, ook omdat het gebied rond de nederzetting zo dicht begroeid was met struiken. dat het zelfs voor een volwassene, laat staan ​​voor een kind, moeilijk zou zijn om er doorheen te komen. En als het meisje de weg opging, zou ze meteen worden opgemerkt. Er zijn theorieën dat iemand het meisje zou hebben ontvoerd, maar niemand zag verdachte mensen met een kind in de buurt, noch een auto die daar zou zijn gepasseerd op het moment van de verdwijning van het meisje.

Lees ook eens:  Man Raped By Fallen Angels Has DNA Evidence

Er was ook een theorie dat een roofzuchtig beest het meisje had kunnen wegslepen. Maar waarom merkten de andere kinderen hem toen niet op? Trouwens, in de dagen na de verdwijning van Betty Jean in het gebied, schoten jagers een beer en een poema, maar er werden geen overblijfselen van een kind of stukjes kleding in hun maag gevonden.

Eveneens in 1960 verdween een 24-jarige Hongaarse immigrant, Geza Peceli, op mysterieuze wijze in de Fraser-driehoek. Hij werkte als schaapherder en op het moment van zijn verdwijning bevond hij zich op de hellingen van Mount Baldy op het Thompson Plateau, nabij Kamloops.

 

Er was een klein huis waar hij alleen woonde, en zijn werkgever David Anderson bezocht hem regelmatig en bracht hem een ​​voorraad eten, drinken en geweerpatronen. Op 20 september arriveerde Anderson zoals gewoonlijk met voorraden, maar het huis was leeg, hoewel er een gedekte tafel met eten was. Alle bezittingen van Pechel waren op hun plaats en alles was in orde, alsof hij net even naar buiten was gestapt. Toen de zoektocht naar deze man begon, werd zijn kudde schapen ongeveer drie kilometer van de lodge gevonden. Er waren geen voetafdrukken te zien in de sneeuw naast de kudde. Waar Pecheli naar toe verdween, blijft onbekend. Hij werd niet dood of levend gevonden.

 

* * * In 1962 verdween de 30-jarige Wallace John Marr spoorloos, die op 19 november met zijn vriend Fred Basco op jacht ging in het gebied bij Fraser Canyon. ‘S Avonds stopten ze bij de oude houthakkersweg, staken een klein vuur aan en toen wilde Basco in de buurt lopen, omdat hij daar verse hertensporen zag. Toen hij ongeveer een uur later terugkwam, was Marr nergens te bekennen, hoewel zijn pak voorraden en geweer nog bij het vuur lagen.

 

Aanvankelijk ging Basco ervan uit dat Marr ook ergens heen was gegaan en spoedig zou terugkeren, maar de nacht viel en Marr kwam nooit. De volgende dag keerde Basco terug naar de stad en meldde het verlies van een vriend. tijdens de zoektocht werd een ketting van menselijke voetafdrukken gevonden, die van het vuur naar het bos leidde. Maar al snel verdwenen de sporen en leverden zorgvuldige zoektochten in het bos niets op. Er werd gespeculeerd dat Marr waarschijnlijk stierf nadat hij van een van de vele rotsen in het gebied was gevallen, maar zijn lichaam werd nooit gevonden en zijn uiteindelijke lot blijft onbekend.  Interessant is dat, net als bij Jongerhuis, deze verdwijning plaatsvond toen twee mannelijke jagers vrij kort gescheiden waren.

