27 januari 2022

 

Het verhaal over Orion Williamson

Het verhaal over Orion Williamson

Juli 1854 Selma, Alabama.

George may not have wanted to work on someone else's ranch but he was good at it and he made money for it.

Het was een warme zonnige middag toen Orion Williamson, zijn vrouw en zoon zich ontspanden op de veranda van hun boerderij. Het gezin zag de paarden in de verte onder de zon grazen.

Toen stond Orion op en waagde zich naar het grasveld om zijn landarbeider te vertellen de paarden naar een schaduwrijke plek te verplaatsen. Williamson pakte  een stok in de buurt en begon ermee te spelen en hij liep naar voren.

Armor Wren en zijn zoon James waren de buren van de familie Williamson. Ze kwamen voorbij paard en wagen toen ze ook Williamson het veld in zagen lopen. De buren stopten om hallo te zwaaien, en terwijl Williamson terugzwaaide naar zijn buren, verdween hij plotseling maar hij verdween spoorloos in het niets!

Wren snelde naar de plek waar Orion Williamson voor het laatst stond, al snel vergezeld door mevrouw Williamson en haar kind. Ze doorkruisten het gebied in de hoop de verloren boer te vinden. Maar het was gewoon gras en land, alsof Williamson er nooit was geweest. Wat er zojuist gebeurde was onmogelijk uit te leggen. Hoe kon een volwassen man volledig verdwijnen voor zijn familie en buren?

Met het plotselinge besef en de schok van wat haar man overkwam, viel mevrouw Williamson flauw en werd ze naar het plaatselijke ziekenhuis gebracht.

Toen het bericht van de mysterieuze gebeurtenis zich door de stad verspreidde, verzamelden driehonderd mensen zich naar het veld om Williamson te zoeken. De menigte doorzocht zorgvuldig het hele gebied. Bloedhonden volgden elk spoor. Uren verstreken, en duisternis kwam, fakkels werden aangestoken en nog steeds geen teken van de arme boer.

De volgende dag kwamen meer burgers uit gemeenschappen buiten Selma, om deel te nemen aan de zoekactie. Vrijwilligers gingen zelfs zo ver in de grond te graven waar Williamson verdween om alleen maar een bodem te vinden. Uiteindelijk gaven de zoekers het op. Orion Williamson is nooit gevonden, dood of levend.

Het volgende voorjaar keerden onderzoekers terug naar de plek en zagen vreemd genoeg een kaal en droog stuk gras vlakbij waar Orion voor het laatst stond. Toen mevrouw Williamson hiervan hoorde, vertelde ze dat zij en haar zoon wekenlang de stem van haar man hoorden roepen om hulp nadat hij was verdwenen. Maar elke keer als ze naar die plek renden, konden ze hem niet vinden. Ze zei dat ze zijn stem bleef horen totdat deze vertraagde en geleidelijk vervaagde.

Wat is er met Orion Williamson gebeurd?

Sommige onderzoekers ontwikkelden theorieën om het mysterie te verklaren. Een hypothese was dat een onstabiele “universele ether” verantwoordelijk was die materie kon desintegreren. Een andere claim stelde voor dat een magnetisch veld de vermiste man naar een andere dimensie transporteerde.

Lees ook:   Haar knippen, op welke dagen!

Juanita Rose Violini nam het incident op in haar boek Almanac of the Infamous, the Incredible and the Ignored . Violini vertelde over twee andere soortgelijke gebeurtenissen in 1880 en 1885. De verdwijning in 1880 vond plaats in Tennessee, de verdwenen boer was David Lang. Net als Williamson zat Lang op de veranda met zijn vrouw en kinderen, liep naar een veld en werd nooit meer gezien. In dit geval schreef de dochter van David Lang, Sarah, gedetailleerd over het incident.

De verdwijning van Isaac Martin in 1885 vertelt het verhaal van een man die verdwijnt op een boerderij in Virginia. De New York Sun plaatste een artikel over de eigenaardigheid. Maar het was niet bekend of er ooggetuigen waren.

In het boek Verdwijning en de theorie daarvan beweert de auteur, Dr. Maximilian Hern, dat de vermiste mannen een ‘lege plek van universele ether’ zijn binnengegaan. Helaas wordt er niet veel nuttige informatie verstrekt om dit nader toe te lichten.

Een andere populaire publicatie, Among the Missing: An Anddal of Missing Persons van 1800 tot heden , van Jay Robert Nash, plaatst opnieuw de conclusies van Hern en een andere persoon, Ambrose Bierce, die de Williamson-zaak onderzocht.

De universele ether werd door Aristoteles in de oud-Griekse tijd theoretisch voorgesteld en voorgesteld. In die dagen geloofde men dat energie door een mysterieuze substantie reisde die overal bestaat. Deze stof stond bekend als een ether . Het werd gebruikt om de principes van natuurlijke fenomenen zoals licht en zwaartekracht te verklaren. Geluid en licht zijn vormen van golven die door ether kunnen reizen. In het geval van Orion moet deze ether het medium zijn geweest waardoor zijn vrouw en kind zijn stem hebben gehoord in afwezigheid van een fysieke vorm zoals gepresenteerd door Hern en de anderen. Maar de theorie van de universele ether is in de moderne tijd verzwakt doordat de wetenschap materie en energie geleidelijk beter ontwikkelde en begreep dan voorheen.

Het concept van een magnetisch veld dat Orion in een andere dimensie zuigt, is interessant, maar is zeker iets dat niet kan worden verklaard door de moderne wetenschap. Misschien zou de snaartheorie die spreekt over meerdere universums , inzicht kunnen geven in hoe vreemde gevallen van fysieke verdwijning kunnen optreden. Kan een breuk in de delicate balans tussen ruimte en tijd verantwoordelijk zijn? Of een elfenval werd ook genoemd.

Ironisch genoeg verdween Ambrose Pierce , die een satire aan het evenement schreef, ook mysterieus meer dan 50 jaar later onder verschillende omstandigheden.

Maar de vraag blijft: wat is er met Orion Williamson gebeurd?

Gerelateerde berichten