web analytics
11:11 Dubbele getallen
Maatschappij & PsychePolitiek-Elite

Helmplicht voor de snorfiets: ‘Nu alle e-bikes nog’

Heerlijk!!!!!!
Ik geniet nu! 🙂
Dat krijg je er nu van!

https://www.ad.nl/auto/helmplicht-voor-de-snorfiets-nu-alle-e-bikes-nog~a5b59356/

🙂

Jaaaah, al die mensen die dachten mooi zo, die kutscooby rijders!
Nou bij deze, in your face!!!!!!!!

 

-Het kabinet hakte vrijdag de knoop door: ook snorfietsers ontkomen vanaf juli 2022 niet langer aan het dragen van een helm. Medici die worden geconfronteerd met zwaar hersenletsel na ongevallen met snorscooters, pleiten al jaren voor een helmplicht. ,,De volgende groep zijn de e-bikes.’’-

,,We leggen duidelijk uit wat de voor- en nadelen zijn van een snorfiets. Je kunt goed merken dat die helm bij veel mensen wel een dingetje is. Ze vinden dat ze daarmee hun gevoel van vrijheid kwijt zijn. En ja, het kapsel speelt ook een rol. Sommigen zijn bang dat hun haar niet meer goed zit en besluiten daarom geen snorscooter meer te kopen. Ook zijn er klanten die juist overstappen op een bromscooter, dus met een geel kenteken. Ze moeten straks toch aan de helm en dan gaan ze liever wat harder’’, vertelt Jeffrey van Maurik van het Naaldwijkse bedrijf.

Gelukkig heb ik wilde haren dus dat scheelt alweer!

-Ook bij scooterwinkel Scooterspot in Amsterdam vinden ze dat de politiek meer aandacht mag hebben voor de e-bikes. ,,Wij denken dat de helmplicht voor snorscooters gaat zorgen voor een verschuiving naar met name de elektrische fietsen. Die kunnen – en dan heb ik het niet over speed-pedelecs – met wat aanpassingen 50 kilometer per uur halen, voor sommigen ook niet bepaald veilig. Helaas bestaat er nog geen rollerbank voor deze fietsen’’, aldus Pascal Kruijsman van Scooterspot. –

-En toch weet ook deze scooterhandelaar dat een helmplicht uiteindelijk veiliger is. ,,Velen zullen balen, het is heerlijk om zonder helm door de stad te rijden. Het zorgt er ook voor dat grote steden bereikbaar blijven. Ik vrees namelijk dat een deel de scooter inruilt voor een auto en dat is voor steden slecht nieuws-.

Mogelijk is een snelfietshelm voldoende

Dat kabinet was toch demissionair ofzo?

We moeten wel snel een stok tussen hullie der spake steke!

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