 

Paulides maakte hier een nogal huiveringwekkende opmerking over: “Het is verbazingwekkend hoe vaak wandelaars en jagers hun eigen weg gaan en dan gebeurt er iets en verdwijnt één persoon. Verschillende van mijn lezers hebben me geschreven dat het lijkt alsof iemand of iets deze mensen heeft gevolgd, wachtend op het juiste moment. En dan , als niemand keek, zou hij die slachtoffers komen halen en niets achterlaten.” * * * Op 20 augustus 1966 kwam de familie O’Brien, waaronder een 9-jarige jongen genaamd Clancy, op bezoek bij een ouder familielid in het Green Lake-gebied. Terwijl de volwassenen praatten, liepen Clancy en de 6-jarige broer Tom achter neven Johnny en Alan aan terwijl ze Olson Butte Hill opliepen.   De heuvel was heel dichtbij en het huis was vanaf de heuvel gemakkelijk door de struiken te zien. De jongens liepen de heuvel op, maar Clancy verveelde zich daar snel en ging terug naar het huis van zijn grootvader. Toen de andere jongens echter ook naar huis terugkeerden, bleek Clancy er niet te zijn en had niemand hem meer gezien sinds zijn vertrek.  De familie ging op zoek naar de jongen en vroeg om hulp van al hun buren. Ze dwaalden rond terwijl ze zijn naam riepen, maar hij antwoordde niet en was nergens te bekennen. Daarna wendden ze zich tot de politie voor hulp en begon een zoekactie met honden en vliegtuigen.  Er waren meer dan driehonderd vrijwilligers en ze kamden elke struik op de heuvel, rond de heuvel en in het hele gebied. Ze slaagden erin enkele sporen te vinden die zogenaamd door Clancy waren achtergelaten, maar de honden konden het spoor niet volgen, ze renden gewoon zinloos rond. Deze zoektocht werd uiteindelijk een van de grootste en meest uitgebreide in de geschiedenis van British Columbia, maar de jongen werd nooit gevonden en wat er met hem gebeurde bleef onbekend.

Lees ook eens:  Vreemde rode lucht in China gezien als gevaar

 

* * * In de daaropvolgende jaren vonden bijna elk jaar vreemde verdwijningen plaats in de Fraser-driehoek, die tot in de moderne tijd doorgaan.  In 2002 verdween toerist Brian Douglas Fonan in de buurt van de badplaats Whistler nadat hij een excursie had gemaakt en daarna een korte wandeling had gemaakt waarvan hij nooit meer terugkeerde. Sindsdien heeft niemand hem meer gezien.  In 2010 vertrokken twee doorgewinterde wandelaars Rachel Bagnall en Jonathan Jett voor een gemakkelijke wandeling in de Caioush-bergen ten noordwesten van het dorp Pemberton, samen met veel uitrusting en een driedaagse voorraad voedsel.

 

Ze keerden niet terug en bij de huiszoeking werd alleen hun auto langs de weg geparkeerd gevonden met spullen erin. Er is nooit een spoor van hen gevonden.  In 2011 werd de 55-jarige Darcy Brian Turner vermist tijdens een wandeling in het bos, waar hij eerder elk jaar probleemloos naartoe was gereisd. Zoals in veel van deze gevallen konden de speurhonden zijn spoor niet oppikken, hoewel zijn laarsafdrukken werden gevonden. In maart 2012 verdween de 27-jarige David Christian nadat hij met vrienden had gedronken en een bar in de badplaats Whistler had verlaten. Hij werd later dood aangetroffen in een beek bij een nabijgelegen golfbaan, maar de doodsoorzaak kon niet worden vastgesteld en, vreemd genoeg, miste hij zijn schoenen. * * * In 2015 ging de 20-jarige Sakjit Saggu op een ontspannen dagtocht met vrienden langs de Lindeman Greendrop Hiking Trail in Chilliwack Lake Forest. Op een gegeven moment liep Saggu zijn vrienden voor en vertelde hen dat hij zou kijken hoe het pad ging.

