web analytics
11:11 Dubbele getallen
Maatschappij & PsychePolitiek-Elite

De schooldokter en wat we onze kinderen leren

Ik vond dit stukje online en vind het een goed stuk, zo niet belangrijk om mee te nemen in je beslissingen over je kinderen.
Want inderdaad, wat gaat het een ander aan?

Zo hoorde ik vandaag ook dat scholen geen snoepautomaten meer mogen hebben.
Nou zou je denken, dat is toch goed?!  Ja maar, waar bemoeit men zich eigenlijk mee, in feite steeds vaker en erger met andermans leven.
Stel iemand wil graag eens een snicker nemen i.p.v een gezonde maaltijd, mag dat dan nog? Heel soms wil ik ook wel eens een lekkere vette kroket… hé, hé! 😛

Daarbij in mijn jonge jaren konden we eten wat we wilden, denk maar niet dat wij ook maar iets aankwamen en we kregen echt bizar en absurd veel suikers binnen.
En onze tanden waren ook nog prima. Nooit glazuur problemen, ik heb wel eens aangegeven dat dit is sinds de elektrische tandenborstels.

Dus dat is het niet.
Er spelen waarschijnlijk nog hele andere factoren mee.
Welke is de vraag uiteraard, maar in feite sinds de zoetstoffen een rol gingen spelen werden mensen dikker, sinds men steeds meer dik-maak hormonen aan vee gaf om maar sneller dik te worden en groot, worden mensen dat ook!

Er is iets fundamenteels fout in onze voeding, waardoor suikers blijkbaar sneller aanzetten.
Oh en wij hoefden vroeger, ons niet te bewegen tot we een ons wogen, want sporten, ach er waren wel van die gekkies bij die dat deden, maar eigenlijk weinig die ik kende, deden aan sport en als, dan was dat echt 1 x in de week.
Tegenwoordig sport men zich z.g.a kapot, en nog helpt het niet echt.
Het lijkt me toch niet dat we een hele andere suikersoort hebben dan vroeger, of wel?
En i.v.m scholen die snoepautomaten gaan verbieden!?

Ik neem aan dat je, je kinderen goed opvoedt en je uiteindelijk zelf als jongeren toch ook wel beseft dat je weinig zoetigheid moet nemen immers? Ik hou zelf niet van telkens die bemoeienis van scholen en wie dan ook eigenlijk.
Laat mensen zelf weten hoe ze willen leven, als ze dan sneller dood zouden moeten gaan dankzij bv. de vaccins (dus dankzij satanisten aan de macht), wat sommigen beweren, en of dat zo is, geen idee, (denk wel dat velen niet beseffen dat dit mensen kan doden, dat het niet gezond is voor de mensheid en dat velen denken dat het goed is, ook artsen, etc)
maar stel ”iets” zou dat wenselijk achten, dan zouden ze juist mensen hun gang moeten laten gaan immers!? Dit is meer controle, het willen beslissen hoe men moet leven.
Ik zou zeggen zorg voor meer sport op scholen en beweging, gezonde voeding, en ach af en toe een snoepautomaat ergens moet ook kunnen? Zet er op dat een snicker gewoonweg 1 ontbijt is of middagmaaltijd qua calorie gebruik. Hoeveel rondjes je hard moet lopen om die suikerbom weer kwijt te raken bv dan maak je mensen heel bewust.
Maar goed het verhaal dat ik wilde delen volgt nu…want ja, wat gaat het hen eigenlijk allemaal aan hoe de gezondheid van je kind is, en weiger je mee te werken, dan krijg je ook wel vaak ergens een aantekening.
Het enige dat de schoolarts zei over mij was dat ik een holle rug had en dat was ‘m en hij mocht in je slipje loeren…
Vond ik toen al heel gek!

~*~

“Mam, ik sta hier bij de schooldokter. Voordat ik met haar in gesprek mag, moet ze eerst wat aan je vragen. Iets over toestemming?”
“Is goed lieverd, geef maar door.”
“Goedemorgen mevrouw. U heeft enige tijd terug een formulier ontvangen, maar dat heeft u niet ingevuld. U moet toestemming geven of ik met uw dochter een onderzoekje mag doen naar haar gezondheid.”
Even flitst een herinnering voorbij van mezelf op de lagere school. We stonden met de hele klas (on)geduldig op de gang te wachten om één voor één een kamertje in te gaan. In je hemd met je hand voor een oog letters oplezen. Een gehoortest, etc.
Nu als volwassene en moeder bevreemd me dit steeds meer. Dat massale gecontroleer en genoteer van gezondheid. Dus ik vind het niet nodig. Ik ken mijn dochter en haar gezondheid. Verder gaat het niemand aan. Ze zit op school om kennis op te doen. En te leren samenwerken en om te socializen. Voor haar gezondheid ken ik de weg naar de huisarts wel.
“Wat gaat u doen en wat gebeurt er met de gegevens?”
“Ik check of uw dochter gezond is en dan wordt dit vastgelegd in haar schooldossier.”
Vind dit nog gekker.
“Ach van mij is dit niet nodig hoor. Dus mijn dochter hoeft hier niet aan mee te doen. Anders had ik het formulier wel ingevuld.”
Verwarrende stilte.
“Ok, maar ik moet het toch echt aan uw dochter vragen wat zij wil.”
Pardon? Nu wordt het voor mij verwarrend. Als ouder moet ik een toestemmingsformulier ondertekenen. Doe ik het niet, dan volstaat een telefoontje. Zeg ik dan nee, dan volstaat wat mijn dochter wilt.
???
Mijn dochter van 13 met een puberbrein, die nog helemaal niet in staat is om als een volwassene na te denken over consequenties. Die dus even door iemand die we niet kennen, ook nooit meer gaat zien, fijntjes wordt gezegd, dat ze niet naar haar moeder hoeft te luisteren.
???
“Goed, lieverd wat wil jij?”
“Mij boeit het niet mam.”
Nee, klopt. Je bent een puber.
“Nou, euhm, dan laat ik je gaan. Maar als je toch besluit te willen komen. Als er toch iets speelt, dan kom je naar me toe he?”
WTF?
Ik besluit ijzig kalm te blijven.
“Wat aardig van u. Nou lieverd, dat is fijn he? Ga nu maar lekker naar je les.”
“Dag mam.”
We kunnen onze ogen en oren hier voor blijven sluiten, of we kunnen gaan nadenken.
Ik neem het deze verpleegkundige niet kwalijk. Ze zit vast in haar systeem en doet wat haar geleerd is.
Maar als je even op afstand gaat, kun je dan nog bedenken of dit iets is waar je aan mee wilt blijven werken?
Zo lang mijn dochter niet de volwassen leeftijd heeft bereikt, ben ik en de vader verantwoordelijk. Niet een docent. Niet een dokter. Niet de buurman.
En als een vreemde zich verschuilt achter een rol en mijn dochter verleidt om tegen de wil van de ander in te gaan…
…wat leren we onze kinderen dan?
S Kamp

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