web analytics
11:11 Dubbele getallen
Maatschappij & Psyche

Prikidioten in de wereld, het neemt toe

Feestvierders op het festival van San Fermin in Pamplona, ​​Spanje, hebben gemeld dat ze vastzaten in de menigte en geprikt zijn met injectienaalden op drukke openbare plaatsen. Er is weinig bekend over de stoffen waarmee ze zijn geïnjecteerd, maar een merkwaardig detail in de getuigenissen van slachtoffers kan de aanvallen in verband brengen met een golf van soortgelijke aanvallen met injectiespuiten in Frankrijk.

Toen de menigte zich dit weekend in Pamplona verzamelde om waaghalzen met de stieren te zien rennen, lag er een meer sinistere dreiging op de loer aan de zijlijn. Vier jonge mensen – drie vrouwen en een man – vertelden de politie dat ze een knellend gevoel voelden voordat ze werden overmand door duizeligheid, misselijkheid, braken en koud zweet.

Alle vier zijn ze door hun vrienden naar het ziekenhuis gebracht,  meldde El Mundo dinsdag. Geen van hen werd gescheiden van hun vrienden, niemand werd seksueel misbruikt en er werden geen giftige stoffen gevonden in monsters van de slachtoffers. 

Hoewel de nationale autoriteiten een onderzoek hebben geopend, weet de politie niet wie de aanslagen heeft gepleegd en waarom. “Er is op dit moment niets concreets en niets duidelijks”, vertelde een politiebron aan El Mundo. “We hebben meer tijd nodig.”

Alle vier de slachtoffers vertelden de politie echter dat ze zich “een groep jonge Fransen” naast hen herinnerden ten tijde van de aanslagen.

Lees ook eens:  Vader

Twee weken eerder hebben de autoriteiten in Frankrijk meerdere verdachten aangehouden en aangeklaagd voor het naar verluidt prikken van mensen met spuiten in nachtclubs en concerten. De slachtoffers waren meestal jonge vrouwen, en 1004 van hen dienden sinds januari formele klachten in, meldde de Associated Press. 

In de gevallen die tot een aanklacht leidden, brachten medisch onderzoek bij de slachtoffers geen tekenen van schadelijke stoffen aan het licht. Ze vertoonden symptomen die vergelijkbaar waren met die in Spanje, en hadden zichtbare tekenen van injectie, waaronder lekke banden en blauwe plekken.

De politie vond spuiten en drugs in de bezittingen van ten minste twee verdachten, maar toxicologische rapporten hebben niet aangetoond dat deze drugs bij de slachtoffers zijn geïnjecteerd. Als er echter niet onmiddellijk tests werden uitgevoerd, had de aanwezigheid van GHB – een krachtig verdovend middel dat bekend staat als een ‘date rape’-medicijn – onopgemerkt kunnen blijven, aangezien het binnen 12 uur de bloedbaan verlaat.

“We hebben geen drugs of substanties of objectief bewijs gevonden die getuigen van… toediening van een substantie met onrechtmatige of criminele bedoelingen. Waar we het meest bang voor zijn, zijn mensen die hiv, hepatitis of een besmettelijke ziekte oplopen”, vertelde een arts die met meerdere slachtoffers werkte in de Franse stad Nancy  vorige maand aan NPR .

Lees ook eens:  Nieuw fenomeen? Rijd met je auto mensen aan!?

“Er zijn geen overeenkomsten tussen de zaken. Het enige dat vergelijkbaar is, is dat mensen in een feestelijke context op verschillende plaatsen in Frankrijk met een naald worden geïnjecteerd”, voegde een politiefunctionaris eraan toe.

Ook de Britse autoriteiten merkten afgelopen oktober een toename van het aantal aanvallen met injectiespuiten op, terwijl er in België en Nederland verspreide gevallen zijn gemeld. 

Bron

Jezus misschien injecteren ze wel een vaccin… gewoon van die gekkies die ineens denken oh we willen ook prikken… ja je weet het niet wat 2 jaar opsluiting met sommigen doet…

Ik zou als regering stellen, dat mensen die dit andere mensen aandoen, de doodstraf krijgen.
Punt, dit is niet iets dat normaal moet gaan worden, mensen moeten doodsbang worden als ze zoiets uitvreten.
Of een oog om oog, tand om tand verhaal…?
Zo van jij prikt mensen met een vloeistof, dan krijg jij dat ook, voor iedere prik die jij anderen gaf, krijg jij er ook 1 met een vloeistof er in die jij nog niet kent… eens zien, of ze het dan nog durven!
Knettergek zulke mensen. Dat doe je toch niet!?

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