web analytics
11:11 Dubbele getallen
Maatschappij & PsychePolitiek-Elite

Duitsland keert zich tegen de groene New Deal van de EU, gezond verstand voorop

Net op de hielen van een verstandig verzoek van Frankrijk om nieuwe groene regelgeving te pauzeren, komt een nog sterkere terugslag in Duitsland…

e887cd05f906803ee88f59c39f5189a8 AnGel-WinGs.nl
The Spectator  vraagt: Keert Duitsland zich tegen de Green Deal van de EU?

Vorige week was het president Macron die terugroeide op groene maatregelen. In een toespraak beweerde hij dat Europa voorlopig ver genoeg is gegaan – als het nog meer regels invoert zonder dat de rest van de wereld volgt, brengt dat investeringen in gevaar en schaadt het de economie. Deze week lijkt de Europese Volkspartij – een centrumrechtse groepering met onder meer de Duitse christen-democraten, de partij van Commissievoorzitter Ursula von der Leyen – mee te doen.
De partij zou overwegen haar steun aan de Green Deal van de Europese Commissie in te trekken. Dat is de reeks voorstellen die bijvoorbeeld een EU-brede doelstelling omvat voor het elimineren van de netto koolstofemissies tegen 2050. Terwijl 11 EU-landen zichzelf al wettelijk bindende doelstellingen hebben opgelegd om tegen 2050 netto nul te bereiken (of 2045 in het geval van Duitsland en Zweden), als de Green Deal zou doorgaan, zouden de andere lidstaten niet verplicht zijn om dit voorbeeld te volgen.
Duitsland lijkt nu Frankrijk over te nemen als voedingsbodem voor verzet tegen een koolstofvrij beleid, niet in de laatste plaats omdat het een strenger beleid voert – en omdat zijn zelfopgelegde, eerdere doelstelling om in 2045 netto nul te bereiken, steeds meer uit de pas loopt met realiteit. 
vorige week kreeg een nieuwe partij, ‘Burger in Wut’ (Burgers in Anger of BiW) 9,6 procent van de stemmen bij de deelstaatverkiezingen in Bremen. Net als bij de Nederlandse Boeren-Burgerbeweging (BoerburgerBeweging, of BBB) die als winnaar uit de bus kwam bij de regionale verkiezingen in maart uit protest tegen de pogingen van de regering om boerderijen te sluiten om de nitraatdoelstellingen te halen, was het de snelheid van BiW’s opkomst die indruk maakte veel onbewust.

Een uitstekend voorstel voor groene energie uit Frankrijk, president Biden moet opletten

Vorige week heb ik gereageerd op een uitstekend voorstel voor groene energie uit Frankrijk.

Ik ben niet gewend goede voorstellen uit Frankrijk te zien, maar hier gaat het: Macron roept op tot ‘regelgevingsonderbreking’ in groene wetten om de industrie te helpen 
Een pauze is goed, maar een terugdraaiing van door Biden gesponsorde waanzin zou veel beter zijn. 
President Biden moet opletten. Maar is hij wel wakker? 

Biden’s Dirty Dish-deal

Zullen vaatwassers in de VS zelfs werken? Die ogenschijnlijk dwaze vraag is allesbehalve dwaas.
Houd rekening met de Federal Dirty Dish Rule

Vorige week liet het Energiedepartement een ingrijpend voorstel vallen voor “efficiëntie” -mandaten voor vaatwassers. Heb je genoten van de spaghetti van gisteravond, nog steeds korst op het bord? Nu kun je het twee keer proeven.
Het voorstel vereist dat fabrikanten het waterverbruik met een derde verminderen, waardoor machines worden beperkt tot 3,2 gallon per cyclus, lager dan de huidige federale limiet van vijf gallon. Nieuwe apparaten moeten tegelijkertijd het geschatte jaarlijkse energieverbruik met bijna 30% verminderen.
Machines kunnen alleen aan veel hogere efficiëntienormen voldoen door water in langere cycli te recirculeren, wat neerkomt op looptijden van twee of drie uur. Maar als de vaat niet schoon is, laten eigenaren ze opnieuw draaien, wat het argument over conservering ondermijnt.
Het plan van de energieafdeling geeft fabrikanten slechts tot 2027 de tijd om het wonder van duurdere ringen te produceren die het slechter doen. Er zijn ook nieuwe voorschriften voor elektromotoren die worden gebruikt in de productie, evenals drankautomaten.
De afgelopen maanden heeft het Energiedepartement straffe nieuwe normen voor ovens, magnetrons, koelkasten en wasmachines voorgesteld of afgerond (maak je klaar voor nog beschimmeldere kleding). Deze komen bovenop de regels voor ovens, airconditioners en gloeilampen.

Betaal meer voor minder prestaties

Alles wat Biden doet, zorgt voor inflatiedruk. 
Let op: de prijs van de Inflation Reduction Act springt van $ 385 miljard naar meer dan $ 1 biljoen.
Verwacht meer van hetzelfde wanneer Biden een “rechtvaardige overgang” naar EV’s probeert op te leggen.
En als je het gemist hebt, zie Hoot of the Day: De UAW eist een “rechtvaardige overgang” naar elektrische voertuigen
Er komt een terugslag. Het begon in Frankrijk en Duitsland. Hoe eerder een groene terugslag in de VS begint, hoe beter.

Lees ook eens:   Rutte: Totaal, totaal, totaal tegen referenda

Bron

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