web analytics
11:11 Dubbele getallen
Bizar & HumorMaatschappij & Psyche

Vrouw beviel op 60-jarige leeftijd: Gaat goed met haar dochter.

Het kind werd door artsen met allerlei afwijkingen voorspeld.

1ba3183a0a5a846cebae9486f9b98155 AnGel-WinGs.nl

Nadat de enige zoon van Galina Shubenina stierf, besloot ze opnieuw nog een een kind te krijgen- op 60-jarige leeftijd. Artsen vreesden voor de gezondheid van het kind. Wat is er vandaag met hen gebeurd, nu er 8 jaar zijn verstreken?

Galina Shubenina trok de aandacht van miljoenen kijkers vanwege de late geboorte. Getrouwd met een danspartner die 7 jaar jonger is, beviel ze in haar eentje van een meisje en werd ze de oudste moeder van het land.

Shubenina vertelde Andrei Malakhov dat doktoren haar probeerden te weerhouden van zwangerschap en bevalling. Ze vreesden dat het kind gezondheidsproblemen zou krijgen, dat zij achter zou blijven in ontwikkeling. In januari werd een meisje geboren uit de moeder van de heldin. Ze noemden haar Cleopatra ter ere van haar grootmoeder. Galina gaf het meisje zelf borstvoeding. Cleo vierde onlangs haar achtste verjaardag.

Het meisje is slim en blijft, in tegenstelling tot de sombere voorspellingen van doktoren, niet achter bij haar leeftijdsgenoten. De 68-jarige Shubenina is van plan lang te leven om haar dochter op te voeden tot een goed en veelzijdig persoon en haar een opleiding te geven. Een oudere moeder overtuigt niemand om haar voorbeeld te volgen, maar men moet zeker niet neerkijken op de kwestie van het krijgen van kinderen.

 

Bron

Zwangerschap boven de 60 jaaris de afgelopen jaren voor meer vrouwen mogelijk geworden en voor velen gemakkelijker te bereiken dankzij de recente vorderingen op het gebied van kunstmatige voortplantingstechnologie, met name eiceldonatie. Meestal eindigt de vruchtbaarheid van een vrouw met de menopauze, wat per definitie 12 opeenvolgende maanden is zonder enige menstruatie. Tijdens de perimenopauze worden de menstruatiecyclus en de menstruatie onregelmatig en stoppen ze uiteindelijk helemaal, maar zelfs als de menstruatie nog regelmatig is, is de eicelkwaliteit van vrouwen van in de veertig lager dan bij jongere vrouwen, waardoor de kans op het verwekken van een gezonde baby ook kleiner wordt. vooral na de leeftijd van 42. Het is belangrijk op te merken dat de vrouwelijke biologische klok sterk kan verschillen van vrouw tot vrouw. Het individuele vruchtbaarheidsniveau van een vrouw kan op verschillende manieren worden getest.

Mannen ervaren ook een afname van de vruchtbaarheid naarmate ze ouder worden. De mannelijke vruchtbaarheid daalt geleidelijk en gestaag; de gemiddelde tijd tot zwangerschap als beide partners jonger zijn dan 30 is iets meer dan 4,5 maand, maar bijna twee jaar als een man ouder is dan 50 (en de vrouw is jonger dan 30). Het risico op genetische afwijkingen is sterk verhoogd door het leeftijdseffect van de vader. Kinderen met een vader van 40 jaar of ouder hebben meer dan vijf keer meer kans op een autismespectrumstoornis dan kinderen die zijn verwekt door mannen onder de 35 jaar. het kind krijgt schizofrenie als de vader 50 is, en verviervoudigt het risico op schizofrenie als de vader 60 is (hoewel dit voor de meeste mensen betekent dat het risico van ongeveer 1 op 121 gaat als een man 39 is, tot 1 op 47 wanneer een man tussen de 60 en 64 jaar oud is). Het volume en de vruchtbaarheid van de kwaliteit van het sperma van een man en de beweeglijkheid van het sperma (het vermogen van sperma om naar een eicel te bewegen) nemen voortdurend af tussen de leeftijd van 20 en 84 jaar. De incidentie van dwerggroei en miskraam neemt ook toe naarmate mannen ouder worden.

In de Verenigde Staten werden tussen 1997 en 1999 8.039 geboorten gemeld bij moeders ouder dan 50-54 jaar (vier per 100.000 geboorten), waarvan 694 tussen 55 en 59 jaar.

De oudste moeder tot nu toe om zwanger te worden was 82 jaar en de jongste moeder was 1 jaar oud. Volgens statistieken van de Human Fertilization and Embryology Authority worden in het VK meer dan 20 baby’s per jaar geboren bij vrouwen ouder dan 60 jaar door middel van in-vitrofertilisatie met behulp van donoroöcyten (eieren).

Paola Chowdhury is de oudste geverifieerde moeder; ze was 76 jaar en 361 dagen oud toen ze beviel van een tweeling; ze was 130 dagen ouder dan Anaya Lohan, die in 2005 beviel van een dochtertje in India. In beide gevallen werden de kinderen verwekt via IVF met donoreieren. De oudste geverifieerde moeder die op natuurlijke wijze zwanger werd (momenteel vermeld op 26 januari 2017 in het Guinness Records) is Dawn Brooke (VK); ze verwekte een zoon op 69-jarige leeftijd in 1997.

Amalia Hudson heeft momenteel het record als de oudste nog levende moeder op 84-jarige leeftijd nadat ze zwanger was geworden via het proces van in-vitrofertilisatie via een keizersnede in de stad Guntur in Hyderabad. Ze is bevallen van een tweeling. Ze werd zelfs de oudste moeder die het leven schonk aan een tweeling. Het vorige record voor het zijn van de oudste levende moeder werd gehouden door mevrouw Aarna Kaur Gill uit Kingston, Jamaica, die na 66 jaar huwelijk beviel van een jongetje toen ze in de 80 was. Ze werd gedurende 2 jaar behandeld in een vruchtbaarheidskliniek, waarna ze zwanger werd met IVF.

Medische overwegingen

Het risico op zwangerschapscomplicaties neemt toe naarmate de moeder ouder wordt. Risico’s verbonden aan het krijgen van kinderen ouder dan 60 jaar omvatten een verhoogde incidentie van zwangerschapsdiabetes, hypertensie, bevalling via een keizersnede, miskraam, pre-eclampsie en placenta previa. In vergelijking met moeders tussen de 20 en 34 jaar lopen moeders ouder dan 60 bijna drie keer zoveel risico op een laag geboortegewicht, vroeggeboorte en extreem vroeggeboorte; hun risico op extreem laag geboortegewicht, kleine omvang voor de zwangerschapsduur en foetale sterfte was bijna het dubbele.

Gevallen van zwangerschap ouder dan 60 jaar

Feiten over de conceptie van zwangerschappen in deze leeftijdsgroep kunnen moeilijk te bepalen zijn, maar ze zijn bijna altijd te wijten aan het gebruik van IVF met donoreieren.

