...

30 november 2021

 

Waargebeurde verhalen over verbluffende toevalligheden

Waargebeurde verhalen over verbluffende toevalligheden

De wereld zit vol met verbazingwekkende en soms bizarre toevalligheden die  ons blijven verbazen. Hier is slechts een klein aantal:

Toevallig dezelfde  dood
Dit is een  verhaal over een bizar toeval, niet van een tweeling, maar van twee broers. In 1975, tijdens het rijden op een bromfiets in Bermuda , werd een man per ongeluk aangereden en gedood door een taxi. Een jaar later werd de broer van deze man op dezelfde manier gedood.

Hij reed zelfs op dezelfde brommer. En om de kansen nog verder te verkleinen, werd hij geraakt door dezelfde taxi die door dezelfde bestuurder werd bestuurd – en zelfs dezelfde passagier bij zich had! ( Phenomena: A Book of Wonders , John Michell en Robert JM Rickard)

Mysterieuze monnik redt telkens dezelfde man bij toeval

Joseph Matthäus Aigner — Wikipédia
Joseph Matthäus Aigner was een vrij bekende portretschilder in het 19e-eeuwse Oostenrijk, die blijkbaar nogal een ongelukkige kerel was: hij probeerde meerdere malen zelfmoord te plegen . Zijn eerste poging was op de jonge leeftijd van 18 toen hij probeerde zichzelf op te hangen, maar hij werd onderbroken door de mysterieuze verschijning van een kapucijner monnik. Op 22-jarige leeftijd probeerde hij opnieuw zichzelf op te hangen, maar werd opnieuw gered van de daad door dezelfde monnik. Acht jaar later werd zijn dood verordend door anderen die hem tot de galg veroordeelden vanwege zijn politieke activiteiten. Opnieuw werd zijn leven gered door de tussenkomst van diezelfde monnik. Op 68-jarige leeftijd slaagde Aigner er eindelijk in om zelfmoord te plegen, met een pistool.

Zijn begrafenisplechtigheid werd geleid door dezelfde Capuchin-monnik – een man wiens naam Aiger nooit kende. ( Ripley’s Giant Book of Believe It or Not! )

De rechtmatige winnaar 
In 1858 werd Robert Fallon doodgeschoten, een daad van wraak door degenen met wie hij poker speelde. Fallon, zo beweerden ze, had de pot van $ 600 gewonnen door vals te spelen.

Met Fallon’s stoel leeg en geen van de andere spelers was bereid om de nu bezoedelde $ 600 te nemen, gelukkig  vonden ze een nieuwe speler die de plaats van Fallon innam en met hen speelde met de $ 600 van de gedode man. Tegen de tijd dat de politie was gearriveerd om de moord te onderzoeken, had de nieuwe speler de $ 600 omgezet in $ 2200 aan winst. De politie eiste dat de oorspronkelijke 600 dollar zou worden doorgegeven aan de nabestaanden van Fallon – alleen om te ontdekken dat de nieuwe speler de zoon van Fallon bleek te zijn, die zijn vader zeven jaar niet had gezien! ( Ripley’s Giant Book of Believe It or Not! )

Op een dag belt opa Abraham in paniek zijn kleinzoon Jakob op. De hulsels zitten hem achterna en willen hem vermoorden, omdat hij een bijzonder kind is. Hij vindt de sleutel van zijn kluis niet waarin hij allerhande geweren en messen bewaart, om zich te kunnen verdedigen tegen de hulsels. Jacob denkt dat zijn opa gek is geworden en zegt dat het allemaal wel goed komt.

”Vreemdelingen” op dezelfde  trein
In de jaren twintig reisden drie Engelsmannen afzonderlijk per trein door Peru . Op het moment van hun aankomst bleken zij de enige drie mannen in de spoorwagon. Hun kennismaking waren meer verrassend dan ze zicht ooit hadden kunnen voorstellen. De achternaam van één man was Bingham en de achternaam van de tweede man was Powell. De derde man kondigde aan dat zijn achternaam Bingham-Powell was. Geen ervan was op enigerlei wijze gerelateerd. ( Mysteries of the Unexplained )

Het regent baby’s
In Detroit, ergens in de jaren dertig, moet een jonge (zo ongelooflijk zorgeloze) moeder eeuwig dankbaar zijn geweest aan een man genaamd Joseph Figlock. Terwijl Figlock over straat liep, viel de baby van de moeder uit een  raam op Figlock.

De val van de baby was gebroken en zowel de man als de baby waren ongedeerd. Een meevaller, maar een jaar later viel precies dezelfde baby uit hetzelfde raam op diezelfde arme, nietsvermoedende Joseph Figlock, terwijl hij er weer onderdoor reed. En nogmaals, ze hebben allebei het evenement overleefd. ( Mysteries of the Unexplained )

Dubbel gevonden in een Hotel
In 1953 was televisiereporteur Irv Kupcinet in Londen omverslag te doen van  de kroning van Elizabeth II. In een van de laden in zijn kamer aan de Savoye vond hij een paar voorwerpen die, door identificatie, toebehoorden aan een man genaamd Harry Hannin. Toevallig was Harry Hannin – een basketballer met de beroemde Harlem Globetrotters – een goede vriend van Kupcinet. Maar het verhaal heeft nog een andere wending. Slechts twee dagen later, en voordat hij Hannin kon vertellen over zijn geluksvondst, ontving Kupcinet een brief van Hannin.

