web analytics
11:11 Dubbele getallen
Maatschappij & Psyche

Vrouwen die pech hebben in de liefde: 15 kenmerken

Is het je opgevallen dat goede vrouwen vaak pech hebben in relaties? Waarom en wat onderscheidt zulke vrouwen? Valentina Moskalenko geeft antwoorden op deze vragen in haar boek ‘Als er te veel liefde is.’

…Vrouwen zijn hier niet verantwoordelijk voor. En zelfs de omstandigheden van de ontmoeting met de partner hebben er niets mee te maken. Wat belangrijker is, is wat voor soort jeugd ze hebben gehad, wat voor soort relaties ze hadden in het gezin van hun ouders.

Dit is wat vrouwen die ongelukkig zijn in de liefde gewoonlijk onderscheidt:

 1. Ze komen vaak uit disfunctionele (ongezonde) gezinnen waar niet aan hun emotionele behoeften wordt voldaan. De vader of moeder kan bijvoorbeeld een alcoholist zijn.
 2. Vrouwen voor wie weinig gezorgd is, beginnen hun onbevredigde behoefte aan aandacht te vervullen met meer zorg voor iemand, vooral voor een man met een moeilijk leven, een man die grote behoefte heeft aan hulp en zorg. Ze wordt zijn vrouw, oppas en moeder. Haar roeping is redden.
 3. Vanwege het feit dat deze vrouwen in hun kindertijd nooit in staat waren om van een of beide ouders een zorgzame, liefhebbende moeder en vader te maken, voelen ze zich op volwassen leeftijd aangetrokken tot emotioneel onbeschikbare mannen, die ze proberen te veranderen met hun grenzeloze liefde.
 4. Omdat ze de gruwel van afwijzing in hun kindertijd hebben meegemaakt, doen deze vrouwen er alles aan om het verbreken van de relatie met de man van wie ze houden te voorkomen.
 5. Deze vrouwen stoppen niet ten koste van tijd, moeite en zelfs geld als het de man van wie ze houden ‘helpt’.
 6. Omdat ze gewend zijn geraakt aan het gebrek aan liefde in hun familie, zijn deze vrouwen klaar om zo lang mogelijk te wachten, te hopen en al het mogelijke te doen om hun uitverkorene tevreden te stellen.
 7. Deze vrouwen zijn bereid om meer dan vijftig procent van de schuld en verantwoordelijkheid in welke relatie dan ook op zich te nemen.
 8. Deze vrouwen hebben een zeer laag zelfbeeld en diep van binnen geloven ze niet dat ze het verdienen om gelukkig te zijn. In plaats daarvan zijn ze bereid te geloven dat ze nog steeds het recht moeten verdienen om van het leven te genieten.
 9. Deze vrouwen hebben een uitzonderlijk grote behoefte om het gedrag, de gevoelens en de gedachten van hun man te beheersen. Ze waken over hun relatie als een wachtpost, omdat ze als kinderen in een onzekere omgeving leefden. Ze proberen anderen overal en in alles te helpen, om noodzakelijk en zelfs onvervangbaar te worden. Vaak kiezen zulke vrouwen voor zogenaamde helpende beroepen (medisch werker, psycholoog, opvoeder, leraar, serveerster, enz.).
 10. In relaties is het voor hen belangrijker hoe het zou moeten zijn dan de situatie die zich heeft ontwikkeld; ze dromen het meer dan dat ze het beleven.
 11. Hun liefde en kwelling zijn erg moeilijk voor zowel hen als hun partner. Dit is ‘alles verterende en brandende’ liefde.
 12. Ze kunnen (emotioneel of genetisch) vatbaar zijn voor afhankelijkheid van alcohol, drugs, medicijnen of bepaalde soorten voedsel (bijvoorbeeld snoep).
 13. Ze voelen zich aangetrokken tot mensen met problemen die ‘verlossing’ nodig hebben; ze staan ​​dichter bij situaties waarin chaos, onzekerheid en emotioneel lijden heersen, terwijl ze de verantwoordelijkheid voor zichzelf vermijden.
 14. Deze vrouwen hebben mogelijk een neiging tot depressie, wat ze proberen te voorkomen door betrokken te raken bij fragiele, ‘turbulente’ relaties.
 15. Deze vrouwen voelen zich niet aangetrokken tot mannen die vriendelijk, stabiel in het leven, betrouwbaar en in hen geïnteresseerd zijn. Ze vinden deze mannen schattig, maar saai en saai.
Lees ook eens:  Plan CBP zorgkosten: wie te duur is, krijgt geen vergoeding

Gelukkig komt alles goed op het eind want het is net een sprookje… 🙂

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