web analytics

VS en VK hebben EU ‘opgelicht’

Washington en Londen hebben “nuttige Europese idioten” aangetrokken tot een economische oorlog tegen Rusland, beweerde Dmitry Medvedev

Washington heeft samen met Londen de EU -leden opgelicht “als een paar bedriegers” door hen in de economische oorlog tegen Moskou te betrekken, beweerde de voormalige Russische president Dmitri Medvedev, in een commentaar op de verzwakking van de euro.

Dinsdag bereikten de wisselkoersen van de Amerikaanse dollar en de euro voor het eerst in 20 jaar pariteit op de beurs van Moskou. Deze gang van zaken betekent volgens Medvedev, die nu plaatsvervangend voorzitter van de Russische Veiligheidsraad is, dat “voorspellingen over het begin van een systeemcrisis in de eurozone beginnen uit te komen. Volgens hem toont de val van de euro aan “wie in harde valuta betaalt voor de bloedige crisis ” in Oekraïne.

” Washington heeft samen met Londen de Europeanen opgelicht als een paar bedriegers “, schreef de voormalige president op Telegram.

Voordat ze Rusland ” krankzinnige beperkingen ” oplegden, hadden de Europese landen “hun eigen monetaire en economische problemen ” moeten berekenen , beweerde Medvedev, eraan toevoegend dat het Witte Huis zijn risico’s normaal gesproken veel beter afweegt.

‘Maar de ‘nuttige Europese idioten’ hebben veel meer geleden onder de genade van de Amerikanen’, benadrukte de vicevoorzitter van de Veiligheidsraad.

Medvedev heeft echter geen medelijden met hen, aangezien, naar zijn mening, “ de Russofoben van de EU ” een “hybride oorlog ” tegen Rusland ontketenden en er “ een breed economisch front ” tegen openden.

Het voormalige staatshoofd zei dat de overgang naar nieuwe handelsbetaalmethoden, inclusief het gebruik van nationale valuta – de Russische roebel, Chinese yuan, Indiase roepie en andere – de beste bescherming zou zijn tegen “een rottende euro”. Hij sluit niet uit dat in de toekomst de BRICS-landen met een nieuwe reservevaluta komen.

Lees ook:   Ritueel verbranden deze poppen!

“ De moderne wereld heeft duidelijk meer nodig dan de dollar, euro en pond sterling. Voor nu, $1 = €1. Houd besparingen in roebels! ’ schreef Medvedev.

Medio juni commentaar op de economische sancties tegen Moskou, noemde de Russische president Vladimir Poetin ze ‘krankzinnig en ondoordacht’.

Eerder beweerde hij dat Europese leiders economische ” zelfmoord ” pleegden onder druk van de VS.

De EU dringt er echter op aan dat haar leden zich bewust waren van de ernstige gevolgen van anti-Rusland sancties voor hun eigen economieën.

” Maar dit is de prijs die we moeten betalen om democratieën en het internationaal recht te beschermen, en we nemen de nodige stappen om deze problemen in volledige solidariteit aan te pakken “, zei de topdiplomaat van het blok, Josep Borrell, eerder deze maand.

Bron

Gerelateerde artikelen

Back to top button