web analytics
11:11

Telefoontjes van de doden

Gelooft u dat degenen aan de overzijde u kunnen bellen?

carrouselafbeelding 0

Blijkbaar nemen de doden altijd contact met ons op.

Ze bewegen je vingers over het ouijabord, ze kloppen op je tafels en ze bellen je zelfs op je telefoon.

Voor mij zijn de raarste van deze communicatiemethoden telefoongesprekken vanuit de dood. Ik weet dat sommige lezers ongelovig zullen zijn en weer anderen gretig knikken. Het probleem is bij vreemde verschijnselen als deze dat de scepticus ze eenvoudigweg niet zal geloven, ongeacht het bewijs dat wordt aangedragen, terwijl de lichtgelovige ze te snel gelooft, ondanks de vaak schokkende inconsistenties.
Uiteindelijk moeten we een manier vinden om ruimdenkend genoeg te zijn om iets over het universum te leren van deze incidenten, maar ook hardnekkig genoeg, dus we worden niet meegenomen voor een ritje.

Dit fenomeen van een overleden persoon die je op je mobiele telefoon laat bellen, valt niet onder de experimentele studies, omdat telefoontjes uit de dood uit het niets komen en zichzelf als anekdotes presenteren.
Wetenschappelijk ingestelde mensen hebben de neiging hun neus neer te kijken als anekdotes. Naast de experimentele methode verzamelt de wetenschap echter ook perfect respectvol voorbeelden en rangschikt deze voorbeelden in taxonomieën, dat wil zeggen, ze plaatst ze in categorieën en groepen en zoekt naar overeenkomsten en patronen. Dat is tenslotte wat Darwin deed tijdens zijn reizen naar de Galapagos-eilanden en elders. Alle wezens die hij catalogiseerde, waren slechts anekdotes in Engeland.
Dus ik denk dat we moeten oppassen dat we telefoontjes niet uit de hand laten lopen. We zouden inderdaad iets kunnen leren als we er objectief naar kunnen kijken.

De klassieke studie

De klassieke studie naar dit fenomeen stond in een boek uit 1979 dat nu moeilijk te bemachtigen is. Het boek heette simpelweg “Phone Calls From The Dead”, geschreven door parapsychologen D. Scott Rogo en Raymond Bayless.
Een opmerking: D. Scott Rogo werd later in augustus 1990 vermoord in Northridge, slechts 40 jaar oud, en zijn moordenaar werd nooit gevonden. We zouden een vloek kunnen vermoeden, zoals een vloek die het team dat Toetanchamon vond of de filmploeg en acteurs die The Exorcist maakten , achtervolgde , maar Rogo’s co-auteur Raymond Bayless leefde tot hij 84 was en stierf op natuurlijke wijze in Los Angeles in 2004.
In het boek probeerden Rogo en Bayless de verschillende soorten oproepen te categoriseren. Ze verdeelden de oproepen in drie categorieën:

Schijnbare telefoontjes van  de doden

Bij dit soort oproepen krijgt een levend persoon een telefoontje van iemand die onlangs is overleden of in feite al een tijdje dood is. De persoon die de oproep ontvangt, weet al dan niet dat de beller dood is.
Veel van deze voorbeelden zijn afkomstig van internet.

Janaye S. meldt dat de vriend van haar oudste broer Joe stierf aan een hartaanval, en op een avond kwam er een telefoontje naar hun huis van iemand die precies hetzelfde klonk als Joe, met het verzoek om met haar oudste broer te praten (die er niet was) , zeggende “Er is iets vreemds aan de hand.” Toen hem werd verteld dat de broer er niet was, legde Joe de hoorn op de haak. De beller-ID zei “Out of Area” en was niet traceerbaar.
Betty (achternaam onbekend) dateert uit de jaren negentig en vertelt hoe ze werd gebeld op haar nieuwe werkplek. Het telefoontje ging door op de telefoon van een collega, Mary, die aan het lunchen was. Een mannenstem vroeg om Mary met een bijnaam, voordat hij zichzelf corrigeerde en formeel om haar vroeg met haar voornaam. Betty zei dat Mary op dit moment niet achter haar bureau zat en de man zei: ‘Kun je haar vertellen dat dit haar broer is? Ik miste haar echt op de familiebijeenkomst, en ik wenste dat ze weg was. ”

