web analytics
11:11 Dubbele getallen
Corona & VirussenMaatschappij & PsychePolitiek-Elite

MIND GAMES: ‘Mass Formation Psychosis’, van COVID tot Oekraïne

“…Herhaling is ook de moeder van propaganda, mind control, cultprogrammering, groepsdenken en massavormingspsychose, die allemaal een hypnotische toestand creëren, van mensen die niet in staat zijn de waarheid te onderscheiden, hun gezond verstand te gebruiken, voor zichzelf te denken of verder te kijken dan een smalle band van op perceptie gebaseerde realiteit, zelfs wanneer deze wordt gepresenteerd met verifieerbare feiten. Wanneer mensen keer op keer worden blootgesteld aan een bericht van gezagsdragers of beroemdheden die ze bewonderen, zullen velen het zonder enige twijfel gaan geloven, ook al heeft het geen basis in de realiteit.”

 

Er zijn twee manieren om voor de gek gehouden te worden: 
de ene is geloven wat niet waar is, 
de andere is weigeren te geloven wat waar is.
– Soren Kierkegaard

Er is een Latijns spreekwoord, “Repetitio est mater studiorum.” Het betekent: “Herhaling is de moeder van leren.” Hoe meer we aan iets worden blootgesteld, hoe groter de kans dat we het accepteren of leren.

Herhaling is ook de moeder van propaganda, mind control, cultprogrammering, groepsdenken en massavormingspsychose, die allemaal een hypnotische toestand creëren, van mensen die niet in staat zijn de waarheid te onderscheiden, hun gezond verstand te gebruiken, voor zichzelf te denken of verder te kijken dan een nauwe band van op perceptie gebaseerde realiteit, zelfs niet wanneer ze verifieerbare feiten worden gepresenteerd. 
Wanneer mensen keer op keer worden blootgesteld aan een bericht van gezagsdragers of beroemdheden die ze bewonderen, zullen velen het zonder enige twijfel gaan geloven, ook al heeft het geen basis in de werkelijkheid. 

In de afgelopen twee jaar hebben we een ongekend aantal verder intelligente mensen ten prooi zien vallen aan een zombie-achtige staat van gehoorzaamheid en onderwerping aan autoriteit waar ze niet uit kunnen komen of niet lijken te willen, alsof onder hypnose en wachtend op de hypnotiseur om met zijn of haar vingers te knippen en ze wakker te maken.
Het probleem is dat de hypnotiseur in dit geval niet wil dat de mensen wakker worden. 

Wat is massavormingspsychose?

Mattias Desmet, auteur van The Psychology of Totalitarianism en professor in de klinische psychologie aan de afdeling Psychologie en Pedagogische Wetenschappen van de Universiteit Gent in België, noemt deze bizarre hypnotische toestand ‘massavormingspsychose’. Hij wordt beschouwd als ’s werelds toonaangevende expert op dit gebied. 
Zijn theorie sloeg als een lopend vuurtje aan om de waanzin en het irrationele gedrag van miljoenen mensen over de hele wereld met betrekking tot de COVID-pandemie – en nu de crisis in Oekraïne – te verklaren. Desmet, wiens werk onlangs werd aangevallen door ‘factcheckers’ van de reguliere media en geschrapt door Google nadat het was blootgesteld aan miljoenen luisteraars van de Joe Rogan Show van december 2021 (show #1757), vergelijkt dit met ‘een waanzin van menigten’ die brengt een groot deel van de bevolking in een psychose. 

In een analyse van Desmets theorie, “Understanding the Psychology Behind the Covid Pandemic” door dr. Joseph Mercola voor Mercola.com, legt massaformatiepsychose uit hoe het Duitse volk de wreedheden van de nazi-partij in de jaren dertig ging accepteren en hoe zoveel mensen over de hele wereld kwamen de afgelopen twee jaar om medische apartheid en haat tegen de niet-gevaccineerden te steunen, en riepen zelfs op om hen in kampen op te pakken en onder dwang te injecteren.

