web analytics
11:11 Dubbele getallen

Het Wuhan-coronavirus lijkt een laag sterftecijfer te hebben en de meeste patiënten herstellen volledig.

MERS_corona_virus

Het Wuhan-coronavirus lijkt een laag sterftecijfer te hebben en de meeste patiënten herstellen volledig. Experts onthullen waarom het toch paniek veroorzaakt.

Het uitbreken van een nieuw coronavirus in Wuhan, China, heeft wereldwijd angst en bezorgdheid veroorzaakt, ondanks het lage sterftecijfer van het virus.
De psychologische reacties van mensen op infectieziekten kunnen soms overdreven zijn en meer kwaad dan goed doen, zeggen sommige experts.
Toch beschermen preventieve maatregelen zoals meer handen wassen en het niet aanraken van uw gezicht tegen coronavirus en andere ziekten.
Ga naar de startpagina van Business Insider voor meer verhalen .
Het uitbreken van een nieuw coronavirus heeft wereldwijd angst en ongerustheid veroorzaakt.

Het pneumonia-achtige virus, dat is ontstaan ​​in Wuhan, China, heeft meer dan 9.700 mensen besmet en 213 gedood.

Tot nu toe lijkt het virus niet zo dodelijk te zijn als SARS , dat 774 mensen van 2002 tot 2003 heeft gedood. SARS had een sterftecijfer van 9,6%, terwijl ongeveer 2% van de mensen die besmet zijn met het nieuwe coronavirus zijn overleden. Maar het aantal besmette mensen na een maand heeft het totaal van de SARS-uitbraak al acht maanden overtroffen .

Veel patiënten met coronavirus hebben al volledig hersteld. Volgens Chinese functionarissen waren de meeste mensen die stierven ouder of hadden andere aandoeningen die hun immuunsysteem aantastten.

Foto: Passagiers bij de vertrekhal van het hogesnelheidstreinstation in Hong Kong.sourceAP Photo / Kin Cheung
Experts zeggen dat de paniek over het Wuhan-coronavirus voor het grootste deel onproductief en ongerechtvaardigd is: het publiek moet voorzorgsmaatregelen nemen om te voorkomen dat je ziek wordt, maar de meest effectieve preventieve maatregelen zijn dagelijkse handelingen zoals meer handen wassen en je gezicht niet aanraken.

Lees ook:   Lekker spruitjes met Sint Maarten!!!

Een expert zei ook dat angst de verspreiding van het virus niet zou stoppen en negatieve sociale gevolgen zou kunnen hebben.

“Er is de verspreiding van infectieziekten, dan is er de verspreiding van paniek,” vertelde Amira Roess, een professor in wereldwijde gezondheid en epidemiologie aan de George Mason University, aan Business Insider. “Ze hebben heel verschillende mechanismen.”

In de vroege stadia van een uitbraak van een besmettelijke ziekte, voegde Roess eraan toe, is veel paniek ‘angst voor het onbekende’.

De verspreiding van ziekte en de verspreiding van angst
Psychologisch onderzoek toont aan dat nieuwe bedreigingen meer angstgevoelens veroorzaken dan bekende bedreigingen en dat mensen de neiging hebben te weinig te reageren op bekende bedreigingen.

Photographic Print: Corona Virus, a Cause of the Common Cold Poster by Gopal Murti : 24x18inEr is bijvoorbeeld ongeveer een op de zeven kans dat hartaandoeningen de oorzaak zijn van de dood van een Amerikaan, terwijl de kans dat ze sterven door toedoen van een in het buitenland geboren terrorist er één is in 45.808. Maar volgens een 2016 Chapman University- onderzoek naar Amerikaanse angsten , behoorden “terroristische aanval op natie” en “slachtoffer van terrorisme” beide tot de top vijf van zorgen van de respondenten.

Deze dynamiek speelde zich af tijdens de ebola-uitbraak in West-Afrika van 2014 tot 2016, volgens Paul Slovic, een psycholoog en de voorzitter van het non-profit besluitonderzoek.

“Wat er gebeurde was vrij consistent met wat we weten over risicoperceptie,” schreef Slovic in een artikel voor de American Psychology Association . “Op het moment dat de ebola-dreiging werd gecommuniceerd, raakte het alle hot buttons: het kan fataal zijn, het is onzichtbaar en moeilijk te beschermen tegen, blootstelling is onvrijwillig en het is niet duidelijk dat de autoriteiten de situatie beheersen.”