 

Dit was de laatste keer dat ze hem zagen. Ze volgden het pad tot het einde en kwamen hem nooit meer tegen. Tijdens de zoektocht kon niemand uitleggen waar hij kon verdwijnen van een vrij druk pad, waar het vol stond met groepjes andere toeristen.  Destijds werd dit als een buitengewoon ongebruikelijke gebeurtenis beschouwd en een van de autoriteiten verklaarde het volgende: “Het is allemaal heel, heel vreemd. Als we naar dit gebied worden geroepen vanwege een verdwaalde toerist, vinden we meestal de vermisten binnen een uur of twee… Het is echt moeilijk om te verdwalen in dit gebied. Het is zo’n goed gemarkeerde platgetreden pad waar veel toeristen op lopen, dus het is heel raar dat niemand deze persoon heeft gezien.” Later werd het levenloze lichaam van Saggu vrij ver van het pad gevonden, en zelfs op een heuvel. Hoe hij daar kwam, toen ging hij daarheen en waaraan hij stierf, bleef onduidelijk.

Lees ook eens:  Maanafwijkingen Structuren met lichten die 's nachts aangaan

 

* * * In 2016 ging de 46-jarige Dianna Wertz wandelen in het bos bij haar huis ten zuiden van Salmon Arm en werd nooit meer gezien. Datzelfde jaar ging een man genaamd Gurdeep “Gordon” Sagu wandelen op de Chim Range, ten oosten van Chilliwack, met zijn vriendin Sherrill Budai en een andere wandelaar.  Op een gegeven moment ging hij door en beloofde hen op de afgesproken plaats te ontmoeten, maar hij verscheen nooit en niemand anders zag hem.  In 2017 verdween de 25-jarige Alison Lynn Raspa, die voor het laatst werd gezien bij het verlaten van een bar in het resortgebied van Whistler. Later werden haar kleren methodisch verspreid in het bos gevonden, alsof ze het ene item na het andere uitdeed terwijl ze liep.  Een paar weken later werd haar bevroren lichaam gevonden in het water aan de noordelijke rand van het Alpha-meer, dat eerder tijdens de zoektocht zorgvuldig en uitgebreid was onderzocht. De doodsoorzaak van de vrouw kon niet worden vastgesteld.

 

* * * Volgens Paulides is een van de terugkerende eigenaardigheden in dergelijke gevallen wanneer het lichaam wordt gevonden op een plek die onlangs zorgvuldig is onderzocht.  “Een van de kritieke punten van het profiel, dat ik honderden keren heb gedocumenteerd, is de vondst van lichamen op een plaats die eerder was doorzocht. Ik heb nooit beweerd dat de zoekteams niet grondig werk hebben geleverd, integendeel. “Alles wijst erop dat de lichamen simpelweg niet op de plek waren toen de zoekmachines daar aan het werk waren. In mijn boeken kun je veel voorbeelden vinden wanneer de lichamen van vermisten werden gevonden op plekken die al tientallen keren eerder waren onderzocht.” Andere eigenaardigheden op de lijst van Paulides zijn de volgende:

1) Honden kunnen een vermist persoon niet opsporen, ook al zijn er voetafdrukken in de grond.

2) Mensen verdwijnen vaak als ze in paren gaan en uit elkaar gaan.

3) Als het lichaam van de vermiste wordt gevonden, zijn er vaak geen sporen van roofdieren of aaseters op te vinden. En de doodsoorzaak kon niet worden vastgesteld.

4) Het lichaam van de vermiste persoon wordt vaak gevonden op een moeilijk bereikbare plaats, waar het nooit bij een levend persoon met een gezond verstand zou opkomen om naar toe te gaan.

5) Voor de verdwijning vertoonden de mensen geen tekenen dat ze zelfmoord wilden plegen of dat ze psychische problemen hadden. In de regel daarentegen waren de vermisten opgewekt, sociaal en opgewekt, die van buitenactiviteiten hielden.

En Paulides heeft veel van zulke verdachte tekens.   Sceptici zeggen soms dat de Fraser-driehoek gewoon erg populair is bij toeristen, waardoor verdwijningen daar vaak voorkomen. Canada is echter vol met andere plaatsen die populair zijn voor jagen, vissen en toerisme, maar buiten de Fraser Triangle zijn er veel minder van dergelijke verdwijningen. Het lijkt erop dat verdwijningen in deze zone echt verder gaan dan ongelukken.

Bron

 

 

 

 

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