Ditzelfde merk van psychose komt duidelijk naar voren in de spring-op-de-bandwagon-obsessie met steun voor Oekraïne in een wereldwijde crisis die herhaaldelijk door de VS en hun bondgenoten is afgeschilderd als hebbende slechts één waarheid. Oekraïne goed. Rusland slecht. Steun Oekraïne. Vernietig Rusland. De haat tegen de smerige ontmaskerden en niet-gevaccineerden is nu gericht tegen iedereen die zich afvraagt ​​of de mediaversie van de crisis in Oekraïne op feiten is gebaseerd of die vraagtekens zet bij de verhalen die worden voortgedreven door machtige krachten die de wereldgebeurtenissen vormgeven, zoals het World Economic Forum, dat met trots de COVID-pandemie als fase één van hun Great Reset. 

Raad eens wat fase twee is?
Oorlog en de economische vernietiging zodat ze kunnen ‘resetten’ en ‘beter kunnen opbouwen’.

Er zijn vier basisvoorwaarden voor massavormingspsychose:

1) Gebrek aan sociale binding. Lockdowns tijdens de COVID-pandemie zorgden ervoor dat mensen niet bij elkaar konden komen om aantekeningen te vergelijken over wat er gebeurde. De media bestookten het publiek met berichten van schuldgevoel, angst en schaamte die vriend tegen vriend, familielid tegen familielid keerden.
2) Verlies van zin en doel in het leven en voortdurende blootstelling aan onzinnige omstandigheden. Zie dit als non-stop gaslighting en de verwarring die het kan veroorzaken, waardoor mensen het gevoel krijgen dat ze, zoals dr. Mercola schreef, ‘slaapwandelend door het leven’ zijn. 
3) Wijdverbreide vrij zwevende angst en ontevredenheid. Maak mensen angstig en ellendig, maar houd ze uit het evenwicht over het waarom, en ze worden gelei in je handen.
4) Wijdverbreide vrij zwevende frustratie en agressie. Zonder een waarneembare oorzaak zullen de machthebbers je graag vertellen waar je frustratie vandaan komt en waar je je agressie op moet richten, of het nu de onbevangenen zijn of Rusland, Rusland, Rusland.
Na verloop van tijd destabiliseren deze omstandigheden mensen, wat leidt tot hun acceptatie van de overheid als redder en uiteindelijk tot totalitarisme. Eenzijdige obsessie, of het nu gaat om COVID, vaccins of het Rusland-conflict, zorgt ervoor dat mensen worden afgeleid en met elkaar blijven vechten. Ondertussen nemen de machthebbers meer macht.

Lees ook eens:  Rutte komt van zolderkamertje

Volgens het Amerikaanse ministerie van Defensie (DoD) gebruiken psychologische operaties of psyops propaganda en psychologische tactieken om emoties en gedragingen te beïnvloeden. De basis van elke psyop-missie is gedragsverandering. Een techniek is ‘nudging’, beschreven door de DoD als ‘elke poging om het oordeel, de keuze of het gedrag van mensen op een voorspelbare manier te beïnvloeden die wordt gemotiveerd vanwege cognitieve grenzen, vooroordelen, routines en gewoonten in individuele en sociale besluitvormingsbelangen. , en die werkt door gebruik te maken van die grenzen, vooroordelen, routines en gewoonten als integrale onderdelen van dergelijke pogingen.”
Massavormingspsychose is het resultaat van één gigantische, wereldwijde psyop.

Plot draaien

Tussen januari en maart 2022 draaide het verhaal van de reguliere media abrupt om van “COVID zal ons allemaal doden, haal je vaccin” naar “Sta naast Oekraïne of Rusland zal ons allemaal vernietigen”. 

