web analytics

Het ware perspectief van de coronavirusstatistieken.

Het ware perspectief van de coronavirusstatistieken.

Er zijn 331 miljoen inwoners in de Verenigde Staten. In een normaal jaar (onder vermelding van de statistieken van 2018) zijn er 2,8 miljoen doden.

Dit jaar zijn er tot nu toe ongeveer 200.000 doden door het coronavirus. Als we de normale sterfgevallen per eenheid van de bevolking berekenen, door 331 miljoen mensen te delen door de werkelijke sterfgevallen, 2,8 miljoen (vóór Covid). U krijgt 1 op de 118 mensen die in een bepaald jaar zullen overlijden. Dat aantal is niet hoog als je intuïtief bedenkt dat de 331 miljoen mensen die vandaag leven, over 80 jaar allemaal dood zullen zijn.

Laten we nu dezelfde factor berekenen voor het Covid-virus en laten we aannemen dat het totale aantal sterfgevallen dit jaar 250.000 zal bedragen met een bevolking van 331 miljoen. En je krijgt 1 op de 1.324 mensen die aan het virus zullen overlijden.

Wanneer we de normale sterftegroep 118 verdelen in de Covid-sterftegroep van 1.324. We krijgen 11 mensen die normaal zullen sterven voor elke Covid-dood. Er kan dus worden geconcludeerd dat een persoon 11 keer meer kans heeft om door natuurlijke oorzaken te overlijden dan door het Coronavirus.

Het totale sterftecijfer door natuurlijke oorzaken overtreft het aantal sterfgevallen door het virus 11 op 1. Het sterftecijfer door het virus rechtvaardigt niet de drastische maatregelen die door regeringen over de hele wereld worden genomen. Dit is een paniek die gerechtvaardigd kan zijn voor mensen ouder dan 70; maar deze groep mensen heeft al een voet op een bananenschil. De sluiting vernietigt de economie voor de jongeren die op de een of andere manier moeten overleven zonder de middelen om de kost te verdienen. Overheidsoplossingen om het virus onder controle te krijgen, vernietigen onze economieën. Deze quarantaine in de VS zal waarschijnlijk eindigen na de verkiezingen, ongeacht wie er wint.

Lees ook:   Wat hij zegt; weet je! Zaandam

Een miljoen doden van de 8 miljard wereldwijd, door het Coronavirus, klinkt als veel mensen (als je je concentreert op de miljoen doden). Maar als we het verwachte normale sterftecijfer voor de wereld berekenen met de huidige bevolking (ervan uitgaande dat iedereen 80 wordt), verwachten we 100 miljoen sterfgevallen per jaar door natuurlijke oorzaken.

Als ik aan het Corona-virus zou overlijden, zou de pers melden: “Kijk, hij geloofde niet hoe gevaarlijk het virus was.” Het echte motief van de pers om het virus te hypen is om kijkers te trekken. Hoe doe je dat? Voed je met hun angst. Nu begrijp je waarom maar één kind in het koninkrijk zei: “De keizer heeft geen kleren.” Realiteit is een kwestie van het perspectief van de kijker. Chicken Little was er heel zeker van dat de lucht viel.

Bron

Gerelateerde artikelen

Back to top button