web analytics
11:11 Dubbele getallen
Maatschappij & PsychePolitiek-Elite

Het aanleggen van een wilde bloemenweide versterkte de biodiversiteit en verminderde de uitstoot van broeikasgassen

Een nieuwe studie die de effecten onderzoekt van het planten van een wilde bloemenweide op het historische terrein van King’s College, Cambridge, heeft de voordelen aangetoond voor de lokale biodiversiteit en het tegengaan van klimaatverandering.

De studie, geleid door King’s Research Fellow Dr. Cicely Marshall, ontdekte dat het aanleggen van de weide een aanzienlijke impact had op de natuurwaarde van het land, terwijl de uitstoot van broeikasgassen die gepaard gaan met het onderhoud ervan werd verminderd .

Marshall en haar collega’s, onder wie drie King’s studenten, voerden gedurende drie jaar biodiversiteitsonderzoeken uit om de soorten, rijkdom , overvloed en samenstelling, ondersteund door de weide en het aangrenzende gazon , te vergelijken .

Ze ontdekten dat, ondanks zijn kleine omvang, de wilde bloemenweide drie keer zoveel soorten planten, spinnen en insecten ondersteunde, waaronder 14 soorten met beschermingsaanduidingen.

De biomassa van terrestrische ongewervelde dieren bleek 25 keer hoger te zijn in de weide, terwijl de vleermuisactiviteit boven de weide ook drie keer hoger was dan op het resterende gazon.

De studie is op 23 mei gepubliceerd in het tijdschrift Ecological Solutions and Evidence .

Naast het kijken naar de voordelen voor de biodiversiteit, modelleerden Marshall en haar collega’s de impact van de weide op de inspanningen om klimaatverandering tegen te gaan , door de veranderingen in reflectiviteit, koolstofvastlegging in de bodem en emissies in verband met het onderhoud ervan te beoordelen.

Het verminderde onderhoud en de bemesting van de weide bleek naar schatting 1,36 ton CO 2 -e per hectare per jaar te besparen in vergelijking met het grasgazon.

Lees ook:   Tesla - Pretend to Save the Environment While Looking Rich

Oppervlaktereflectie nam toe met meer dan 25%, wat bijdroeg aan een verminderd stedelijk hitte-eilandeffect, waarbij de weide meer kans heeft om een ​​geïntensiveerd droogteregime te tolereren.

De studie beoordeelde ook de perceptie van de weide en de houding ten opzichte van meer weidebeplanting op de landgoederen van Cambridge University. Het team ontdekte dat de Cambridge-gemeenschap overweldigend voorstander was van meer weidebeplanting in plaats van gazons, waarbij slechts 1,4% de voorkeur gaf aan volledig gazon, hoewel de respondenten duidelijk waren dat weidebeplanting gepaard moet gaan met het behouden of vergroten van de toegang tot groene ruimte voor recreatie.

Marshall, die ook onderzoeker is aan de afdeling Plantwetenschappen van de Universiteit van Cambridge, merkte op: “Het lijdt geen twijfel dat de introductie van de weide een onverdeeld succes is geweest; het heeft niet alleen een enorm gunstige invloed gehad op onze biodiversiteit binnen het College , maar het spreekt ook tot de verbeelding van zoveel mensen in de stad en daarbuiten.”

Provost van King’s, professor Michael Proctor, voegde toe: “De wilde bloemenweide heeft ons geïnspireerd om meer na te denken over hoe we voor onze biodiversiteit zorgen en deze verbeteren, en heeft onder de aandacht gebracht hoeveel er verloren is gegaan. We hopen dat de aanwezigheid ervan in deze iconische setting zal anderen motiveren om na te denken over duurzaamheid en te overwegen om hun eigen weiland elders aan te planten.”

Bron

Zo nu minder maaien gemeentes, goed voor de bloemetjes en de bijtjes en het is ook veel mooier!

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