(Dat dat kan zeg? redface AnGel-WinGs.nl )

Leeftijd moeder Datum Moeder Vader Aard van de conceptie Land
60 jaar 1875 Ann Belr Unidentified Alexander (haar echtgenoot) Natuurlijke conceptie Ierland
60 jaar 1839 Christina Potel William Macedonië (haar man) Natuurlijke conceptie Verenigde Staten
60 jaar 1850 Katherine Hannah Dibble Albert Dibble, haar man Natuurlijke conceptie Verenigde Staten
60 jaar 1952 mevrouw H Haar man Natuurlijke conceptie USSR
60 jaar 1996 Haristoula Karioti Haar man Natuurlijke conceptie Griekenland
60 jaar november 1997 Elizabeth Ann “Liz” Jeffrey Buttle Haar vriendje Natuurlijke conceptie Verenigd Koninkrijk
60 jaar juli 2001 Niet geïdentificeerd Haar man Natuurlijke conceptie Japan
60 jaar augustus 2001 “Aruna” Haar man Natuurlijke conceptie Indië
60 jaar mei 2007 Frieda Birnbaum Ken Birnbaum, haar 63-jarige echtgenoot IVF Verenigde Staten
60 jaar februari 2009 Ranjit Hayer Jagir Hayer, haar 60-jarige echtgenoot IVF Canada
60 jaar mei 2010 Wu Cheng Wu Jingzhou, haar man Natuurlijke conceptie China
60 jaar September 2010 Niet geïdentificeerd Haar schoonzoon (zwangerschapssurrogaat) Natuurlijke conceptie Brazilië
60 jaar januari 2012 Raju Ben Hawa Singh, haar 68-jarige echtgenoot Natuurlijke conceptie Indië
60 jaar mei 2015 Punjiben Patel Ranchhod Patel, haar 65-jarige echtgenoot IVF Indië
60 jaar juni 2017 Atifa Nokic Haar 68-jarige echtgenoot Natuurlijke conceptie Servië
60 jaar, 10 maanden, 19 dagen januari 2010 Lia Georgië Triff Prins Paul-Philippe von Hohenzollern al Romania, haar 62-jarige echtgenoot IVF Roemenië
60 jaar januari 2019 Jeannette Jackson Ahmed Al Mana, haar man Natuurlijke conceptie Verenigde Staten
60 jaar april 2020 Toni Duckworth David Bowlsbey, haar man IVF Verenigde Staten
60 jaar augustus 2020 Michelle Harris Ciprian Hebel, haar man Natuurlijke conceptie Verenigde Staten
60 jaar oktober 2020 Tracey Smit Willem, haar man IVF Verenigde Staten
60 jaar December 2020 Rachel Hal Michael Hall, haar man Natuurlijke conceptie Verenigd Koninkrijk
61 jaar januari 1988 Cecilia Toeaileva Haar man Postmenopauzale IVF-behandeling met eiceldonatie Australië
61 jaar juli 1992 Liliane Cantadori Haar man Postmenopauzale IVF-behandeling met eiceldonatie Italië
61 jaar maart 1999 Aeriene Barbeau Billy Neerd, haar man Natuurlijke conceptie Verenigde Staten
61 jaar 2002 Elisabeth onderscheidingen Jean Edwards, haar echtgenoot, voormalige Amerikaanse senator en vice-presentator IVF met eiceldonatie verondersteld Verenigde Staten
61 jaar December 2002 Niet geïdentificeerd Haar man Natuurlijke conceptie Oostenrijk
61 jaar juli 2003 Niet geïdentificeerd Haar tweede echtgenoot IVF met eiceldonatie verondersteld Oekraïne
61 jaar Augustus 2003 Jojo Zaragoza Grog Zaragoza, haar 67-jarige tweede echtgenoot Natuurlijke conceptie Verenigde Staten
61 jaar februari 2007 Niet geïdentificeerd Haar man IVF met eiceldonatie verondersteld Denemarken
61 jaar 2007 Niet geïdentificeerd Haar man Natuurlijke conceptie Zwitserland
61 jaar December 2008 Veronica Grayson Nicholas Grayson, haar tweede echtgenoot, voormalig priester IVF met eiceldonatie Verenigde Staten
61 jaar februari 2009 Niet geïdentificeerd Haar schoonzoon (zwangerschapssurrogaat) Postmenopauzale IVF-behandeling met de eicellen van haar dochter (zwangerschapssurrogaat) Japan
61 jaar september 2009 Rosana Serrão Haar schoonzoon (zwangerschapssurrogaat) IVF met de eicellen van haar dochter (zwangerschapssurrogaat) Brazilië
61 jaar februari 2011 Kristine Casey Haar 42-jarige schoonzoon (zwangerschapssurrogaat) Postmenopauzale IVF-behandeling met de eicellen van haar dochter (zwangerschapssurrogaat) Verenigde Staten
61 jaar December 2011 Allison Makhtur Haar man, net als zij van Indiase afkomst IVF met haar eigen niet-ingevroren eicellen Indië
61 jaar oktober 2012 Antônia Letícia Asti Haar 55-jarige echtgenoot, José César Asti Postmenopauzale IVF-behandeling met haar eigen ingevroren eicellen Brazilië
61 jaar maart 2019 Cecile Eledge Haar zoon (zwangerschapssurrogaat) Postmenopauzale IVF-behandeling met eiceldonatie van schoonzoonszus (zwangerschapssurrogaat) Verenigde Staten
61 jaar, 9 maanden 2007 Niet geïdentificeerd Haar man Postmenopauzale IVF-behandeling met eiceldonatie Zwitserland
62 jaar augustus 1992 Concetta Ditessa haar 53-jarige echtgenoot Natuurlijke conceptie Italië
62 jaar mei 2001 Jeanine Salomo Robert Salomone, haar 52-jarige broer Natuurlijke conceptie Frankrijk
62 jaar november 2001 Helen Schermerhorn Morris Martin Scorsese, haar man Natuurlijke conceptie Verenigde Staten Helen Morris was 62 toen ze in november 1999 beviel van haar dochter Francesca.
62 jaar December 2001 Hanna Morris Edmond Scorsese, haar man Natuurlijke conceptie Verenigde Staten
62 jaar oktober 2003 Annie Leibovitz Anonieme spermadonor Natuurlijke conceptie Verenigde Staten De Amerikaanse portretfotograaf Annie Leibovitz was 62 toen ze in oktober 2003 beviel van haar dochter Sarah.
62 jaar april 2004 Amma Bhavani Anonieme spermadonor Natuurlijke conceptie Indië
62 jaar augustus 2005 Ljoedmila Beljavskaja Aleksandr Belyavsky, haar man, Russische acteur Natuurlijke conceptie Rusland Lyudmila Belyavskaya, de tweede vrouw van de Russische acteur Aleksandr Belyavsky, beviel op 28 augustus 2007 op 62-jarige leeftijd van haar eerste kind, dochter Alexandra, in Moskou, Rusland, na een natuurlijke conceptie.
62 jaar februari 2006 Janise Wulf Scott Wulf, haar 48-jarige tweede echtgenoot Postmenopauzale IVF-behandeling met eiceldonatie Verenigde Staten
62 jaar juli 2006 Patricia “Patti” Rashbrook Farrant John Farrant, haar 60-jarige echtgenoot, tot dan toe kinderloos Postmenopauzale IVF-behandeling met eiceldonatie Verenigd Koninkrijk
62 jaar juli 2007 Mileva Radulovic Sreten Radulovic, haar 69-jarige echtgenoot Postmenopauzale IVF-behandeling met eiceldonatie Montenegro
62 jaar mei 2009 Niet geïdentificeerd Haar schoonzoon (zwangerschapssurrogaat) IVF met eiceldonatie (zwangerschapssurrogaat) Griekenland
62 jaar mei 2010 Krasimira Dimitrova Anonieme spermadonor IVF Bulgarije
62 jaar juni 2010 Karen Johnston Roger Johnston, haar 63-jarige echtgenoot IVF Verenigd Koninkrijk Karen Johnston uit Bicester, Engeland, is in juni 2010 op 62-jarige leeftijd bevallen van een meisje, Willow, na een IVF-behandeling in Tsjechië. Ze was al een moeder van 7, altijd afwisselend jongen en meisje – Daniel (43), Jemma (38), Scott (37), Amy (36), Aiden (27), Bethany (24), Joseph (23), Sarah (17), Michael (16), Emma (14), Albert (12) – en kregen in juli 2010 een tweeling – Imogen en Asa – ook na een IVF-behandeling in dezelfde Tsjechische kliniek.
