web analytics
...
Maatschappij & Psyche

Halloween: partyplezier of satanisme?

 

Halloween, een gelegenheid voor veel kinderen, jongeren en volwassenen om een vrolijke griezelparty te vieren. Dan trekken kinderen door de straat en imiteren boze geesten, ze willens zoetigheden krijgen aan de huisdeur en roepen: “Zoet of zuur!” Wie dit niet geeft, moet rekenen houden met brutaliteiten en vandalisme.

Volwassenen presenteren zich op horrorparty’s met opengereten hals en dergelijke. In de winkels kan men talrijke party-gags kopen zoals zombiesnacks, hersenen en vloeibaar bloed. Op horrorparty’s zijn er afgehakte vingerworstjes te eten en worden er occulte praktijken uitgetest, zoals het raadplegen van orakels, de tarotkaarten leggen of pendelen.

Maar welke oorsprong heeft dit bloedige feest vol griezelfratsen en angstaanjagende figuren? En … kan een al te lichtvaardige omgang met deze occulte en griezelige gebruiken schade brengen? Waartoe kan het tenslotte leiden? Deze vragen worden meestal niet gesteld ofwel afgedaan als plezier-remmend.

Wat betreft de oorsprong van Halloween wordt vooral de mening verdedigd dat de rituelen van 31 oktober een Keltische traditie waren. Druïden zouden op deze dag mensen hebben geofferd om hun god van de dood “Samhain” te eren.

In de 19de eeuw werd dat gebruik van de Britse eilanden naar de Amerikaanse oostkust gebracht en vandaar kwam het later weer terug naar Europa. Het ontwikkelde zich heel dynamisch en onderging in de loop van de tijd verschillende omvormingen.

Een historische ontwikkeling van de Keltische traditie naar de moderne Halloween-gebruiken is niet exact te bewijzen. Maar wat aantoonbaar is, dat zijn de duidelijke samenhangen met het satanisme, waarvan de offerrituelen al duizenden jaren in het verborgene plaatsvinden.

Lees ook:   Dwergen beginnen ook al met zeuren

Deze samenhang bevestigde ook Anton Szandor LaVey, stichter en hogepriester van de “Church of Satan” in Amerika. LaVey eist op dat hij als eerste het modern satanisme heeft gedefinieerd en georganiseerd. In 1969 schreef hij de “satanische bijbel” waarin o.a staat dat 31 oktober, de dag voor Allerheiligen, geldt als één van de belangrijkste feestdagen van het satanisme.

De occultisme onderzoeker Jack Roper stelt vast: “… de tijd van het jaar waarin het hoogste percentage van satanisch-occulte rituele misdaden plaatsvindt, is Halloween.” Iemand die uit persoonlijke ervaring kennis heeft van de realiteit van toverij, hekserij en satanisme en van de cultus rond Halloween en de uitwerkingen ervan, is John Ramirez. Ramirez groeide op in Bronx – New York, in een satanisten gezin. Zie onze uitzending: “De hel ontvlucht – John Ramirez, ex-satanist”. Hij waarschuwt uitdrukkelijk voor Halloween: “Ik wenste dat ik kon zeggen dat het allemaal onschuldig plezier is en dat achter geesten, demonen en de duivel niets zit.

Maar dat kan ik niet. Ik heb zelf ervaringen gehad met duistere machten en ik moet hiervoor waarschuwen.

Daarom kan ik ook niet doen alsof Halloween een onschuldig griezelfeest is. Veel mensen geloven niet dat de duivel er werkelijk is. Maar helaas heb ik andere ervaringen opgedaan. Satan is reëel en zijn macht is vernietigend. Onder satanisten en in heksenkringen is Halloween nog altijd de hoogste feestdag, een feest van verschrikking en dood. (…)

Het is een treurig feit dat in deze tijd van het jaar de meeste kinderen verdwijnen (…) En toch doet iedereen alsof Halloween een vrolijk, onschuldig verkleedfeest is. De duivel is helemaal weg van Halloween, dat weet ik heel zeker en dat is omdat mensen zich op deze dag volledig onervaren en naïef tot satan keren.

Lees ook:   Hert in paniek

Zij openen zich speels voor geesten en demonen, maar met duistere machten kan men niet spelen. Geloof me, als voodoo-priester was Halloween een spirituele highlight! Dus: Halloween is geen evenementen-mode van onze samenleving; het is niet alleen geldklopperij tussen de zomeraanbiedingen en de kerstartikelen in, maar het is een dag waarop reëel wreedheden worden gepraktiseerd.

Op Halloween trekken niets vermoedende kinderen door de straten, verkleed als demonen en maken onwetend hun eerste ervaringen met occulte praktijken (zoals bv. geesten raadplegen). Zelfs volwassenen begeven zich naïef in de nabijheid van duistere machten tijdens deze bloeddorstige party’s. Echter: tegelijkertijd gebeuren elders satanisch rituele misdaden in occulte en elitaire netwerken. Talrijke getuigenverklaringen van slachtoffers en uitgetreden mensen, zoals bv. de Hollandse bankier Ronald Bernard, bevestigen de praktijk van ritueel geweld, het folteren van mensen, het doden van kinderen en kannibalisme. Nu mag iedereen zelf beslissen of hij verder wil geloven aan de onschuld van Halloween … of misschien niet?

van nm./kno./mol./jj.

Bronnen/Links:

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Deze website gebruikt cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, om functies voor sociale media te bieden en om het internet verkeer te analyseren. We moeten ook informatie delen over uw bezoek aan onze site met onze sociale media-, advertentie- en analysepartners. View more
Accept