Het was alsof COVID van de ene op de andere dag verdween en we wakker werden van oorlogstrommels die over de Russische invasie van Oekraïne sloegen. Al snel voorspelde elk mediakanaal de komst van de Derde Wereldoorlog en het kwaad van de Russische president Vladimir Poetin die het “zwakkere, kleinere” buurland Oekraïne zou aanvallen. 
Van de Amerikaanse president Joe Biden en de leiders van de NAVO-landen was het een totale aanval op een publiek dat nog steeds aan het bijkomen was van COVID, en het verhaal was vanaf het begin duidelijk: Oekraïne goed, Rusland slecht. Angst voor een virus veranderde van eigenaar in angst voor een wereldoorlog, zoals een estafetterenner het stokje overdraagt.

Op socialemediakanalen veranderden profielfoto’s van mensen die maskers droegen of trots hun vaccinatiestatus verkondigden onmiddellijk in blauwe en gele Oekraïense vlaggen en #IStandWithUkraine. Dezelfde vijandigheid die die mensen hadden jegens iedereen die maskers of de experimentele gentherapie-injecties weigerde, werd nu geuit tegen iedereen die het oorlogsverhaal tussen Oekraïne en Rusland in twijfel trok. Censoren waren gericht op een diepgaande historische analyse van de situatie, opdat niemand iets zou leren over de dynamiek in de regio die decennia en langer teruggaat.

Het nieuwe object van wereldwijde haat zou Vladimir Poetin zijn, en de media die Poetin als positief of zelfs neutraal afschilderden, werden van internet geschrapt samen met negatieve berichtgeving over de Oekraïense president Volodymyr Zelenskyy. De cultus van COVID was nu de cultus van Oekraïne, en de leden begonnen te roepen om het einde van alles wat Russisch was, van acteurs tot atleten tot producten. 

Twitter explodeerde met oproepen om degenen die niet achter de president en het leger van Oekraïne stonden (in plaats van achter het Oekraïense volk te staan) te verbieden of te censureren. In sommige landen stond Meta, de nieuwe naam voor Facebook, gebruikers toe om oproepen tot geweld tegen Russische functionarissen en burgers te posten, omdat oorlogszuchtige angstzaaierij de plaats innam van virussen.

Ondertussen gaf het Amerikaanse congres Zelenskyy een staande ovatie nadat hij had gepleit voor miljarden Amerikaanse dollars en wapens als hulp. [Op 1 april kreeg hij ook een staande ovatie na zijn toespraak tot het federale parlement van Australië, waarbij de regering meer dan $ 100 miljoen aan militaire hulp toezegde.]. Acteur Sean Penn eiste dat Zelenskyy, een voormalig acteur en komiek, zou spreken tijdens de Oscars (het gebeurde niet), net toen bleek dat de Amerikaanse regering biolabs in heel Oekraïne had gefinancierd. Tijd is alles.

Memes en tekenfilms van superhelden die voor Zelensky bogen, verschenen op sociale media, waaronder een van hem die een Superman-shirt en cape droeg. De aanbidding bereikte absurde nieuwe hoogten met mensen die Tik-Tok-video’s maakten van liefdesliedjes voor Zelenskyy en T-shirts en koffiemokken verkochten met zijn gezicht erop. Zelenskyy was de held die vocht voor democratie, en je durft niet te beginnen met zijn nogal ondemocratische verbod op politieke oppositiepartijen of het bewijs dat zijn veiligheidsdiensten ‘Russische oorlogsmisdaden’ hebben geënsceneerd.

De lange geschiedenis van de corruptie van Oekraïne in samenzwering met Amerikaanse politici of het feit dat velen van hen, waaronder president Biden, kinderen hadden die in de raden van bestuur van Oekraïense bedrijven en oliemaatschappijen zaten, werd pure samenzwering genoemd. Als je de Pandora Papers durft te noemen, miljoenen pagina’s gelekte documenten die verborgen rijkdom, belastingontwijking en het witwassen van geld door de wereldelite onthullen – waaronder 38 Oekraïense politici, de meeste van welk land dan ook – dan word je de wildernis in geworpen.