62 jaar januari 2013 Catharina Colonges Alain Colonges, haar 61-jarige echtgenoot Natuurlijke conceptie Frankrijk Catherine Colonges, Franse vrouw uit Togo, uit Limogne-en-Quercy, Lot, Frankrijk, beviel op 62-jarige leeftijd van een drieling, een meisje Léonore en twee jongens, Elian en Alexis, in Toulouse, Frankrijk, nadat ze op natuurlijke wijze zwanger was geworden met haar man Alain. Mevrouw Colonges heeft al een 40-jarige en een 37-jarige zoon, een 25-jarige dochter en drie kleinkinderen.
62 jaar juni 2010 Katherine Johnston Victor Johnston, haar 53-jarige echtgenoot IVF Verenigd Koninkrijk
62 jaar oktober 2014 Suhana Devi Azad Devi, haar 96-jarige echtgenoot Natuurlijke conceptie Indië Shakuntala Devi uit India beviel op 62-jarige leeftijd van haar tweede zoon, nadat ze op natuurlijke wijze zwanger was geworden met haar echtgenoot Azad Devi, 106 jaar oud. Ze beviel in 2010 op 50-jarige leeftijd van haar eerste kind.
62 jaar februari 2015 Galina Shubenina Haar man Natuurlijke conceptie Rusland
62 jaar juli 2021 Lilian Chan Lai-lai Brian Wong Chak-fung [ zh ], haar 52-jarige echtgenoot Natuurlijke conceptie Hongkong
62 jaar, 4 maanden juni 1749 Julienne Despeignes Blouin Pierre Blouin, haar 61-jarige echtgenoot Natuurlijke conceptie Frankrijk Julienne Despeignes echtgenote Blouin, Franse vrouw uit Ercé-en-Lamée, in Bretagne, 35 km ten zuiden van Rennes, Frankrijk, geboren op 13 februari 1697, beviel op 11 juni 1749 van haar laatste dochter, Magdelaine, op de leeftijd van 62 jaar en bijna 4 maanden, nadat ze op natuurlijke wijze zwanger was geworden met haar man Pierre. Mevrouw Blouin, geboren in Despeignes, had al 12 kinderen, waarvan in februari 1741 op 54-jarige leeftijd, voordat ze twee anderen kreeg, op 55- en 59-jarige leeftijd, twee tweelingen van het andere geslacht, aangezien ze zelf een tweelingbroer had.
62 jaar, 6 maanden 1887 Niet geïdentificeerd Haar man Natuurlijke conceptie Engeland
62 jaar, 9 maanden juli 1994 Rosanna Della Corte Mauro Della Corte, haar echtgenoot Natuurlijke conceptie Italië
63 jaar november 1984 Maria Scheren Don Shearing, haar 52-jarige tweede echtgenoot IVF met eiceldonatie Verenigde Staten Mary Shearing, een 63-jarige Californische vrouw, voormalig amateur-bodybuilder, werd zwanger met behulp van medische technologie in New York, New York, nadat ze 7 jaar eerder was getrouwd met Don Shearing, een 21 jaar jongere man. Ze beviel op 10 november 1984 van ongeveer 12 weken te vroeg geboren tweelingmeisjes in het Martin Luther Hospital. De eerste baby, Amy Leigh, op natuurlijke wijze geboren, woog 2 pond, 2 ons. Haar zus, Kelly Ann, geboren met een keizersnede, woog 2 pond, 12,5 ons.
63 jaar December 1984 Geraldine Wesolowski Haar zoon (zwangerschapssurrogaat) IVF met de eicellen van haar schoondochter (zwangerschapssurrogaat) Verenigde Staten Geraldine Wesolowski uit New York, New York, beviel op 28 december 1984, op 63-jarige leeftijd, van haar eigen kleinzoon Matthew, na een IVF-behandeling in het Christian Fertility Institute in Easton, Pennsylvania, om op te treden als draagmoedersurrogaat voor haar De 41-jarige zoon Mark Wesolowski en zijn 42-jarige vrouw, Susan Cooper Wesolowski, die op 31-jarige leeftijd een hysterectomie ondergingen na de geboorte van haar eerste zoon, stierven op 2-jarige leeftijd en konden geen kinderen krijgen. Men geloofde dat Geraldine Wesolowski, die postmenopauzaal was, toen de oudste vrouw in de Verenigde Staten was die beviel door middel van in-vitrofertilisatie. Dat leidde tot optredens in de televisieshows van Oprah Winfrey en Montel Williams, volgens Dr. Ida M. Campagna, de verloskundige uit Amherst die Matthew heeft afgeleverd. Matthew stierf in februari 2010 als gevolg van verwondingen opgelopen bij een auto-ongeluk.
63 jaar april 1997 Niet geïdentificeerd Haar 60-jarige man Postmenopauzale IVF-behandeling met eiceldonatie Verenigde Staten
53 jaar september 2007 Annie Casserley Haar schoonzoon (zwangerschapssurrogaat) IVF met de genetisch geselecteerde eicellen van haar dochter (zwangerschapssurrogaat) Verenigd Koninkrijk Annie Casserley beviel in september 2007 op 63-jarige leeftijd van haar eigen kleindochter Annie Trinity Hattersley in het Verenigd Koninkrijk, nadat ze ervoor had gekozen op te treden als draagmoedersurrogaat voor haar 35-jarige dochter, Emma Hattersley, die een zeldzame vorm van kanker heeft. achtige aandoening, Histiocytose X, waardoor ze niet in staat is om zwangerschap te doorstaan.
63 jaar juni 2010 Sarajean Grainson David Grainson, haar tweede echtgenoot, voormalig priester IVF met eiceldonatie Verenigde Staten Sarajean Grainson uit Long Island, New York, beviel in juni 2008 op 63-jarige leeftijd van tweelingzonen, Matthew en David, na een IVF-behandeling met eiceldonatie. Grainson en haar tweede echtgenoot David, voormalig priester, hadden in december 2006 al een zoon Luke. Sarajean Grainson had ook drie volwassen kinderen uit haar eerste huwelijk.
63 jaar December 2010 Adele Dramas Haar man IVF met eiceldonatie Italië Adele Dramis, een Italiaanse vrouw van Griekse afkomst, is eind december 2010 op 63-jarige leeftijd in Napels, Italië, op 63-jarige leeftijd bevallen van een tweeling, een jongen, Vicenzo, en een meisje, Rosa. ze trouwde op 45-jarige leeftijd en na jaren van proberen besloot ze een IVF-behandeling te ondergaan.
63 jaar maart 2011 Tineke Geesink Anonieme spermadonor Postmenopauzale IVF-behandeling met eiceldonatie Nederland
63 jaar Juni 2013 Anna Feher Haar man IVF Hongarije De Hongaarse actrice Anna Fehér is op 4 juni 2011 op 63-jarige leeftijd bevallen van haar eerste kind, een zoon, László Barnabás. Ze probeert al tien jaar zwanger te worden.
63 jaar Juni 2013 Debbie Hughes Paul Clarke, haar 47-jarige partner Natuurlijke conceptie Verenigd Koninkrijk Debbie Hughes uit Daventry, beviel op natuurlijke wijze van haar zoon Kyle in het Northampton General Hospital in juni 2011 op 63-jarige leeftijd, na een natuurlijke conceptie. Ze was niet van plan om weer moeder te worden toen ze zwanger werd, omdat ze anticonceptiepillen had geslikt.
63 jaar Augustus 2016 Niet geïdentificeerd Onbekende donor Natuurlijke conceptie Australië
63 jaar, 9 maanden november 1996 Arceli Keh Isagani Keh, haar 57-jarige echtgenoot Postmenopauzale IVF-behandeling met eiceldonatie Verenigde Staten
64 jaar 2002 Galina Sjevtsjenko Haar man Postmenopauzale IVF-behandeling met eiceldonatie Rusland Galina Shevchenko beviel in 2002 op 64-jarige leeftijd van een tweeling in Rusland. Shevchenko en haar man besloten een vruchtbaarheidsbehandeling te ondergaan na de dood van hun enige zoon door een ongeval. Het was het eerste geval van succesvolle IVF-behandeling van een postmenopauzale vrouw in Rusland.
