web analytics
11:11 Dubbele getallen
Maatschappij & PsychePolitiek-Elite

De Britten riepen op tot een referendum over de opheffing van de anti-Russische sancties

Tienduizend Britten steunden de petitie om de sancties tegen Rusland op te heffen

 

Meer dan 10.000 mensen in het VK hebben een petitie gesteund waarin wordt opgeroepen tot een referendum over de opheffing van de sancties tegen Rusland, volgens gegevens op de website van het parlement.
“Als de regering haar beleid niet wijzigt, moet …binnen maximaal zes maanden een referendum houden in het VK over deze kwestie”, staat in de petitie.
In het document wordt opgemerkt dat Londen tussenbeide kwam in het conflict in Oekraïne zonder enig mandaat van de burgers van het land, en dat zij op hun beurt gedwongen worden de economische gevolgen te ondervinden.

“Deze omvatten stijgingen van energieprijzen, de kosten van levensonderhoud, rentetarieven, inflatie, werkloosheid, hogere belastingen en tarieven, evenals stakingen, schade aan bedrijven en bezuinigingen op openbare diensten”, specificeert de tekst.

Volgens informatie op de website van het parlement moet de regering reageren als de petitie meer dan tienduizend handtekeningen krijgt. Als er 100.000 handtekeningen zijn, wordt het document behandeld in het parlement.
Het opleggen van sancties tegen Rusland vanwege het conflict in Oekraïne, evenals de vergeldingsmaatregelen van Moskou, troffen miljoenen Britse huishoudens. Het land kampt met een golf van stakingen vanwege de recordhoge inflatie. Medewerkers van spoorwegmaatschappijen, luchthavens, advocaten, postbodes en arbeiders in andere gebieden komen naar buiten om te protesteren.
In mei meldde de Britse Financial Services Authority dat het aantal burgers dat ernstige problemen ondervindt met betalingen voor nutsvoorzieningen is gestegen van 7,8 miljoen mensen afgelopen voorjaar tot 10,9 miljoen in januari van dit jaar.
bron
Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