Toen Mary terugkwam van de lunch, gaf Betty de boodschap onschuldig door, maar tot haar grote verbazing viel Mary in stukken. Toen Mary eindelijk weer tot rust kwam, zei ze dat haar broer vijf jaar eerder in een auto-ongeluk was omgekomen. Twee weken eerder was er een familiereünie geweest, maar ze had het niet gehaald. Toen Betty haar vertelde dat de man aanvankelijk naar Mary vroeg met een bijnaam, bevestigde Mary dat het de naam was van haar broer, maar weinig anderen noemden haar altijd.

Bonnie O meldt dat haar overleden moeder haar op kerstavond heeft gebeld. Haar moeder was al drie jaar dood, maar wist blijkbaar niet dat ze dood was, want toen zei Bonnie. ‘Dit kan jij niet zijn, mam. Je bent dood.” Haar moeder zei: “Oh, kom op,” en werd geïrriteerd dat Bonnie dacht dat ze dood was, en de lijn werd afgesneden. Bonnie zegt dat haar moeder een onmiskenbaar Noors accent had, en ze wist zeker dat zij het was. Bonnie zei ook dat er veel statische elektriciteit op de lijn zat en dat het volume in- en uitgeschakeld werd.

Lees ook:   Multidimensional Universe Discovered In our Brains: As Above so Below

Intentie gevallen

Bij een “intentieoproep” is er een urgent bericht, vaak een waarschuwing, van een vriend of familielid. Aanvankelijk lijkt de oproep volkomen normaal, maar later komt de ontvanger van de oproep erachter dat de persoon die hem heeft gebeld, nooit daadwerkelijk heeft gebeld, hoewel hij dat beslist van plan was.
In deze gevallen wordt de stem aan de lijn vaak omschreven als vreemd, of dronken, of mechanisch. Er is in ieder geval iets mis mee.

Deze ‘mechanische stem’ doet me denken aan de stem van de Mothman aan de telefoon, of aan de vreemd kunstmatige uitstraling van de huid of kleding van de Men In Black in UFO-gevallen.
Rev. Carl Hewitt, een paranormaal medium, vertelt een geval uit zijn boek A Medium’s Diary .

Eind jaren zeventig had dominee Hewitt het in die tijd zo druk dat hij een secretaresse in dienst nam om zijn afspraken te beheren. Op een dag kreeg ze een vreemd telefoontje en toen haar werd gevraagd wat er raar aan was, zei ze: “Het klonk niet als een menselijke stem.”

De inhoud van de oproep was relatief normaal, de stem had om een ​​afspraak gevraagd voor een paranormale lezing met dominee Hewitt. Toen de secretaris de dag voor de vergadering terugbelde om te bevestigen met de man, Robert, was hij vreselijk boos omdat hij zei dat hij nog nooit met haar had gesproken en een dergelijke afspraak niet had gemaakt, en bovendien geloofde hij daar niet in. soort ding. Toch stemde hij ermee in om naar de vergadering te komen.

Robert bleef boos toen hij de volgende dag arriveerde, maar terwijl hij sprak, werd dominee Hewitt zich psychisch bewust dat een jonge man genaamd Fred achter Robert stond. Toen dominee Hewitt Robert eindelijk stil kreeg, vroeg Fred aan Hewitt om de boodschap door te geven dat hij, de zoon van Robert, nooit zelfmoord had gepleegd zoals zijn vader geloofde.
Dit geval is, denk ik, moeilijker te slikken voor de scepticus omdat het werd gerapporteerd door een paranormaal medium, een groep mensen die sceptici over het algemeen geen aandacht schenken. Maar verder valt het in de categorie Intentie van telefoontjes uit de dood.

