web analytics
11:11 Dubbele getallen
Maatschappij & PsychePolitiek-Elite

‘Doneer vrede, geen wapens’: groot protest in Berlijn tegen oorlog Oekraïne

Mondjesmate verteld men over de protesten in de wereld tegen de oorlog.

https://www.msn.com/nl-nl/nieuws/other/doneer-vrede-geen-wapens-groot-protest-in-berlijn-tegen-oorlog-oekra%C3%AFne/

BERLIJN (Reuters) – Een demonstratie tegen de bevoorrading van Oekraïne met wapens voor oorlog met Rusland trok zaterdag 10.000 mensen, wat kritiek opleverde van Duitse topfunctionarissen en een grote politie-aanwezigheid om de orde te handhaven.

Het protest, georganiseerd door een prominente linkse Duitse politicus, komt een dag na de eenjarige verjaardag van de Russische invasie van Oekraïne, die beloofde meer wapens van westerse bondgenoten, nieuwe sancties tegen Rusland en steunbetuigingen voor Kiev over de hele wereld. .

“We roepen de Duitse bondskanselier op om de escalatie van wapenleveranties te stoppen. Nu!…Omdat elke verloren dag tot 1.000 levens kost – en ons dichter bij een derde wereldoorlog brengt”, zeiden de organisatoren van het protest op hun website.

De “Opstand voor de Vrede” werd mede georganiseerd door Sahra Wagenknecht, een lid van de linkse Duitse partij Die Linke.

Duitsland is, samen met de Verenigde Staten, een van de grootste leveranciers van wapens voor Oekraïne.

https://www.usnews.com/news/world/articles/2023-02-25/protest-in-berlin-over-arming-ukraine-against-russia-draws-thousands

Honderden demonstranten verzamelden zich zondag in Washington, DC voor de ‘March Against the War Machine’-rally, waarbij een aantal prominente sprekers uit het hele politieke spectrum van de VS de Amerikaanse regering opriepen haar militaire steun aan Oekraïne te beëindigen ten gunste van diplomatie, en het snijden in het budget van het Pentagon om tal van binnenlandse problemen aan te pakken.

Lees ook eens:   Vreemde dingen rondom corona

https://countercurrents.org/2023/02/march-against-the-war-machine-hundreds-join-anti-war-rally-in-washington-dc/

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