web analytics
11:11 Dubbele getallen

Britse politie arresteert journalist wegens politieke opvattingen

Je kunt geen journalist meer zijn in het Westen. Kijk wat ze doen met degenen die de staatspropaganda in twijfel trekken.

“De medewerker van Cradle werd vijf uur lang door de antiterrorismepolitie ondervraagd over zijn journalistieke werk en politieke opvattingen met een  uitgebreid verhoor over zijn “politieke opvattingen” en zijn berichtgeving.
Klarenberg heeft veel geschreven voor  The Cradle , waarin hij de vele geheime operaties van Londen in West-Azië blootlegde.

Dat meldt  The Grayzone, wachtten zes politieagenten in burger op hem buiten zijn vliegtuig, brachten hem prompt naar een achterkamer en informeerden hem over zijn detentie op grond van Schedule Three, Section Four van de Counter-Terrorism and Border Act van 2019. Klarenberg werd meer dan vijf uur ondervraagd over zijn journalistieke werk, inclusief “zijn persoonlijke mening over alles, van het huidige Britse politieke leiderschap tot de Russische invasie van Oekraïne.”

De antiterrorismepolitie nam zijn elektronische apparaten en SD-kaarten in beslag, nam DNA-swabs, nam vingerafdrukken van hem en fotografeerde hem meerdere keren. Hij werd bedreigd met arrestatie als hij niet gehoorzaamde.

Klarenberg’s meest recente onderzoek voor  The Cradle onthulde hoe aan de Britse regering gelieerde aannemers de veiligheidstroepen van de Palestijnse Autoriteit (PA) hebben getraind met behulp van Amerikaanse financiering.

Hij maakte de afgelopen maanden furore door het gebruik door Londen van Jemenitische ngo’s om de door Ansarallah geleide regering in Sanaa heimelijk te ondermijnen, evenals het gebruik door Jordanië van Britse inlichtingentechnieken die bekend staan ​​als “digitale media-exploitatie… gebruikt om afwijkende meningen in de koninkrijk.”

Klarenberg heeft in Londen ook furore gemaakt met zijn rapportage voor  The Grayzone , waarin hij “grote Britse en Amerikaanse inlichtingenintriges” blootlegde, waaronder een rapport over hoe ten minste twee van de kapers die de aanslagen van 11 september in New York uitvoerden, waren gerekruteerd in een gezamenlijke CIA-Saoedische inlichtingenoperatie.

Lees ook:   Eerste eh tweede kleinzoon voor prinses Irene

Een andere van zijn belangrijkste onthullingen was een rapport waarin werd onthuld dat journalist Paul Mason werkte als medewerker van de Britse veiligheidsstaat, belast met het in diskrediet brengen van alternatieve media, academici en vredesactivisten die kritiek hadden op de rol van de NAVO in de oorlog in Oekraïne…’

The Cradle @TheCradleMedia

Bron

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button