Een soortgelijk Intention-geval werd gerapporteerd als een blogpost door Sandra Brand-Wilson. Ze vertelt dat haar man, Kenny, een telefoontje van zijn baas heeft gekregen. Wat hij niet wist, was dat zijn baas ongeveer een uur eerder al zelfmoord had gepleegd. De baas van haar man was in tranen en zei: ‘Help me, Kenny’, maar op het moment dat het telefoontje werd gepleegd, was de arme man al weg.

Misschien wel de meest bekende intentiezaak werd aangevoerd tegen horrorauteur Dean Koontz, zoals verteld door zijn biograaf Katherine Ramsland.
Op 20 september 1988 was Dean Koontz aan het werk toen de telefoon ging. Het was een vrouwenstem die ver weg klonk, en de stem zei op een dringende toon: “Wees alsjeblieft voorzichtig!” Ze zei het nog drie keer, maar reageerde niet op de vragen van Dean over wie ze was. Uiteindelijk werd de lijn afgesneden. Dean voelde dat de stem klonk als zijn overleden grootmoeder. Zijn nummer stond niet op de lijst, dus het leek niet mogelijk dat het een opzettelijk op hem gerichte grap was.

Twee dagen later ging Dean op bezoek bij zijn vader die in een instelling voor mensen met dementie woonde. Zijn vader had een vissersmes en in zijn verwarde toestand sneed hij naar Dean. Dean haalde het mes veilig van hem af, maar terwijl hij dat deed, verscheen de politie en richtte hun wapens op hem, denkend dat hij deze oudere man probeerde aan te vallen. Dean zegt dat hij zich realiseerde dat hij nog geen haar was om neergeschoten te worden. Later bracht hij dat bijna fatale incident in verband met de waarschuwing die hij via de telefoon had gekregen.

In een ander artikel vertel ik over mijn bezoek aan Grizedale Forest . Wat ik daar vergat te vermelden, was dat toen we daarheen gingen, de jonge vrouwen die in het theaterkantoor werkten, vertelden over telefoontjes die ze op hun gsm zouden krijgen als ze in Kendal waren. Toen ze antwoordden, was het een vreemde vrouwenstem die hen vroeg om haar te helpen, hoewel ze nooit enig detail kregen over welke hulp ze wilde, gewoon ” Help me, help me alsjeblieft” . Het nummer aan de telefoon was van hun kantoor in Grizedale, een kantoor dat afgesloten en leeg had moeten zijn.
Coast to Coast AM-radiopresentator George Noory meldt in zijn boek Talking To The Dead een zaak van een vrouw genaamd Beth. Beth zei dat haar vader was overleden door een auto-ongeluk, en een paar jaar later was ze alleen thuis en ging de telefoon. De lijn had veel ruis en de stem klonk ver weg alsof hij van ver kwam. De stem zei: “Beth, Beth … ben jij dat?” Ze was ervan overtuigd dat het de stem van haar vader was, maar hoe meer ze hem riep, hoe verder de stem leek, totdat hij gewoon helemaal verdween.

Lees ook:   Is er leven op Mercurius?

Beantwoord gevallen:

Bij deze oproepen belt de persoon die de oproep plaatst iemand, voert een gesprek en komt er pas later achter dat de persoon met wie ze spraken daadwerkelijk dood was.
Crystal S. belde de neef van haar vriendin Jessica, Amelia’s nummer. Een oude dame antwoordde en beweerde dat ze Amelia’s grootmoeder was en zei: ‘Nee schat. Amelia is er niet, lieverd. Ik zou haar nu elk moment kunnen verwachten. ” Dus ik dacht er niets van en hing op. Toen Crystal het aan Jessica vroeg, zei ze: ‘Amelia’s oma is dood. En we waren er de hele dag. We zaten vlak bij de telefoon. Het ging nooit de hele dag over. ”
Mary B. zegt dat ze een verkoopgesprek heeft gevoerd met Pennsylvania en met een vrouw heeft gesproken die zichzelf identificeerde als mevrouw B. Het verkoopgesprek leek redelijk, maar ze zou pas akkoord gaan met de verkoop als ze met haar man had gesproken.