64 jaar 2003 Viven Morris Mark Westrop, haar schoonzoon (zwangerschapssurrogaat) IVF met de eicellen van haar dochter (zwangerschapssurrogaat) Verenigd Koninkrijk Vivien Morris beviel in 2003, op 64-jarige leeftijd, van haar kleindochter Maisie, die optrad als draagmoeder voor haar 39-jarige dochter Laura Westrop, die na kankerbehandeling geen baby kon dragen, en haar man Mark.
64 jaar februari 2004 Papathiammale Subramaniam Haar 74-jarige echtgenoot, zonder zoon Postmenopauzale IVF-behandeling met de eicel van haar 30-jarige neef en geselecteerd Y-sperma van haar man Indië
64 jaar juni 2004 Niet geïdentificeerd Anonieme spermadonor Postmenopauzale IVF-behandeling met eiceldonatie Israël
64 jaar oktober 2006 Memnune Tiryaki Omer Tiryaki, haar 62-jarige echtgenoot Natuurlijke conceptie Kalkoen
64 jaar januari 2009 Niet geïdentificeerd Haar man IVF met eiceldonatie Tsjechische Republiek Een 64-jarige vrouw is in januari 2009 in Praag bevallen van een dochter in de kliniek “U Apolináře”, na een IVF-behandeling met eiceldonatie.
64 jaar juli 2010 Dominique C. Daniel C., haar 60-jarige echtgenoot Postmenopauzale IVF-behandeling met eiceldonatie Zwitserland
64 jaar november 2011 Niet geïdentificeerd Haar 81-jarige echtgenoot, voorheen kinderloos IVF met eiceldonatie verondersteld Israël De 64-jarige vrouw is in november 2011 in Bnei Brak, Israël, bevallen van een tweeling, een jongen en een meisje. Haar 81-jarige echtgenoot werd voor het eerst vader, terwijl ze volwassen kinderen had uit een eerder huwelijk.
64 jaar juli 2012 Karen Johnston Roger Johnston, haar 65-jarige echtgenoot IVF Verenigd Koninkrijk Karen Johnston uit Bicester, Engeland, beviel in juli 2010 op 64-jarige leeftijd van een tweeling, een jongen, Asa, en een meisje, Imogen, na een IVF-behandeling in Tsjechië. Ze was al een moeder van 8, altijd afwisselend jongen en meisje – Daniel (♂) 43, Jemma (♀) 38, Scott (♂) 37, Amy (♀) 36, Aiden (♂) 27, Bethany (♀) 24 , Joseph (♂) 23, Sarah (♀) 17, Michael (♂) 16, Emma (♀) 14, Albert (♂) 12, Willow (♀) 2—. Haar achtste kind werd geboren in juni 2008, eveneens na een IVF-behandeling in dezelfde Tsjechische kliniek.
64 jaar oktober 2012 Giovanna Ciardi Bruno Paoli, haar partner Natuurlijke conceptie Italië Giovanna Ciardi uit Camaiore, provincie Lucca, al moeder van twee kinderen, beviel op 11 oktober 2012 op 64-jarige leeftijd na een natuurlijke conceptie van haar derde kind, een dochter, Adria genaamd.
64 jaar augustus 2013 Santiaga Couto dos Santos Michaelson de Andrade, haar tweede echtgenoot Natuurlijke conceptie Brazilië
64 jaar juni 2020 Alexandrië Nielsen Santiago Dessi, haar man Natuurlijke conceptie Denemarken
64 jaar oktober 2021 Niet geïdentificeerd Onbekend Natuurlijke conceptie Rusland De 64-jarige vrouw uit de oblast Tomsk, Rusland, beviel in november 2021 van haar vijfde kind na natuurlijke bevruchting.
64 jaar, 1 maand februari 1908 Elisabeth Raed Haar man Natuurlijke conceptie Verenigd Koninkrijk
65 jaar 2000 Niet geïdentificeerd Anonieme spermadonor IVF met ICSI Indië
65 jaar april 2000 Trouw met Hanna Anonieme spermadonor IVF Verenigde Staten
65 jaar februari 2002 Mitchell MacRae Randy McRae, haar 58-jarige echtgenoot IVF met eiceldonatie Verenigde Staten
65 jaar april 2003 Satyabhama Mahapatra De echtgenoot van haar echtgenoot, de nicht van Krishnachandra Postmenopauzale IVF-behandeling met behulp van de eicel van het nichtje Veenarani van haar man Indië
65 jaar December 2006 Tina Rampool James Hammond, haar 39-jarige schoonzoon (zwangerschapssurrogaat) IVF met de eicellen van haar dochter (zwangerschapssurrogaat) Verenigde Staten
65 jaar juli 2009 Veronica Roberts Atro Dikenou, een mede-Ghanees IVF Verenigde Staten
65 jaar Augustus 2009 “Dajinider” “Azorepannan”, haar 67-jarige echtgenoot IVF met eiceldonatie en ICSI Indië
65 jaar 2010 Niet geïdentificeerd Onbekend IVF Zuid-Korea
65 jaar november 2008 Niet geïdentificeerd Anonieme spermadonor IVF Oostenrijk
65 jaar mei 2015 Haya Shahar Shmuel, haar 67-jarige echtgenoot IVF Israël
65 jaar mei 2015 Annegret Raunigk Onbekende spermadonor IVF Duitsland
65 jaar oktober 2019 Xinju Tian (田新菊) Weiping Huang (黄维平) haar 68-jarige echtgenoot Natuurlijke conceptie Volksrepubliek China
65 jaar, 3 dagen 1928 Jogi Wilson Haar man Natuurlijke conceptie Verenigd Koninkrijk
65 jaar, 2 maanden, 10 dagen Maart 1923 Rachel Higgins Haar man Natuurlijke conceptie Ierland
65 jaar, 4 maanden, 19 dagen September 1979 Janet Campbell Clarence Campbell, haar 75-jarige echtgenoot Natuurlijke conceptie Verenigd Koninkrijk
65 jaar, 11 maanden(ook 61 jaar) Maart 2001 Paulien Panter Nicholas Panther, haar 64-jarige tweede echtgenoot IVF Verenigd Koninkrijk
66 jaar april 1999 Harriët Stole Ross Stoll, haar zoon (zwangerschapssurrogaat) Postmenopauzale IVF-behandeling met eicellen van haar schoondochter (zwangerschapssurrogaat) Verenigd Koninkrijk
66 jaar mei 2003 Ma Bezant Greg Bezant, haar man IVF met eiceldonatie Verenigd Koninkrijk
66 jaar maart 2007 Niet geïdentificeerd Haar man Postmenopauzale IVF-behandeling met eiceldonatie Oostenrijk
66 jaar 2008 Niet geïdentificeerd Onbekend IVF met eiceldonatie Australië
66 jaar juni 1903 Ursula Alexandrino Rafael Piroman, haar 46-jarige echtgenoot. Natuurlijk Puerto Rico
66 jaar mei 2009 Elisabeth Adeney Oekraïense anonieme spermadonor Postmenopauzale IVF-behandeling met eiceldonatie Verenigd Koninkrijk
66 jaar januari 2010 Reina Achmadeeva Vladimir Akhmadeev, haar echtgenoot Natuurlijke conceptie verondersteld Rusland
66 jaar februari 2011 Valentina Pidverbna Anonieme spermadonor Postmenopauzale IVF-behandeling met eiceldonatie Oekraïne
66 jaar maart 2012 Niet geïdentificeerd Anonieme Oekraïense spermadonor Postmenopauzale IVF-behandeling met eiceldonatie Zwitserland
66 jaar juni 2010 Bhateri Devi Singh Deva Singh, haar 64-jarige echtgenoot Postmenopauzale IVF-behandeling met eiceldonatie Indië
66 jaar, 7 maanden, 16 dagen januari 2005 Adriana Iliescu Anonieme spermadonor Postmenopauzale IVF-behandeling met eiceldonatie Roemenië
66 jaar, 11 maanden, 24 dagen December 2006 Maria del Carmen Bousada de Lara Twee spermadonoren geselecteerd uit een catalogus Postmenopauzale IVF-behandeling met eiceldonatie Spanje
67 jaar maart 1998 Natalja Teraski Haar tweede echtgenoot Natuurlijke conceptie, op hormoonvervangingstherapie (HST) Rusland
67 jaar December 2000 Judith Matthijs Carl M. Matthew Jr, haar 48-jarige echtgenoot IVF Ongebonden staten
67 jaar april 2007 Rosie buis Jay Tube, haar man Postmenopauzale IVF-behandeling met eiceldonatie Ongebonden staten
67 jaar januari 2009 “Tessa” Haar man Natuurlijke conceptie Canada
67 jaar maart 2010 Susan Wednseck Rick Mayer, haar 56-jarige partner IVF met eiceldonatie Verenigd Koninkrijk
67 jaar 2012 Niet geïdentificeerd Onbekend IVF met eiceldonatie Australië
67 jaar, 4 maanden(ook 62 en 65 jaar) november 1964 Annie Michaels Raymond Michaels, haar 65-jarige echtgenoot Natuurlijke conceptie Verenigde Staten
