web analytics
...
Maatschappij & Psyche

Enorme Aziatische horzelmoordenaars vallen de VS binnen

Enorme Aziatische horzelmoordenaars vallen de VS binnen

95998401 2999182343481842 115953856315129856 n via Angel-Wings

Voordat de Amerikanen van de eerste schok zijn  bekomen vanwege de coronavirusepidemie, valt er een nieuwe dreiging op hen. En deze dreiging kan hen van alle bijen beroven.
In de afgelopen dagen zijn er overal meldingen dat enorme killer horzels zich verspreiden in de Verenigde Staten, afkomstig uit Aziatische landen.

Deze horzels worden killer-horzels genoemd, omdat ze gemakkelijk een groot dier, kind of zelfs een volwassene kunnen prikken.

De gigantische horzels van de soort Vespa mandarinia in hun thuisland in Azië worden beschouwd als een van de gevaarlijkste insecten. In Japan sterven bijvoorbeeld elk jaar ongeveer 50 mensen aan hun beten.

Maar niet alleen deze horzels zijn gevaarlijk met hun giftige (en zeer pijnlijke) beten, ze vangen en bijten graag, dus de hele bijenhouderij loopt nu gevaar. Het verdwijnen van bijen leidt ook tot problemen met de bestuiving van veel planten.

Amerikaanse wetenschappers willen graag waarschuwen dat als je geen uitweg uit deze situatie vindt en deze ongenode gasten niet zo snel mogelijk begint uit te roeien, ze in relatief korte tijd alle bijen in de VS kunnen vernietigen.

Killer-horzels bereiken een lengte van 5 cm en de lengte van hun angel is 1 cm Hun prik is pijnlijker dan elke injectie met een spuit. Gelukkig vallen ze mensen alleen aan als een persoon ze per ongeluk alarmeert.

Wanneer gebeten door een dodelijke horzel, komt er een dodelijk gif in de bloedbaan, die neurotoxine bevat , wat op zijn beurt anafylactische shock of hartstilstand kan veroorzaken. Daarom is zelfs voor een gezonde volwassene slechts één horzelbeet een bedreiging.

Lees ook:   Wat is het Coronavirus? - Prof Simon

En als een speciaal bijenteeltpak kan beschermen tegen bijensteken, dan kan de angel van een killer horzel het gemakkelijk doorboren.

De eerste berichten over de penetratie van Aziatische killer-horzels in de Verenigde Staten verschenen in december 2019, ze werden opgemerkt in de staat Washington. Nu worden er elke dag honderden gevallen van waarneming in de staat van deze horzels gerapporteerd. Er is ook bevestigd dat er dodelijke horzels zijn waargenomen in twee regio’s van British Columbia (Canada).

Nadat ze een kolonie bijen hebben aangevallen, kunnen dodelijke horzels alle bijen binnen enkele uren doden

In het voorjaar wordt de koningin wakker uit de winterslaap en begint de kolonie nieuwe nesten te bouwen. Sommige onderzoekers vrezen dat ze door de veeractiviteit van de killer hornets al naar andere staten zijn gaan vliegen.

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button