De volgende dag belde Mary terug om met de man te praten die stomverbaasd was. Hij vertelde Mary dat zijn vrouw enige tijd geleden was overleden.
In 1969 beweerde een muzikant uit New Jersey genaamd Karl Uphoff dat hij was gebeld door zijn grootmoeder, die twee dagen eerder was overleden. Karl zegt dat hij op een avond in 1969 de telefoon opnam om de stem van zijn overleden grootmoeder te horen. Toen hij haar vroeg hoe ze hem kon bellen als ze dood was, beëindigde ze het gesprek. In de daaropvolgende dagen waren er verschillende soortgelijke telefoontjes, en elke keer dat Karl haar vroeg waar ze was of hoe ze kon bellen, viel de lijn uit.

De telefoontjes bleven bijna een week plaatsvinden totdat ze op een dag op mysterieuze wijze stopten.
Auteur Susy Smith vertelde in haar boek The Power of the Mind uit 1975 hoe Bonnie en CE MacConnell op een zaterdagavond uit het niets een telefoontje kregen van een vriend die ze al een tijdje niet hadden gezien, Enid Johlson. Enid vertelde hen dat ze nu in een verpleeghuis in de buurt woonde. Bonnie MacConnell zei dat ze haar zou bezoeken en een fles cognac zou nemen voor haar verjaardag, maar Enid antwoordde: “Ik heb het nu niet nodig.” Enkele dagen later belde Bonnie het verpleeghuis. Ze zeiden dat Enid zaterdagochtend was overleden, een paar uur voordat ze hen belde.
In een ander geval, dat dateert uit 1969, huurde een jonge man genaamd Carl een huisje aan de kust voor zijn vakantie. Er was een ouderwetse vroege telefoon aanwezig, en tot zijn verbazing begon die om 23:13 uur te rinkelen. Hij probeerde het gerinkel te negeren, maar uiteindelijk antwoordde hij gefrustreerd en hoorde zijn vader zeggen: ‘Ah, daar ben je Carl. Je moeder zal proberen je te bereiken. Bel haar op; ze heeft een bericht voor je. ”
Carl bood aan om ter plekke met haar te praten, maar zijn vader zei dat hij zijn moeder niet kon bellen omdat hij niet bij haar was. Carl vroeg waar zijn vader vandaan belde. Zijn vader zei: ‘Het is een heel mooie plek. Zorg ervoor dat je je moeder belt. Tot ziens, Carl. ”

De volgende dag ontdekte Carl dat de antieke telefoon in zijn kamer niet werkte, nooit had gewerkt, als decoratie was gekocht en niet eens was aangesloten. Toen Carl eindelijk zijn moeder te pakken kreeg, zei ze dat ze wanhopig had geprobeerd hem te pakken te krijgen om hem te vertellen dat zijn vader de vorige nacht om precies 11:13 uur aan een hartaanval was overleden.
George Noory, de radiopresentator, vertelde ook over de zaak van Wilma die zei dat haar moeder na een lange ziekte in het ziekenhuis op sterven lag en de telefoon ging net voor 3 uur ’s nachts. Opnieuw was er veel ruis op de lijn. Er was een stem, maar die was vervormd, dus er werd geen bericht gegeven, maar later bevestigde het ziekenhuis dat dit precies de tijd was dat Wilma’s moeder stierf, en Wilma beschouwde het als een afscheidsgesprek.

Lees ook:   Foto's lezen, iedereen kan het!