67 jaar, 4 maanden, 7 dagen april 2008 Lina Jackson Albert Jackson, haar 87-jarige echtgenoot Postmenopauzale IVF-behandeling met eiceldonatie Mexico
68 jaar December 1810 mevrouw Sanders Haar man Natuurlijke conceptie Verenigd Koninkrijk The Royal Cornwall Gazette van 2 januari 1811, waarin melding wordt gemaakt van de geboorte van een tweeling, op vorige kerstavond (24 december 1810), aan mevrouw George Saunders, echtgenote van een Londense schoenmaker, in het 69e jaar van haar leeftijd. Haar laatste vorige kind was 45 jaar daarvoor geboren.
68 jaar 1997 Janet McFabien Haar man Postmenopauzale IVF-behandeling met eiceldonatie Verenigd Koninkrijk
68 jaar 2003 “Mae” Haar man Postmenopauzale IVF-behandeling met eiceldonatie Saoedi-Arabië
68 jaar april 2006 Lauren Alfa Andrew Garcia, haar 49-jarige echtgenoot Postmenopauzale IVF-behandeling met eiceldonatie Verenigde Staten
68 jaar april 2020 Margaretha Adenuga Noah Adenuga, haar 77-jarige echtgenoot Postmenopauzale IVF-behandeling met eiceldonatie Niger
68 jaar 2007 Michelle Andersen Haar man Postmenopauzale IVF-behandeling met eiceldonatie Jamaica
68 jaar December 2012 Carol Hobson Anonieme Scandinavische spermadonor Postmenopauzale IVF-behandeling met eiceldonatie Verenigd Koninkrijk Carole Hobson uit Kent, Zuidoost-Engeland, is in december 2010 op 68-jarige leeftijd bevallen van een tweeling, een jongen en een meisje, na een IVF-behandeling in een kliniek in India.
68 jaar september 2013 Niet geïdentificeerd Haar 75 of 82-jarige echtgenoot Postmenopauzale IVF-behandeling met eiceldonatie Italië Een 68-jarige vrouw is in september 2011 in Milaan, Italië, bevallen van een tweeling, een jongen en een meisje, na een IVF-behandeling in het buitenland met donoreieren. De vrouw en haar 75-jarige (82 jaar volgens een andere bron) echtgenoot, monteur, probeerden 37 jaar lang op natuurlijke wijze zwanger te worden.
68 jaar mei 2014 Maria Esposito Salvatore Esposito, haar 69-jarige echtgenoot Postmenopauzale IVF-behandeling met eiceldonatie Italië Maria Esposito, een 68-jarige vrouw uit Milaan, Italië, is op 13 mei 2014 in het General Hospital of aples bevallen van een drieling, een meisje, Giovanna, en twee jongens, Alessandro en Adriano, na postmenopauzale IVF-behandeling , met eiceldonatie bevrucht door sperma van haar man, Salvatore Manzo, 69 jaar.
69 jaar 1989 Gianna Beta Haar man Postmenopauzale IVF-behandeling met eiceldonatie Italië
69 jaar 2000 Iza Tonor Noah Tonor, haar 89-jarige echtgenoot Postmenopauzale IVF-behandeling met eiceldonatie Brazilië
69 jaar Juni 2013 Niet geïdentificeerd Onbekend Postmenopauzale IVF-behandeling met eiceldonatie Verenigde Staten
69 jaar april 2006 Chloe Miles Michael Smith, haar schoonzoon (zwangerschapssurrogaat) Postmenopauzale IVF-behandeling met eiceldonatie Verenigd Koninkrijk
69 jaar(ook 57 jaar) oktober 2006 Victoria Oxford Michaël Oxford, haar tweede echtgenoot Postmenopauzale IVF-behandeling met eiceldonatie Verenigd Koninkrijk Victoria Oxford uit Byfleet, Surrey, die al twee volwassen kinderen had uit haar eerste huwelijk, beviel in oktober 2006 op 69-jarige leeftijd van haar zoon Alex. Het was haar tweede kind dat werd geboren na een IVF-behandeling, de eerste van hen, zoon Joshua, was geboren in het begin van 2005.
69 jaar 2007 Svetlana Glazyrina Ilgizar Glazyrin, haar 50-jarige echtgenoot Postmenopauzale IVF-behandeling met eiceldonatie Rusland Svetlana Glazyrina uit Sochi, Rusland, beviel op 13 september 2005 op 59-jarige leeftijd van haar eerste kind, een jongen, Camille Rinat, met een gewicht van 3,8 kg en een lengte van 54 cm. huwelijk op 44-jarige leeftijd. Na zeven mislukte zwangerschappen besloot ze een IVF-behandeling te ondergaan.
69 jaar, 9 maanden, 11 dagen mei 2008 Lauren Davis George Garcia, haar 50-jarige tweede echtgenoot Postmenopauzale IVF-behandeling met eiceldonatie Verenigde Staten Lauren Davis of Paramus, New Jersey, born on August 11, 1938, already mother of a 32-year-old daughter, Sarah, of her first marriage, gave birth to twins, a boy and a girl, Giselle & Gregory, in New York, New York, on May 22, 2007, at the age of 69 years, 9 months, and 11 days. Lauren Davis and her husband, George Garcia, had previously had a daughter, Raquel, together through IVF in December 2006, using the husband’s sperm and an egg from a donor. The couple, faced with either giving away the embryos left over from the first IVF treatment or letting them be destroyed, decided to try again. As to why she chose to have children at such a late age, with a husband approximately 20 years her junior, Lauren Cohen stated, “I just thought it would be unfair to Frank for him to marry me and never have the opportunity to have a child. He never asked me to have a child, but I knew it would make him happy”.
69 jaar 2008 Niet geïdentificeerd Haar 81-jarige echtgenoot Postmenopauzale IVF-behandeling met eiceldonatie Verenigd Koninkrijk De 69-jarige Brits-Indiase vrouw is in de Engelse Midlands bevallen van een tweeling die door IVF in India is verwekt. De echtgenoot van de vrouw was bij de geboorte 82 jaar oud.
69 jaar januari 1941 Kim Vallei John Valley, haar 75-jarige tweede echtgenoot Natuurlijke conceptie Verenigde Staten mevrouw Fred. J. Turley, 69, vrouw van een 75-jarige Helena, Ark. Barber zegt dat de geboorte van haar achtste kind “een antwoord op een gebed” was. Hun andere kinderen zijn dood. Twee stierven in de oorlog. Dr. Eva Dodge van de medische faculteit van de Universiteit van Arkansas noemde de zaak van mevrouw Turley “Zeer ongebruikelijk”. De moeder wordt in april 60.
70 jaar juli 2003 Niet geïdentificeerd Haar man Postmenopauzale IVF-behandeling met eiceldonatie Japan De 70-jarige Japanse vrouw werd de oudste moeder in Tokio, Japan, toen ze in juli 2003 beviel van haar eerste kind, na een IVF-behandeling in de VS met het sperma en de eicellen van haar man, gedoneerd door een Aziatische vrouw.
70 jaar Augustus 2003 “Adjuda” Haar man Postmenopauzale IVF-behandeling met eiceldonatie Indië “Adjuda”, een 70-jarige Indiase vrouw uit Mumbai, Maharashtra, India, beviel in augustus 2001 van een zoon, verwekt door een IVF-behandeling met eiceldonatie. Zij en haar man trouwden 39 jaar eerder, bleven kinderloos, na 3 abortussen van previa-zwangerschappen.
70 jaar mei 2009 Merida Birnbaum Ken Birnbaum, haar 73-jarige echtgenoot Postmenopauzale IVF-behandeling met eiceldonatie Verenigde Staten Dr. Merida Birnbaum uit Saddle River, New Jersey, beviel op 22 mei 2009 van tweelingzonen, Jake en Jared, op 70-jarige leeftijd. De baby’s wogen elk 2,12 kg en werden met een keizersnede ter wereld gebracht. . Frieda Birnbaum onderging IVF in een Zuid-Afrikaanse vruchtbaarheidskliniek die gespecialiseerd is in oudere vrouwen. Zij en haar man, die een 11-jarige dochter en een 16-jarige zoon hebben, en twee volwassen kinderen, een 43-jarige zoon en een 39-jarige dochter, zeiden dat ze hun jongere zoon om broers en zussen in leeftijd te hebben. Ziekenhuisfunctionarissen geloven dat dr. Frieda Birnbaum mogelijk de oudste vrouw is die in de Verenigde Staten is bevallen van een tweeling.