Lees ook:   DNA en ons bewustzijn en buitenaardsen in de oudheid

In de brief vertelde Hannin aan Kucinet dat hij tijdens zijn verblijf in Hotel Meurice in Parijs in een la een stropdas vond met de naam van Kupcinet erop! ( Mysteries of the Unexplained )

Brief voor Mr. Bryson
Tijdens een zakenreis ergens in de late jaren 1950 stopte George D. Bryson en registreerde zich in het Brown Hotel in Louisville, Kentucky. Nadat hij het register had ondertekend en zijn sleutel had gekregen voor kamer 307, bleef hij bij de post achter om te zien of er brieven voor hem waren binnengekomen. Er was inderdaad een brief, de postpersoon vertelde het hem, en gaf hem een ​​envelop aan de heer George D. Bryson, kamer 307. Dit zou niet zo vreemd zijn, behalve dat de brief niet voor hem was, maar voor kamer 307’s rechtvaardige vorige bewoner – een andere man genaamd George D. Bryson. ( Incredible Coincidence , Alan Vaughan)

Tweelingen en hun tweelinglevens

Cat illustration.

De verhalen over de bijna identieke levens van identieke tweelingen zijn vaak verbazingwekkend, maar misschien niet meer dan die van de identieke tweeling die in Ohio is geboren. De tweelingjongens werden gescheiden bij de geboorte, en werden geadopteerd door verschillende families. Onbekend van elkaar, beide families noemden de jongens James. En hier beginnen de toevalligheden. Beide James groeiden op, zelfs niet wetende van de ander, maar beiden waren op zoek naar training in ordehandhaving, beiden hadden capaciteiten op het gebied van mechanisch tekenen en timmeren, en elk trouwden vrouwen genaamd Linda. Ze hadden allebei zonen, dievan  de ene James Alan en de andere James Allan heette. De tweelingbroers scheidden ook van hun vrouw en trouwden met andere vrouwen – beide met de naam Betty. En ze hadden allebei honden die ze Toy noemden.

Veertig jaar na hun scheiding van hun jeugd, werden de twee mannen herenigd om hun verbazingwekkend vergelijkbare leven te delen. ( Reader’s Digest , januari 1980)

De wraakvolle kogel
Henry Ziegland dacht dat hij het lot had ontweken. In 1883 verbrak hij een relatie met zijn vriendin die, uit nood, zelfmoord pleegde. De broer van het meisje was zo woedend dat hij  Ziegland achtervolgde en hem neerschoot. De broer, in de veronderstelling dat hij Ziegland had gedood, draaide toen zijn wapen richting zichzelf en nam zijn eigen leven. Maar Ziegland was niet vermoord. De kogel had in feite alleen zijn gezicht lichtelijk geschampt en vervolgens in een boom terechtgekomen. Ziegland vond zichzelf zeker een gelukkig man. Een paar jaar later besloot Ziegland echter om de grote boom te kappen, die nog steeds de kogel in de stam had. De taak leek zo formidabel dat hij besloot het op te blazen met een paar stokken dynamiet. De explosie duwde hierna de kogel het hoofd van Ziegland in en doodde hem. ( Ripley’s Believe It or Not! )

Jeugd keerde terug
Terwijl de Amerikaanse romanschrijfster Anne Parrish in de jaren twintig in allerlei boekenwinkels in Parijs snuffelde, kwam ze een favoriet boek tegen dat uit haar  kindertijd was: Jack Frost en Other Stories . Ze pakte het oude boek op en liet het aan haar man zien. Ze vertelde hem over het boek dat ze zich nog steeds  heel goed herinnerde. Haar man nam het boek, opende het en op het schutblad vond ze het opschrift: “Anne Parrish, 209 N. Weber Street, Colorado Springs.” Het was het eigen boek van Anne. ( Terwijl Rome Burns , Alexander Wollcott)

En als laatste nog meer tweelingen
John en Arthur Mowforth waren tweelingen die ongeveer 80 mijl van elkaar woonden in Groot-Brittannië.

In de avond van 22 mei 1975 werden beiden ernstig ziek met pijn op de borst. De families van beide mannen waren zich totaal niet bewust van de ziekte van de ander. Beide mannen werden op ongeveer hetzelfde tijdstip overhaast naar verschillende ziekenhuizen overgebracht. En beiden stierven kort na aankomst aan hartaanvallen. ( Chronogenetics: The Inheritance of Biological Time , Luigi Gedda en Gianni Brenci)

Deel & let's open the minds!

Gerelateerde berichten