web analytics
11:11 Dubbele getallen

Chronovisor – Apparaat dat eerdere gebeurtenissen kan bekijken die verborgen zijn in de geheime archieven van het Vaticaan

Het werd de Chronovisor genoemd en daarmee had hij niet alleen de laatste dagen van het leven van Jezus gezien – de pijn, het verraad, de berechting, de kruisiging –

maar ook de vernietiging van Sodom en Gomorra, de schepping van de Tien Geboden, en andere bijbelse momenten, maar ook opmerkelijke historische gebeurtenissen, zoals een toespraak van de beroemde Romeinse senator Marcus Tullius Cicero, een uitvoering van de verloren tragedie Thyestes, en zelfs gebeurtenissen uit het leven van Napoleon.

Het moet gezegd worden dat Pellegrino Ernetti van nature geen excentrieke man was.

Hij was een benedictijner monnik, een wetenschapper en auteur, een musicoloog en de voorzitter van Prepoliphony aan het prestigieuze Benedetto Marcello Conservatory of Music in Venetië. Met andere woorden, hij was niet het type man dat geneigd was fantastische verhalen te vertellen. Brune wist dit, en zo begon hij Ernetti onmiddellijk te ondervragen over de mysterieuze Chronovisor. Ernetti onthulde dat het idee vele jaren eerder bij hem was opgekomen tijdens het werken aan een project met zijn collega, pater Agostino Gemelli, aan de Katholieke Universiteit van Milaan.

 

Terwijl ze probeerden harmonischen uit oude Georgische gezangen te filteren, hadden ze schijnbaar de stem van Gemelli’s overleden vader door de recorder gehoord. Geïntrigeerd, zo niet verbluft, begon Ernetti zich af te vragen: wat gebeurde er met de geluiden die mensen maakten nadat ze ogenschijnlijk verdwenen waren? Zou het echt kunnen dat stemmen uit het verleden op de een of andere manier werden opgenomen?

 

Lees ook:   Waarom zijn er dinosaurussen op dit 16e-eeuwse schilderij?
Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button