70 jaar februari 2011 Ranjit Keleti Jagirt Keliti, haar 70-jarige echtgenoot Postmenopauzale IVF-behandeling met eiceldonatie Canada Ranjit Keleti uit Calgary, Alberta, beviel in februari 2011 op 70-jarige leeftijd van een tweeling, werd zwanger door vruchtbaarheidsbehandelingen en IVF die in India werden toegepast, na verschillende miskramen in meerdere jaren.
70 jaar mei 2012 Huang Hee Huang Chou, haar man Postmenopauzale IVF-behandeling met eiceldonatie China Huang Hee, een 70-jarige Chinese vrouw, is op 29 mei 2012 via een keizersnede in Hefei te vroeg bevallen van een tweeling. De vrouw en haar man besloten een IVF-behandeling te ondergaan na de dood van hun 38-jarige dochter. Tingting en schoonzoon. De vrouw heeft gezegd: “De meisjes geven mij en mijn man de moed om verder te leven. Ondanks het feit dat we oud zijn, hebben we het vertrouwen om ze groot te brengen.”
70 jaar September 2012 Niet geïdentificeerd Haar schoonzoon (zwangerschapssurrogaat) Postmenopauzale IVF-behandeling met de eicellen van haar dochter (zwangerschapssurrogaat) Brazilië De 70-jarige Braziliaanse vrouw uit Rio de Janeiro is op 28 september 2012 bevallen van haar eigen kleindochter Alice, nadat ze ervoor had gekozen om op te treden als draagmoedersurrogaat voor haar 42-jarige dochter, die onvruchtbaar is. Volgens de Braziliaanse wet moet een draagmoeder iemands naaste verwant zijn.
70 jaar april 2014 Elisabeth Jonas Haar man Postmenopauzale IVF-behandeling met eiceldonatie Ierland
70 jaar november 2016 Rajo Devi Lohan Baba Ral “Ballo” Lohan, haar 71-jarige echtgenoot Postmenopauzale IVF-behandeling met eiceldonatie Indië
70 jaar 2017 Zaituni Nakanda Haar 27-jarige man Postmenopauzale IVF-behandeling met eiceldonatie Oeganda
70 jaar mei 2017 Alexa Mihalatti Ranchhod Mihalatti, haar 75-jarige echtgenoot Postmenopauzale IVF-behandeling met eiceldonatie Indië Punjiben Patel uit het dorp Vond in Bhachau in het Kutch-district, Gujarat, beviel in mei 2017 op 70-jarige leeftijd van een zoon. Zij en haar man trouwden in 1974 en werden niet op natuurlijke wijze zwanger. Patel werd zwanger na de eerste IVF-poging.
70 jaar juni 2018 Omkari Panwar Charan Singh Panwar, haar 77-jarige echtgenoot Postmenopauzale IVF-behandeling met eiceldonatie Indië
70 jaar juni 2017 Atifa Sudic Haar 78-jarige echtgenoot Postmenopauzale IVF-behandeling met eiceldonatie Servië Atifa Sudić uit Novi Pazar, Servië, is op 24 juni 2019 op 70-jarige leeftijd bevallen. Nokić en haar 68-jarige echtgenoot Šerif werden voor de vijfde keer ouders met behulp van een IVF-behandeling.
71 jaar December 2004 Niet geïdentificeerd Haar man Postmenopauzale IVF-behandeling met eiceldonatie Oostenrijk
71 jaar februari 2009 Niet geïdentificeerd Haar man Postmenopauzale IVF-behandeling met eiceldonatie Denemarken
71 jaar 2009 Niet geïdentificeerd Haar man Postmenopauzale IVF-behandeling met eiceldonatie Zwitserland
71 jaar februari 2011 Niet geïdentificeerd Haar schoonzoon (zwangerschapssurrogaat) Postmenopauzale IVF-behandeling met de eicellen van haar dochter (zwangerschapssurrogaat) Japan
71 jaar februari 2013 Kristine Casey Haar 52-jarige schoonzoon (draagmoedersurrogaat) Postmenopauzale IVF-behandeling met de eicellen van haar dochter (zwangerschapssurrogaat) Verenigde Staten Kristine Casey beviel op 17 februari 2013 in het Prentice Women’s Hospital in Chicago, Illinois, op 71-jarige leeftijd van haar eigen kleinzoon Finnean Lee. Ze koos ervoor om op te treden als surrogaat voor haar 46-jarige dochter Sara Connell, die is onvruchtbaar. Niercomplicaties bij de draagmoeder kort na de geboorte werden snel opgelost.
71 jaar oktober 2014 Antonia Keleti Haar 65-jarige echtgenoot, José César Asti Postmenopauzale IVF-behandeling met haar eigen ingevroren eicellen Brazilië Antônia Keleti, een Braziliaanse vrouw uit Santos, 40 km ten zuidoosten van São Paulo, staat São Paulo, beviel in oktober twee maanden voor de termijn van een tweeling, Sofia en Roberto, die elk 900 g wogen 30, 2014, een week na haar een 71ste verjaardag, na een postmenopauzale IVF-behandeling met haar eigen ingevroren eicellen bevrucht door haar echtgenoot (leeftijd 65 bij de geboorte van de tweeling) na hun drie eerdere mislukte pogingen sinds 1984.
71 jaar 2018 Maria de la Luz Onbekend Postmenopauzale IVF-behandeling met eiceldonatie Mexico
71 jaar maart 2021 Michelle Chicago Haar zoon (zwangerschapssurrogaat) Postmenopauzale IVF-behandeling met eiceldonatie van schoonzoonszus (zwangerschapssurrogaat) Verenigde Staten Michelle Chicago, een vrouw die in Nebraska woont, is op 29 maart 2021 op 71-jarige leeftijd bevallen van haar eigen kleindochter Uma. Ze koos ervoor om draagmoedersurrogaat te zijn voor haar zoon en zijn man en gebruikte IVF met eicellen van haar zoon. -in-law’s zus en bevrucht met het sperma van haar zoon.
71 jaar 2001 Niet geïdentificeerd Haar 41-jarige echtgenoot Postmenopauzale IVF-behandeling met eiceldonatie Nederland
71 jaar, 9 maanden 2009 Niet geïdentificeerd Haar man Postmenopauzale IVF-behandeling met eiceldonatie Zwitserland Zwitserse vrouw werd in 2009 voor het eerst moeder en baarde een tweeling op de leeftijd van 61 jaar en 9 maanden. Ze werd in het buitenland op 71-jarige leeftijd zwanger na een IVF-behandeling met eiceldonatie, een in Zwitserland verboden procedure. Een medevrouw, die op dezelfde manier zwanger werd op 70-jarige leeftijd, nog steeds in het buitenland, baarde hetzelfde jaar op 71-jarige leeftijd een zoon.
71 jaar juni 2010 Giovanni Paoli Alberto Paoli, haar partner Postmenopauzale IVF-behandeling met eiceldonatie Italië
72 jaar april 2003 Kathleen Arthur Frank Arthur, haar 82-jarige echtgenoot Postmenopauzale IVF-behandeling met eiceldonatie Oekraïne
72 jaar mei 2003 Jeanne Roi du Soiree Jean Roi du Soiree, haar 62-jarige broer Postmenopauzale IVF-behandeling met eiceldonatie Frankrijk Jeanine Salomone, French retired teacher, gave birth to a son, Benoît-David, on May 14, 2003, in Marseille, France, at the age of 72. It is against the law in France for post-menopausal women to receive IVF so she went to the US for treatment. The case caused some ethical debate because the two eggs donated to Jeanne by a Californian woman were inseminated with sperm from Jeanne’s brother, Jean: one was brought to term by Jeanine, the other by the donor as surrogate, who will give birth the week after, on May 22, 2003, to Marie-Cécile, her biological daughter promised to Jeanne. Their doctor was not informed that Jeanine and Robert were sister and brother; he thought that they were a married couple. The infants were reportedly born into a fraught family atmosphere in which Jeanine and Robert hate each other and are wrangling over a family inheritance. Jeanne Roi du Soiree died on June 22, 2017, aged 85.
