web analytics
11:11 Dubbele getallen
Maatschappij & PsychePolitiek-Elite

Vliegtuig in Iran neergestort of geschoten?

TEHERAN – In het ramptoestel dat bij Teheran is neergestort zaten onder meer 82 Iraniërs, 63 Canadezen, 11 Oekraïners, 10 Zweden, 4 Afghanen, 3 Duitsers en 3 Britten. Dat heeft de regering in Oekraïne laten weten. Geen van de 176 inzittenden overleefde de ramp. Over de oorzaak van de ramp is nog geen duidelijkheid.

De Boeing 737-800 van Ukraine International Airlines stortte enkele minuten na vertrek vanaf de luchthaven van de Iraanse hoofdstad Teheran neer. Iraanse zoekteams hebben de zwarte dozen gevonden.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft geen aanwijzingen dat er Nederlanders zaten in de Boeing 737-800 van Ukraine International Airlines die in Iran is neergestort. Dat heeft het ministerie op Twitter gemeld.
De Oekraïense ambassade in Iran meldde aanvankelijk dat sprake zou zijn van motorproblemen, maar kwam daar later op terug. De diplomatieke post beklemtoont in een nieuwe verklaring dat de oorzaak van de crash nog onduidelijk is. De premier van Oekraïne riep op een persconferentie in Kiev op niet te speculeren.

Iran wil de zwarte doos niet afgeven…

27/06/1869 nace Hans Spemann, famoso investigador de los #embriones. #biologia #embriologia

x 176 dood…. Waarom plaats ik een embryo?
Omdat al die mensen die nu dood zijn, ooit geboren zijn bij ouders die van hen houden die voor hen zorgden en hen grootbrachten…en om ze te zien sterven tijdens oorlogen of aanslagen of …misschien een ongeluk…
Als je bewust oorlog voert wees je dan ook bewust wat er gebeurd…mensen zijn levende wezens…
Zijn allen uniek..hebben allen ouders en familie… en een gezin misschien…zijn zelf ouders…
En dan zomaar dood…voor niks!
Dát is erg! |Besef dat aub!

De impact alleen al voor alle families…!!!!!!

https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/video/video/4979401/bloemenzee-op-luchthaven-kiev-dit-een-drama-voor-de-hele-wereld

cute baby and mom who knows hacks for newborn babies

Moeder en kind baby zwart en wit staan ​​vooraan als raam hoedje ... - #als #baby #hoedje #kind #moeder #raam

Father and Daughter | Newborn Baby Photography #dad #dadlife #baby #cuteness #parents #daddy

Kleine baby in je handen

x 176 doden…. why?

Waarom?
Toevallig wil Iran de black box niet uitleveren, dus de oorzaak mag niet gehoord worden of gezien.
Schoten ze,… zo zij dachten een Amerikaans toestel uit de lucht?
Ach een foutje?
176…mensen…dood…

Ga maar weer Call of Duty spelen joh!
Anno 2020 en dan nog oorlogen…waarom mensen moet dit toch zo…?

—Hoe meer we te weten komen over een vliegtuigcrash in Teheran, hoe meer vragen we hebben. Hier zijn de belangrijkste

De crash van het Oekraïense vliegtuig in Iran zo snel nadat het land een raketaanval had gelanceerd, zou hoe dan ook een geopolitieke gebeurtenis zijn geweest. Toen kwamen de vreemd bepaalde uitspraken en de intrekkingen.
Iran geeft technische problemen de schuld, Oekraïne niet zo zeker
De Iraanse autoriteiten gaven snel de schuld aan een technische fout voor de dodelijke crash van het Oekraïense vliegtuig dat woensdagochtend vanuit Teheran vertrok naar Kiev, waarbij alle 176 aan boord het leven lieten.

Ali Abedzedah, hoofd van de burgerluchtvaartautoriteit van Iran, schreef de oorzaak van de crash toe aan motorstoringen en zei dat er geen sprake was van terrorisme.

roept Zelensky het publiek op om niet te speculeren over vliegtuigcrash in Iran, zegt Oekraïne klaar om de lichamen van slachtoffers te repatriëren
Terwijl de Oekraïense president Volodymyr Zelensky waarschuwde voor “speculatie en ongecontroleerde theorieën” , vertelde zijn premier Oleksiy Honcharuk een persconferentie dat hij niet de mogelijkheid uitsluitte dat een raket het vliegtuig had kunnen neerhalen.

Als het toeval is, is het zeldzaam
De timing van het incident roept zeker vermoedens op over wat er precies is gebeurd.

Eerder die ochtend, om ongeveer 2 uur lokale tijd, had Iran een spervuur ​​van luchtaanvallen op twee Amerikaanse militaire bases in Irak uitgevoerd. Het werd gemeld dat 22 ballistische raketten werden gelanceerd vanuit Iran en allemaal hun doelen raakten, maar zonder Amerikaanse slachtoffers. De raketaanval was de verwachte vergelding door Iran voor de Amerikaanse drone-moord op zijn hoogste Iraanse commandant, generaal Qassem Soleimani op 3 januari. Het bevel werd gegeven door president Trump.

