...

01 december 2021

 

Coronavirus doet de olievraag in China met 20% dalen

Coronavirus doet de olievraag in China met 20% dalen

Vanwege de coronavirus-epidemie van het type 2019-nCoV is de vraag naar olie in China gekelderd . Het dagelijkse olieverbruik in het land is dus al met ongeveer 3 miljoen vaten gedaald, dat wil zeggen met 20%. De invloed van het coronavirus op de internationale oliemarkt werd ook aangekondigd door het hoofd van het Iraanse ministerie van Olie, Bijan Namdar Zangane .

Volgens de ambtenaar leidde de verspreiding van infecties in sommige gevallen tot een stopzetting van de productie en de sluiting van wegen, wat leidde tot een vermindering van de vraag naar olie. Zangane legde ook uit dat een afname van de vraag in het licht van het aanhoudende aanbod altijd een prijsdaling veroorzaakt.

“De oliemarkt staat onder druk, de prijzen daalden met meer dan $ 5 per vat, inspanningen zijn nodig om de situatie te stabiliseren,” zei de minister, en merkte op dat Iran niet zal onderhandelen om de productie te verminderen vanwege beperkingen die het zijn opgelegd.

Читайте больше на https://www.pravda.ru/news/economics/1471297-Koronavirus/

Deel & let's open the minds!

Lees ook:   “Kinderen danken hun intelligentie aan hun moeder”

Gerelateerde berichten