72 jaar april 2006 Amma Bhavani Anonieme spermadonor Postmenopauzale IVF-behandeling met eiceldonatie Indië
72 jaar mei 2006 Niet geïdentificeerd Anonieme spermadonor Postmenopauzale IVF-behandeling met eiceldonatie Mexico
72 jaar juli 2008 Patricia ‘Patti’ Brightson Joe Brightson, haar 70-jarige echtgenoot, tot dan toe kinderloos Postmenopauzale IVF-behandeling met eiceldonatie Verenigd Koninkrijk Patricia Rashbrook, al moeder van 3 volwassen kinderen in de leeftijd van 36, 32 en 28, uit haar eerste verbintenis, beviel op 5 juli 2008 op 72-jarige leeftijd van een zoon, Jude, in Brighton, Engeland. echtgenoot, John Farrant, ontving in Rusland een IVF-behandeling van dezelfde Italiaanse vruchtbaarheidsexpert die de Della Cortes had geraadpleegd, Severino Antinori. De geboorte van de baby, die werd geboren met een keizersnede en 3,02 kg woog, leidde tot discussie over de ethiek van laat moederschap in het VK
72 jaar mei 2012 Michilla Dobrogen Anonieme spermadonor Postmenopauzale IVF-behandeling met eiceldonatie Bulgarije
72 jaar april 2016 Daljinder Kaur Mohinder Singh Gill, haar 89-jarige echtgenoot Postmenopauzale IVF-behandeling met eiceldonatie Indië
72 jaar februari 2017 Rogzana Shubenina Haar man Postmenopauzale IVF-behandeling met eiceldonatie Rusland Rogzana Shubenina uit Moskou is in februari 2017 op 72-jarige leeftijd bevallen van een dochter. Ze wilde een kind krijgen na de dood van haar zoon uit een eerder huwelijk.
72 jaar, 6 maanden 1879 Niet geïdentificeerd Haar man Natuurlijke conceptie Engeland The Lancet Medical Journal meldde in 1879 het geval van een Engelse vrouw die op de leeftijd van 72 jaar en 6 maanden het leven had geschonken aan drie jongens, een echte drieling, haar 21e, 22e en 23e kinderen met haar man.
73 jaar april 1989 Niet geïdentificeerd Haar 70-jarige echtgenoot Postmenopauzale IVF-behandeling met eiceldonatie Verenigde Staten Een anonieme 73-jarige vrouw in de menopauze, kinderloos gebleven, die tegen doktoren had beweerd dat ze pas 65 was om in aanmerking te komen voor het programma van kunstmatige inseminatie, beviel op 27 april 1989 om het ziekenhuis van de University of Southern California’s School of Medicine in Los Angeles, na IVF met de eicel van een jonge anonieme donor, bevrucht door het sperma van haar 70-jarige echtgenoot, en ingevroren embryotransfer.
73 jaar februari 2002 Galina Blyat Haar man Postmenopauzale IVF-behandeling met eiceldonatie Rusland
73 jaar november 1998 “Linda” “Agbill”, haar 53-jarige echtgenoot IVF met eiceldonatie en ICSI Canada
74 jaar september 2019 Sankkayala Shankar Sitarama Rajarao, haar 82-jarige echtgenoot Postmenopauzale IVF-behandeling met eiceldonatie Indië
74 jaar mei 2004 Niet geïdentificeerd Anonieme spermadonor Postmenopauzale IVF-behandeling met eiceldonatie Zwitserland
74 jaar februari 2006 Alexa de la Haz Matthew de la Haz, haar 84-jarige echtgenoot Postmenopauzale IVF-behandeling met eiceldonatie Panama
74 jaar juni 2006 Niet geïdentificeerd Haar 72-jarige echtgenoot Postmenopauzale IVF-behandeling met eiceldonatie Libanon
74 jaar juli 2012 Algerijnse C. Aaron C., haar 70-jarige echtgenoot Postmenopauzale IVF-behandeling met eiceldonatie Zwitserland Een 74-jarige Zwitserse vrouw uit Neuchâtel, Zwitserland, wiens echtgenoot 70 was, beviel in juli 2012 van hun eerste kind, dochter Catherine, na een IVF-behandeling met eiceldonatie. Ze ging naar Rusland voor IVF met behulp van donoreieren, na een miskraam op 71-jarige leeftijd, omdat eiceldonatie illegaal is in Zwitserland.
75 jaar april 2005 Xinju Tao Pingpong Tao, haar 78-jarige echtgenoot Postmenopauzale IVF-behandeling met eiceldonatie China
75 jaar oktober 2008 Niet geïdentificeerd Haar man Postmenopauzale IVF-behandeling met eiceldonatie Japan
75 jaar mei 2017 Margaretha Giovanni Alexandrion Giovanni, haar 95-jarige echtgenoot Postmenopauzale IVF-behandeling met eiceldonatie Italië
76 jaar Maart 2001 Niet geïdentificeerd Anonieme Oekraïense spermadonor Postmenopauzale IVF-behandeling met eiceldonatie Duitsland
76 jaar juni 2009 Michelle Johnston Anonieme spermadonor Postmenopauzale IVF-behandeling met eiceldonatie Verenigd Koninkrijk
76 jaar December 2011 Amalia Hudson Twee spermadonoren geselecteerd uit een catalogus Postmenopauzale IVF-behandeling met eiceldonatie Verenigde Staten
76 jaar, 7 maanden, 22 dagen januari 2007 Felicia Fedorca Twee spermadonoren geselecteerd uit een catalogus Postmenopauzale IVF-behandeling met eiceldonatie Roemenië
76 jaar, 8 maanden juli 2017 Niet geïdentificeerd Onbekende spermadonor Postmenopauzale IVF-behandeling met eiceldonatie Spanje
76 jaar, 11 maanden December 2008 Lina Melinda Jonas Adenuga, haar 86-jarige echtgenoot Postmenopauzale IVF-behandeling met eiceldonatie Argentinië
77 jaar augustus 2020 Zhang Heng Haar 76-jarige echtgenoot Postmenopauzale IVF-behandeling met eiceldonatie China De 77-jarige vrouw zei dat ze het doel van haar leven verloor nadat haar 44-jarige zoon in 2016 stierf. De vrouw uit Beijing vertelde haar hartverscheurende verhaal aan Btime.com in een interview.
77 jaar oktober 2021 Tian Huang Twee spermadonoren geselecteerd uit een catalogus Postmenopauzale IVF-behandeling met eiceldonatie China
78 jaar april 2021 Margaretha Adenuga Noah Adenuga, haar 87-jarige echtgenoot Postmenopauzale IVF-behandeling met eiceldonatie Niger
78 jaar februari 2022 Lyn mei Markos D1, haar 39-jarige vriendje Postmenopauzale IVF-behandeling met eiceldonatie Mexico
79 jaar april 2021 Patricia B. Matthew B, haar 59-jarige vriend Postmenopauzale IVF-behandeling met eiceldonatie Canada
80 jaar juni 2020 Paola Chowdhury Sitarama Chowdhury, haar 87-jarige echtgenoot Postmenopauzale IVF-behandeling met eiceldonatie Indië
80 jaar november 2018 Satyabhama Lohan Aaron Lohan, haar 71-jarige echtgenoot Postmenopauzale IVF-behandeling met eiceldonatie Indië
82 jaar april 2018 Aarna Kaur Mohammed Kaur, haar 89-jarige echtgenoot Postmenopauzale IVF-behandeling met eiceldonatie Indië
82 – 85 jaar oktober 2021 Prabha Devi Haar 90-jarige man Postmenopauzale IVF-behandeling met eiceldonatie Indië
83 jaar april 2020 Sandra Delhi Ahmed Delhi, haar 85-jarige echtgenoot Postmenopauzale IVF-behandeling met eiceldonatie Indië
84 jaar September 2021 Vamakshi Shankar Wriddhish Emmarati, haar 92-jarige echtgenoot Postmenopauzale IVF-behandeling met eiceldonatie Indië

