web analytics
11:11 Dubbele getallen
Maatschappij & Psyche

Peiling onthult de mening van Amerikanen over geslachtsverandering voor minderjarigen

Slechts een klein percentage vindt dat mensen onder de 18 wettelijk toestemming moeten krijgen om geslachtsaanpassende operaties te ondergaan “zonder enige voorwaarden”

Peiling onthult de positie van Amerikanen over geslachtsverandering voor minderjarigen

Een YouGov-enquête uitgevoerd namens RT heeft heel weinig steun gevonden voor het idee van geslachtsaanpassende operaties voordat iemand 18 wordt, met slechts 8% in het algemeen van mening dat minderjarigen wettelijk toestemming moeten krijgen om geslachtsaanpassende operaties te ondergaan “zonder enige voorwaarden”.

Ondersteuning voor chirurgie, gedefinieerd als “een chirurgische ingreep met betrekking tot reconstructieve gezichtsreconstructie, borst (boven) of genitale (onder) chirurgie”, met “sommige aandoeningen” was hoger, namelijk 17%.

Ongeveer 38% van de respondenten verwierp het idee dat minderjarigen dergelijke operaties zouden krijgen, zonder uitzonderingen, terwijl 15% koos voor “Nee, maar met enkele uitzonderingen”.

Sommige factoren, zoals leeftijd en ras, leken de resultaten in de laatste enquête te beïnvloeden. Van de 18- tot 34-jarigen zei slechts 24% dat minderjarigen niet geopereerd zouden mogen worden en dat er “geen uitzonderingen” zouden moeten zijn, een veel lager aantal dan de 48% van de Amerikanen van 55 jaar en ouder, die een harde lijn tegen geslachtsaanpassende operaties voor minderjarigen.

Onder de jongste groep in de enquête zeiden bijna twee keer zoveel mensen dat geslachtsverandering onder minderjarigen wettelijk zou moeten worden toegestaan “zonder enige voorwaarden”, in vergelijking met de algemene resultaten, maar dit is nog steeds slechts 15% steun. Nog eens 20% onder 18- tot 34-jarigen vindt dat chirurgie wettelijk moet worden toegestaan ‘onder bepaalde voorwaarden’. Van de 55-plussers is slechts 15% van mening dat de operatie wettelijk moet worden toegestaan ‘onder bepaalde voorwaarden’, terwijl slechts 4% zei dat ze het standpunt ‘zonder voorwaarden’ steunen.

Lees ook eens:  'Mosselen en oesters met gif TTX niet verkopen'

Volgens een uitsplitsing van het ras van respondenten, leken blanken de sterkste oppositie te hebben, waarbij 43% zei dat er “geen voorwaarden” zouden moeten zijn waaronder iemand onder de 18 wettelijk mag worden geslachtsaanpassende operaties ondergaan. Dat aantal daalt onder andere rassen, waaronder zwart (34%) en Hispanic (28%).

Over het geheel genomen hadden de “Nee” -opties echter de overhand met in totaal 53%, terwijl de “Ja” -opties 25% scoorden. In totaal zei 22*% ofwel geen mening te hebben (10%), “Weet niet” (8%) of liever niet (3%).

*Totaal percentage telt niet op door afronding

Van de ouders zei 45% dat er geen operaties mogen worden toegestaan ​​en “geen uitzonderingen”, terwijl slechts 6% voorstander was van het toestaan ​​​​met “geen voorwaarden” verbonden aan dergelijke beslissingen.

De enquête werd uitgevoerd door YouGov tussen 24-26 januari, met een totaal aantal van 2.562 volwassenen die online werden ondervraagd. De cijfers zijn gewogen en zijn representatief voor alle Amerikaanse burgers van 18 jaar en ouder.

Transgenderrechten, specifiek met betrekking tot minderjarigen, zijn de afgelopen jaren een vurig onderwerp van discussie geworden in de VS, waarbij sommige staten zoals Tennessee en Texas de genderbevestigende behandeling van minderjarigen hebben verboden, waar activisten zich hardnekkig tegen hebben verzet.

Methodologie: Alle cijfers, tenzij anders vermeld, zijn afkomstig van YouGov Plc. De totale steekproefomvang was 2.562 volwassenen. Het veldwerk is uitgevoerd tussen 24 en 26 januari 2022. Het onderzoek is online uitgevoerd. De cijfers zijn gewogen en zijn representatief voor alle Amerikaanse volwassenen (18+).

Lees ook eens:  Sportvliegtuigje neergestort

Bron

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