Lees ook:   Bewegend corona-kunstwerk onderdeel van beweegrondje door de binnenstad

Een gezondheidswerker en medisch personeel in een behandelcentrum voor ebola in Goma, Democratische Republiek Congo. BronReuters
Eerdere uitbraken van ebola hadden echter veel hogere sterftecijfers dan SARS en het nieuwe coronavirus: 25 tot 90%. Wereldwijd heeft Ebola sinds 1976 meer dan 33.000 mensen gedood.

Racistische gevolgen van paniek
Onderdanen van Aziatische afkomst in Frankrijk, Canada en de VS melden racistische incidenten vanwege publieke angsten voor het Wuhan-coronavirus.

The Guardian meldde dat bijna 9.000 ouders in de buurt van Toronto een petitie hebben ondertekend om te voorkomen dat studenten die in de afgelopen 17 dagen naar China zijn gereisd, niet naar school gaan.

“Dit moet stoppen. Stop met het eten van wilde dieren en infecteer vervolgens iedereen om je heen, ‘schreef een ondertekenaar. “Stop de verspreiding en zet jezelf in quarantaine of ga terug.”

De New York Times meldde dat bedrijven in Hong Kong, Zuid-Korea en Vietnam borden hebben geplaatst die klanten van het Chinese vasteland vertellen dat ze niet welkom zijn.

Aziatische studenten aan de Arizona State University, ondertussen – waar een Amerikaans geval van coronavirus werd bevestigd – zeiden dat ze werden geconfronteerd met grappen, blikken en isolatie op de campus.

“Ik hoest in de klas en iedereen kijkt me aan”, vertelde een Vietnamese Amerikaanse eerstejaarsstudent bij ASU aan Bryan Pietsch van Business Insider .

Verkeerde informatie over het coronavirus is ook verspreid – nee, oregano-olie zal het niet genezen , noch zal bleekwater drinken helpen.

Redenen voor hoop tijdens deze uitbraak van coronavirus

Experts zeggen dat een paar factoren de angst voor het coronavirus zouden moeten verlichten: ten eerste werd het geïdentificeerd en vastgesteld dat het sneller dan ooit een nieuw virus was. Een week nadat het was ontdekt, hadden de Chinese autoriteiten het virus al gesequenced en gedeeld met laboratoria over de hele wereld.

Lees ook:   Mensen laten kind stelen

“Iets dat hier opmerkelijk is, is dat binnen een week de RNA-sequenties van het virus op internet beschikbaar zijn en velen het kunnen bekijken en beginnen te begrijpen,” Richard Martinello, universitair hoofddocent infectieziekten aan de Yale School of Geneeskunde, vertelde Business Insider. “Dat is iets dat nog nooit eerder is gedaan.”

Ten tweede heeft een verscheidenheid aan ontwikkelingen in de medische technologie sinds de ontdekking van coronavirussen in de jaren zestig klinische laboratoria en virologen in staat gesteld om meer diepgaand onderzoek te doen naar de manier waarop deze zoönotische virussen werken.

coronavirus

Foto: De kroonvorm van het coronavirus geeft het zijn naam.bronBIP / UIG via Getty Images

Hoewel wetenschappers bijvoorbeeld wisten dat coronavirussen mensen konden infecteren omdat ze de oorzaak zijn van de verkoudheid, markeerde de SARS-uitbraak de eerste keer dat een coronavirus werd herleid tot dieren. (Het is echter mogelijk dat coronavirussen van dieren in het verleden mensen ziek hebben gemaakt, zei Martinello.)

Martinello zei ook dat mensen in de VS veel meer kans hadden om de seizoensgriep te krijgen dan het Wuhan-coronavirus. De preventieve maatregelen voor beide zijn hetzelfde: handen wassen, contact met het gezicht vermijden en contact vermijden met iedereen die ziek is.

Martinello hoopt dat de brede bezorgdheid over het coronavirus dit jaar zal leiden tot lagere seizoensgriep, omdat mensen betere voorzorgsmaatregelen nemen.

 

 

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button