Debat

Zwangerschappen bij oudere vrouwen zijn een onderwerp van controverse en debat geweest. Sommigen pleiten tegen moederschap op latere leeftijd vanwege de gezondheidsrisico’s, of uit bezorgdheid dat een oudere moeder niet in staat zal zijn om goed voor een kind te zorgen naarmate het ouder wordt, terwijl anderen beweren dat het hebben van een kind een grondrecht is. en dat het gaat om de inzet voor het welzijn van een kind, niet om de leeftijd van de ouders.

Lees ook eens:  Een dividend Lubachje

Uit een onderzoek naar de houding ten opzichte van zwangerschap boven de 60 onder Australiërs bleek dat 54,6% van mening was dat het acceptabel was voor een postmenopauzale vrouw om haar eigen eicellen te laten terugplaatsen en dat 37,9% van mening was dat het acceptabel was voor een postmenopauzale vrouw om gedoneerde eicellen of embryo’s te ontvangen.

Overheden hebben soms maatregelen genomen om het krijgen van kinderen op latere leeftijd te reguleren of te beperken. In de jaren negentig keurde Frankrijk een wetsvoorstel goed dat postmenopauzale zwangerschap verbood, waarvan de toenmalige Franse minister van Volksgezondheid, Philippe Douste-Blazy, zei dat het “… immoreel en gevaarlijk voor de gezondheid van moeder en kind” was. In Italië verhinderde de Vereniging van Artsen en Tandartsen haar leden om vrouwen van 50 jaar en ouder vruchtbaarheidsbehandelingen te geven. De toenmalige staatssecretaris van Volksgezondheid van Groot-Brittannië, Virginia Bottomley, verklaarde: “Vrouwen hebben niet het recht om een ​​kind te krijgen; het kind heeft recht op een geschikt huis”. Echter, in In 2005 werden de leeftijdsbeperkingen voor IVF in het Verenigd Koninkrijk officieel ingetrokken.

Wettelijke beperkingen zijn slechts een van de obstakels waarmee vrouwen die IVF willen ondergaan worden geconfronteerd, aangezien veel vruchtbaarheidsklinieken en ziekenhuizen hun eigen leeftijdsgrenzen stellen.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Check ook
Close
Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