Conclusie

Ik zal eindigen met een eigen voorbeeld. Hoewel het niet aan de telefoon was, leek het me destijds wel een telefoontje van achter het graf.
In 1979, toen ik 18 was, was ik naar een feest geweest. Het regende hard en ik wilde in het huis blijven waar het feest was. Ik was in feite de laatste die vertrok. Het was drie mijl lopen naar waar ik woonde, en, zoals ik al zei, het was een smerige nacht met de regen met bakken naar beneden. Het meisje dat het feest hield zei dat ik ondanks het weer niet kon blijven, omdat haar ouders haar zouden vermoorden als ze erachter kwamen (ze waren natuurlijk de stad uit).

Dus ik liep weg, op weg naar huis. Na ongeveer anderhalve mijl was er een splitsing in de wegen. De snellere weg was langs een verlaten spoorlijn, maar het was donker en eenzaam, en er waren geen lichten. Er ging een gerucht dat er gekke mensen of moordenaars of iets ergers op de loer lagen langs het beschaduwde pad.
De langere weg was door een verlichte woonwijk. Als ik met vrienden was geweest, zou ik de kortere route langs de spoorlijn hebben afgelegd, maar omdat ik alleen was en niemand erachter zou komen, was ik van plan om de lange weg te lopen.

En terwijl ik daar stond te beraadslagen, had ik het sterke gevoel van een stem die ik aannam als mijn overleden grootvader, een man die altijd voor me zorgde. Deze stem – hoewel ‘indruk’ dichter bij het doel zou zijn omdat ik de woorden niet echt hoorde – spoorde me sterk aan om de donkere weg te bewandelen en de kortere weg te vermijden.
Mijn rationele brein vertelde me dat dit onzin was, en na een lange periode van aarzeling liep ik de verlichte straat uit. Aan het einde van de weg was er een kortere weg over een kleine brug. Van daaruit kon ik snel door het kerkhof klimmen, maar ik was niet bang voor geesten, dus dat zou geen probleem zijn.

Wat het probleem was, was dat hevige regen de stroom had opgezwollen, zodat deze hoog over de enkele overspanning van de brug liep. Ik zette mijn voet op de brug en maakte mijn schoen nat. Nu realiseerde ik me dat het water boven het beton was, maar het was zo donker dat ik niet kon zien hoe diep het was. Er was een leuning aan één kant en de kleine brug was slechts een betonnen overspanning, dus ik dacht dat het wel goed zou komen en er veilig overheen zou komen.

Ik waadde naar buiten, een hand om mezelf op de enkele leuning rechts van me te houden. Na ongeveer zes passen wist ik dat het niet goed zou komen. De stroming stroomde de stroom af, en het haalde mijn benen onder me vandaan, en voordat ik het wist, werd ik onder de brug gezogen. Bovendien droeg ik een stevige militaire overjas – ze waren toen allemaal razend toen ik woonde.
De vacht was verzadigd en werd zwaar en nog erger; Iemand had kippengaas aan de onderkant van de brug aan de zeezijde gelegd om stukjes hout en boomstammen te verzamelen en te voorkomen dat ze over de stroombedding renden.

Als ik hier onder zou gaan, zou ik vast komen te zitten in de draad en nooit aan de andere kant uitkomen.
Ik hing met mijn vingertoppen aan het beton. Het leek lang, maar het was waarschijnlijk maar een minuut, en toen – en de Heer alleen weet hoe ik de kracht kreeg om tegen die machtige stroom te vechten, of welke beschermengel die nacht voor me zorgde – vond ik de kracht en sleepte mezelf terug op de brug, trok mezelf op en ontsnapte aan mijn lot.
Dus ik heb nog nooit een telefoontje uit de dood gehad, maar ik ben er vast van overtuigd dat die stem mijn grootvader was die me waarschuwde. Hij waarschuwde me tijdens zijn leven vaak om geen gekke dingen te doen toen ik een jongen was.

Hij deed het opnieuw op die regenachtige nacht, en nogmaals, ik negeerde hem.
Gelukkig gaf hij me een tweede kans.

https://medium.com/inside-the-simulation/phone-calls-from-the-dead-1894a40245e9

Gerelateerde artikelen

Back to top button