22 april 2021

 

Kind zit bij overleden moeder – vreemd verhaal

Meisje (3) zit alleen met dode moeder in woning Rotterdam-West

UPDATE In een woning in de wijk het Nieuwe Westen in Rotterdam is onlangs een meisje van 3 jaar aangetroffen dat alleen was met haar dode moeder. Hoe lang de peuter samen met haar overleden moeder in huis verbleef, is niet bekendgemaakt.

Volgens de regionale zender RTV Rijnmond gaat het vermoedelijk om een week. De politie noch de gemeente Rotterdam wil dit bevestigen. (weten ze dit dan wel of niet?)

Volgens de politie is de 41-jarige moeder een natuurlijke dood gestorven en is van een misdrijf geen sprake. Het kindje en de vrouw werden 20 januari ontdekt.

Wethouder Sven de Langen (onderwijs, jeugd en zorg) heeft de gemeenteraad van Rotterdam in een brief op de hoogte gesteld van het ‘tragische incident’. Volgens hem verblijft het meisje inmiddels bij een pleeggezin en maakt ze het naar omstandigheden goed.

De gemeente heeft na het incident meteen de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd en het Wmo-toezicht op de hoogte gebracht. De instanties zijn een onderzoek begonnen. De moeder en het kind waren bekend bij hulpverleningsinstanties. (m.a.w een natuurlijke dood heeft niets te maken met hulpverlening immers, dus wat wil men hierbij duidelijk maken?-stress?)

Jeugdbescherming Rotterdam Rijnmond was recent niet meer betrokken bij het gezin, aldus een woordvoerder. Langer geleden was dit wel zo. (kind is 3! Wat is dan lang geleden?)Na de vondst van de vrouw heeft de politie contact gezocht met Jeugdbescherming om te kijken waar het kindje ondergebracht kon worden. (Familie? Vader?),,Het doel was het zo snel mogelijk naar een veilige omgeving te brengen op een plek waar rust en stabiliteit geboden kan worden na een traumatische ervaring. Vanuit daar wordt nu verder gekeken.”

In de straat van de vrouw vertellen bewoners lang niet te hebben geweten wat er gebeurd was. ,,We hebben die dag wel politie gezien, maar die wilde niets zeggen.”

https://www.ad.nl/binnenland/meisje-3-zit-alleen-met-dode-moeder-in-woning-rotterdam-west~a1a868fc/

Meisje (3) zit vermoedelijk week naast dode moeder in huis Rotterdam
VANDAAG, 10:02 AANGEPAST OM 14:07

NOS
Een 3-jarig meisje heeft vorige maand vermoedelijk een week lang naast haar dode moeder in huis gezeten in Rotterdam. Het kind werd 20 januari aangetroffen in een woning in het Nieuwe Westen.

Lees ook:   Hoe gaat het met mensen in de bijstand

De vrouw van 41 is een natuurlijke dood gestorven, ze overleed aan hartfalen. Het meisje is naar een pleeggezin gebracht en maakt het naar omstandigheden goed.

Lekkage
De zaak kwam aan het rollen toen de benedenburen de huisbaas waarschuwden vanwege een lekkage. Het water kwam door het plafond naar beneden. De huisbaas schakelde de politie in om de deur van de bovenburen open te krijgen.

Daar werden de dode vrouw, het kind en een hond gevonden. De peuter had de kraan open laten staan bij haar zoektocht naar eten en drinken.

Wethouder Sven de Langen informeerde de gemeenteraad gisteren over het “tragische incident”. De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd onderzoekt de eerdere hulpverlening aan moeder en kind, ze doet geen uitspraken.

De wethouder bevestigt dat moeder en dochter in beeld waren bij de hulpverlening. De Raad voor de Kinderbescherming kent de zaak en heeft tijdelijke voogdij aangevraagd voor het kind.

Diverse hulpkreten
De familie van de vrouw is boos: “Mijn zus heeft diverse hulpkreten naar diverse instanties gestuurd. Die hebben ons laten weten dat ze erbovenop zaten. Hoe kan dit dan een week onopgemerkt blijven?”, zegt een van de zussen tegen RTV Rijnmond. ( Beste zus waar was jij dan die week dat jij je zus niet bezocht of contact had?- Hulpkreten voor een vrouw die een natuurlijke dood sterft? Hoezo en waarom?)

De overledene had op 25 november voor het laatst gesproken met haar zussen. Ze hield daarna alle contact af, omdat ze niet wilde worden gedwongen hulpverlening te ondergaan. (Duidt meer op een niet natuurlijke dood!)

“We hebben alles binnen onze mogelijkheden gedaan om haar te helpen”, stelt haar zus. “Tot gedwongen opname aan toe. Maar helaas weigerde onze zus de laatste tijd al het contact met ons.”

Volgens de zus heeft de kinderbescherming tegen haar familie gezegd dat de zaak buiten de media is gehouden om de familie rust te gunnen. Zij denkt daar anders over. “Ik denk dat het eerder is geweest om dit onder de pet te houden.”

Gerelateerde berichten