web analytics

Rusland doet enorme olie-ontdekking in het noordpoolgebied

De Russische energiemajoor Rosneft heeft de ontdekking aangekondigd van een enorme olievoorraad in de Pechorazee met naar schatting 82 miljoen ton olie.

Het veld werd ontdekt dankzij een boorcampagne in het Medynsko-Varandeysky-gebied. “Tijdens de tests werd een vrije stroom olie verkregen met een maximale stroomsnelheid van 220 kubieke meter per dag”, luidde de verklaring van het bedrijf woensdag, waarbij werd opgemerkt dat de “olie licht is, laag zwavelgehalte, lage viscositeit.”

Rosneft merkte op dat de exploratiewerkzaamheden in de wateren van de Pechorazee het “aanzienlijke oliepotentieel van de provincie Timan-Pechora op de plank bewezen en de basis werden voor het voortzetten van de studie en ontwikkeling van de regio.”

Het bedrijf beheert naar verluidt in totaal 28 offshore-licenties in het noordpoolgebied, waarvan acht in de Pechorazee.

Bron

Lees ook:   'COA-cijfers geen bewijs testosteronbommen'

Gerelateerde artikelen

Back to top button