Oekraïners, Iraniërs, Canadezen, Duitsers en Britten onder 176 doden in Boeing 737 crash in de buurt van Teheran
Er is geen suggestie dat het Oekraïense passagiersvliegtuig getroffen zou kunnen zijn door een verdwaalde Iraanse raket gericht op de Amerikaanse troepen in Irak. Het begon vier uur nadat de luchtaanvallen in Irak waren gelanceerd. Dat zou verklaren waarom de Iraanse autoriteiten erop hebben gewezen dat er aan boord een technisch ongeluk is gebeurd. De meeste passagiers waren Iraanse staatsburgers, maar ook Canadees, Oekraïens, Brits en Duits.

Nieuw vliegtuig, vreemde vluchtgegevens
Desalniettemin laten de vluchtgegevens van PS752 ongewone omstandigheden zien.

De Boeing 737-800 is niet hetzelfde model als de noodlottige Boeing 737 Max, die het afgelopen jaar is geaard vanwege fatale computernavigatieproblemen. De Boeing 737-800 heeft een goed veiligheidsrecord. Dat geldt ook voor de exploitant, Ukrainian International Airlines, die tijdens zijn 28-jarige bestaan ​​nooit een dodelijk ongeval heeft gehad.

‘Een van onze beste vliegtuigen’: de Oekraïense Boeing 737 die neerstortte in Iran was ‘in uitstekende staat’ en bemand door ervaren bemanning
Het vliegtuig werd op maandag onderhouden , twee dagen voor zijn gedoemde vlucht uit Teheran. Er waren geen technische problemen met het drie jaar oude vliegtuig gemeld.

Twee minuten na het opstijgen rond 06.00 uur lokale tijd, stopte PS752 met het verzenden van vluchtgegevens. De piloot en de bemanning, door UIA als betrouwbaar en “uitstekend” beschouwd , communiceerden niet terug naar de luchtbeheersing van Teheran om op enig probleem te wijzen.

De vluchtgegevens tonen het vliegtuig dat normaal naar een hoogte van 8000 voet (2,4 kilometer) klimt, toen het plotseling stopte met communiceren. Je zou denken dat als er een technisch motorprobleem zou zijn, de vluchtgegevens lukraak zouden stijgen. Ook werd van de piloot verwacht dat hij een noodsignaal zou uitzenden als het vliegtuig zijn kracht verloor. Hij deed het niet.

Kon een raket het hebben neergehaald?
Videobeelden van het vliegtuig vlak voor het neerstorten van 10 km vanuit Teheran toont het vliegtuig dat in brand stak tegen een donkere hemel terwijl het dramatisch afdaalde, voordat het de grond raakte en een bal van vlammen uitstraalde.

Todd Curtis, een luchtvaartveiligheidsanalist, wordt door de BBC geciteerd als: “Het vliegtuig was sterk gefragmenteerd, wat betekent dat er een intense impact op de grond was of dat er iets in de lucht gebeurde.”

De Iraanse regeringsfunctionaris Qasem Biniaz beweert dat als het vliegtuig door een raket was geraakt, het in de lucht zou zijn uiteengevallen.

Helikopterbeelden leggen verschrikkelijke nasleep vast van Oekraïense Boeing-crash in Iran (VIDEO)
Dat is niet noodzakelijkerwijs het geval. Het neerstorten van de Maleisische vlucht MH-17 in juli 2014 boven Oost-Oekraïne wordt verondersteld te zijn veroorzaakt door een grond-lucht raketaanval. Maar toen het vliegtuig neerstortte, was de romp grotendeels intact vóór de grondinslag.

Dat gezegd hebbende, is het echter twijfelachtig dat een verdwaalde Iraanse raket betrokken was bij het neerhalen van PS752, of een andere raket wat dat betreft. Radargegevens of satellietrecords zouden zeker het traject van een raket weergeven. Als de Amerikanen of Israëli’s het op een snode manier wilden doen om de Iraniërs te besmeuren, lijkt het onwaarschijnlijk hoe ze toegang hadden kunnen krijgen tot het luchtruim om zo’n stealth-aanval uit te voeren.

Toch is de zeurende vraag waarom de cockpitbemanning kennelijk geen noodoproep heeft gedaan naar de luchtcontrollers als er iets ongewoons aan de hand was. De vechtgegevens stopten blijkbaar abrupt. Dat suggereert dat er tijdens de vlucht iets catastrofaal gebeurde, waardoor de piloten geen kans kregen om te herstellen.

Vecht voor de zwarte dozen
De vluchtrecorders zijn opgehaald van de crashlocatie en ze kunnen licht werpen op wat de bemanning maakte van de laatste noodlottige seconden voordat ze neerstortten. Een logistiek probleem is dat de Iraniërs naar verluidt weigeren de zwarte dozen over te dragen aan vliegtuigbouwer Boeing of de Amerikaanse autoriteiten. Het is niet duidelijk wie een onderzoek zal uitvoeren, en bovendien kan elke sonde verzanden door de politieke impasse tussen de VS en Iran.

zal Iran de zwarte doos niet overhandigen aan de VS, omdat Boeing hulp biedt nadat het Oekraïense vliegtuig neerstort bij Teheran
Het zou redelijk zijn als een onderzoek bijzondere aandacht vestigt op de laatste dienst van het vliegtuig – 48 uur voor het rampzalige einde. Zou dat een gelegenheid voor iemand kunnen zijn geweest om de motor of cockpit van het vliegtuig te verstoren?

Dat klinkt misschien allemaal vergezocht, maar tot nu toe is niets over dit verhaal eenvoudig geweest en we kunnen waarschijnlijk uitkijken naar jarenlange speculatie, internationale commissies en betwiste rapporten.

rt.com

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