Dit wil niet zeggen dat Poetin de “good guy” is in dit conflict. Een scherpzinnige Twitter-poster suggereerde dat het een gevecht was tussen een duivel en een demon, maar de duivel werd in de westerse media afgeschilderd als een held omdat het Westen profiteerde van de duivel en niet van de demon. Weg was het idee dat elk verhaal twee kanten heeft.
In een interview met Peak Prosperity,Desmet zei dat solidariteit cruciaal is bij massavorming. “Dat is de echte reden waarom mensen het verhaal geloven, ook al is het volkomen absurd. Het is niet omdat ze in het verhaal geloven. Het is omdat het verhaal leidt tot een nieuwe sociale band… Het is een vorm van mentale bedwelming die mensen bereid maakt om dingen te doen die duidelijk verkeerd en volkomen immoreel zijn, tot en met het vrijwillig vermoorden van hun eigen familie en zichzelf, als verteld wordt dat het voor de Groter goed.” 

Lees ook eens:  Ivermectine

Terwijl COVID-paranoia naar de achtergrond verdween, hadden de machthebbers een nieuwe angst voor de mensen nodig. Het conflict tussen Oekraïne en Rusland is een geweldig excuus om een ​​rechtvaardiging te verzinnen voor de uitvoering van de Grote Reset, de totalitaire natte droom van het World Economic Forum.
In fictie wordt dit een “plotspil” of plotverandering genoemd. Een nieuwe virale pandemie had plotseling het wereldtoneel overspoeld – alleen deze besmette de geest, niet het lichaam.
Geestvirussen zijn een meesterlijke psyop-tool, want als je genoeg leden van het publiek infecteert, verspreiden ze jouw versie van de waarheid voor jou.

In Thought Contagion: How Belief Spreads Through Society bespreekt auteur en voormalig Fermilab-natuurkundige Aaron Lynch de theoretische en wiskundige modellen van hoe ideeën worden overgedragen door een cultuur of samenleving. Voor Lynch is een idee iets dat is gecodeerd in menselijke neuronen of andere media, maar een eigen leven gaat leiden terwijl het evolueert en zich verspreidt, waardoor vaak een geheel nieuwe overtuiging ontstaat.
Memes tellen ook mee als geestvirussen en, volgens Richard Brodie inVirus of the Mind: The New Science of the Meme , ze verspreiden “door de geest van mensen, en dus hun gedrag, te beïnvloeden, zodat uiteindelijk iemand besmet raakt met de meme. Als er een meme in je hoofd zit, kan dat je gedrag sterk of subtiel beïnvloeden.” 
De massamedia houden zich bezig met dit soort verspreiding, en wanneer een idee of overtuiging een omslagpunt bereikt en een voldoende grote groep mensen besmet, accepteert en promoot de samenleving het als realiteit.

De wereldwijde cultus

Massavormingspsychose is als een wereldwijde cultus – verraderlijk, alomtegenwoordig, ziek en gevaarlijk. Dit zijn de cultusomstandigheden terwijl we van de cultus van COVID naar de cultus van oorlog gaan:

 • Verzet tegen kritisch denken (alleen het officiële verhaal krijgt media-tijd).
 • Isoleer leden en bestraf ze voor het verlaten (blokkeren, censureren, verbannen, deplatformeren).
 • Benadruk speciale doctrine (vertrouw de wetenschap!).
 • Verklaar loyaliteit aan leiders (trek Bill Gates of Klaus Schwab van het WEF niet in twijfel en moedig Zelenskyy aan).
 • De familie-eenheid onteren (geslachtsverdeling, oorlog tegen het gezin, haat tegen traditionele waarden).
 • Grenzen van gedrag overschrijden, dwz persoonlijk eigendom (de machthebbers hebben uw kleine bedrijf gesloten, maar grote bedrijven opengehouden).
 • Scheid u af van de Kerk/God (God is dood, wij zijn nu uw nieuwe Goden).  

Hoewel sekten geïsoleerd opereren, speelt massavormingspsychose een grote rol bij de groepsdynamiek. Als lid geeft een individu vaak zijn kernidentiteit op om deel uit te maken van de groep en gaat hij mee met de richting van de groep, zelfs tegen zijn eigen waarden en integriteit in. 
Het is vooral beangstigend vanwege het vermogen tot geweld dat degenen die erin verstrikt zijn, hebben voor de ‘anderen’ die ze herhaaldelijk moeten haten of die ze als de vijand moeten zien. Twitter staat vol met oproepen van strijders voor sociale rechtvaardigheid voor de dood van Poetin of alle Russen (kunnen we allemaal medelevend zijn met de mensen van Oekraïne en Rusland die verwikkeld zijn in deze chaos?). Deze zelfde mensen vallen degenen aan die weigeren maskers te dragen of te vaccineren alsof het acceptabel is om op te roepen tot de dood van mensen, zolang je aan de goede kant van het gekozen verhaal staat. 
In 1972, sociaal psycholoog Irving Janis, auteur van Victims of Groupthink, bedacht de term ‘groepsdenken’ om vast te stellen wat er gebeurt als een groep beslissingen neemt vanwege groepsdruk en -verwachtingen, wat vaak leidt tot een verslechtering van ‘mentale efficiëntie, realiteitstoetsing en moreel oordeel’. Groepsdenken negeert alternatieven en promoot vaak irrationele acties die andere groepen ontmenselijken. “Een groep is bijzonder kwetsbaar voor groepsdenken wanneer de leden qua achtergrond vergelijkbaar zijn, wanneer de groep geïsoleerd is van externe meningen en wanneer er geen duidelijke regels zijn voor het nemen van beslissingen.” 

Elektrisch gereedschap voor massahypnose

Schuld en schaamte zijn krachtige middelen om andersdenkenden neer te halen. Gooi de angst om gestraft te worden door zowel de “sekteleiderschap” als je eigen gehersenspoelde vrienden en familie, en de controle is compleet. Dit verklaart waarom we zoveel deugdsignalering zien. Mensen willen bij de groep horen, dus maken ze symbolische gebaren die hun standpunt aangeven, allemaal bedoeld om de wereld te laten zien dat ze gehoorzaam, meegaand en goed zijn.
In 1961 schetste de Amerikaanse psychiater en auteur Robert J. Lifton, die zich concentreerde op de psychologische implicaties van oorlog en politiek geweld, in zijn boek Thought Reform and the Psychology of Totalism de acht kenmerken van een echte “mind control-cultus” die in het spel zijn in de huidige massavormingspsychose:

 • Milieucontrole – Milieu is Frans voor ‘omgeving, milieu’. Massavormingspsychose vereist dat de media één verhaal laten zien en alles censureren wat daartegen indruist. Op deze manier zien mensen nooit wat er echt aan de hand is, alleen wat de heersende elite wil dat ze denken dat er aan de hand is.
 • Mystieke manipulatie – Massavormingspsychose speelt in op ons verlangen om er deugdzaam uit te zien en een van de goeden te zijn. Naleving wordt heilig. Een afwijkende mening wordt heiligschennend. 
 • Zuiverheid – Zuiverheid van lichaam en geest, en het vermijden van alle dingen die “slecht” zijn, zoals die gekke complottheoretici die durven te vragen naar bijwerkingen van vaccins of toegang tot ooggetuigenverslagen ter plaatse uit Oekraïne. Verbied ze van familiebijeenkomsten!
 • De bekenteniscultus – “Zie iets, zeg iets” roept op om degenen die zich niet hebben gemaskerd of niet zijn gevaccineerd, te verraden. Nu bestempelen diezelfde deugdsignalen vrienden en familie die het officiële Russisch/Oekraïense verhaal in twijfel trekken als ‘binnenlandse terroristen’.
 • Heilige wetenschap – De ideologie van de cultus is heilig en de enige ware morele visie voor de ordening van het menselijk bestaan. Omdat het heilig is, wordt het niet in twijfel getrokken. VERTROUW OP DE WETENSCHAP!
 • Beladen taalgebruik – Het overvloedige gebruik van zinnen die bedoeld zijn om een ​​controversiële discussie te beëindigen of een debat te beëindigen. Je accepteert het, of de discussie is voorbij. Woorden worden gekozen om psychologische kracht op te wekken. “Draag je masker of je doodt je gramma en stopt met zo egoïstisch te zijn!”
 • Doctrine over mensen – Doctrine regeert over de feitelijke menselijke ervaring. Percepties van gezond verstand worden gewijzigd om in de doctrine te passen, zoals bij gaslighting. 
 • Verstrekking van het bestaan ​​– Denk aan de plannen van de wereldwijde elite om zowel COVID als oorlog te gebruiken als methoden om de nutteloze eters en bodemvoeders te ontvolken.
Lees ook eens:  Bill Gates betrapt op toegeven dat 'schone energie' een WEF 'Great Reset'-zwendel is

Het maakt niet uit of het onderwerp van de dag COVID is, maskers, vaccins, protesten, Oekraïne, voedseltekorten, digitale portemonnees, universeel basisinkomen of een potentiële cyberaanval die ongetwijfeld zal worden toegeschreven aan wie de vijand van de maand ook is ( momenteel Rusland, maar kom over een paar maanden terug). Waar het om gaat is dat genoeg mensen zijn gehypnotiseerd en geïnfecteerd met een geestvirus dat zo krachtig is dat het zich verspreidt totdat ze geloven dat boven is beneden, kwaad is goed en oorlog is vrede.

Ontwaken uit de hypnotische staat

Kun je gewoon nee zeggen tegen massavormingspsychose? Het is veel moeilijker dan dat. Mensen worden vaak, maar niet altijd, wakker als ze zich bewust worden van de schade die iets aan zichzelf, hun families en dierbaren toebrengt. Ze worden wakker als er iets gebeurt dat hen rechtstreeks raakt, zoals het mandaat van buitensporige nieuwe regels die hun bedrijf sluiten. Het komt vaak neer op persoonlijke ervaring, zoals de Twitter-trol die anderen slechte anti-vaxxers noemt die rood worden als zijn of haar eigen kind een vaccinletsel oploopt. 
Helaas worden veel mensen nooit wakker, of worden ze pas wakker nadat er veel schade is aangericht op individueel en collectief niveau.
Cult-deprogrammeurs wijzen op vijf essentiële debriefingstappen die werken voor degenen die in de ban zijn van massavormingspsychose:

 • Breng de leider en andere gezagsdragers in diskrediet.
 • Presenteer tegenstrijdige ideologieën en leg hypocrisie bloot. 
 • Zoek naar een breekpunt wanneer de persoon uit zijn gehersenspoelde realiteit lijkt te komen. 
 • Moedig zelfexpressie aan en sta de persoon toe zijn woede, angst en kritiek op de sekte/groep te uiten en te uiten.
 • Identificatie / overdracht – wanneer de persoon zich begint te identificeren met iemand of iets aan de andere kant en de sekte / groepsleider mijdt.

Een andere manier om de psychose te doorbreken is met humor. Grappige memes of video’s die de hypocrisie en inconsistentie van het verhaal belachelijk maken, trekken meer de aandacht dan een serieus essay of een spervuur ​​van feiten. Het gaat erom iemand weer onafhankelijk te laten denken, zodat ze zich kunnen aansluiten bij degenen die al ontwaakt zijn of die nooit hebben geslapen om mee te beginnen, en een einde kunnen maken aan de krankzinnigheid.

Hopelijk breken genoeg mensen uit hun verdoving voor de volgende plotdraaiing of verhalende verschuiving, want als je dit eenmaal in actie ziet, kun je het niet meer ongedaan maken. Niemand kan een ontwaakte geest beheersen.

Bron

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