web analytics
11:11 Dubbele getallen
Maatschappij & PsycheTweelingzielenWijsheid

Onvoorwaardelijke liefde

 “Onvoorwaardelijke liefde bestaat werkelijk in elk van ons. Het is deel van ons diepe innerlijke wezen. Het is niet zozeer een actieve emotie, maar een staat van zijn. Het is niet ‘ik hou van jou’ om die en die reden, niet ‘ik hou van jou als jij van mij houdt’. Het is liefde zonder reden, liefde zonder een object.”

-Ram Dass-

Je kunt onvoorwaardelijke liefde voelen voor je ouders en je beste vrienden. En het is er gewoon; de ander hoeft het niet te ‘verdienen’.

Het verschil tussen onvoorwaardelijke liefde en voorwaardelijke liefde
Voorwaardelijke liefde houdt in dat je van iemand houdt vanwege de positieve aspecten. Je vindt de persoon aantrekkelijk, sexy, aardig, intelligent, ambitieus, goed opgevoed, beleefd etc.. Je blijft bij die persoon omdat de positieve aspecten in ruime mate opwegen tegen de negatieve aspecten, waarvan je overigens vindt dat ze in mindere mate aanwezig zijn.

Onvoorwaardelijke liefde houdt in dat je van iemand houdt ongeacht zijn of haar gebreken of tekortkomingen. Anders gezegd: je bent in staat van die persoon te houden zelfs als hij of zij vreemd zou gaan. Immers, je houdt van die persoon niet omdat je intentie is om die ander te veranderen of te domineren. Je geeft in dat geval liefde weg zonder er iets voor terug te verwachten.

Onvoorwaardelijke liefde
Onvoorwaardelijke liefde is zuivere, pure, ware liefde. Aan het ervaren van onvoorwaardelijke liefde zijn geen voorwaarden of verwachtingen verbonden. Het is altijd voelbaar en zichtbaar aanwezig, in jezelf, een glimlach, vreugde, je medemens, de natuur, in al wat is. Onvoorwaardelijk van jezelf houden betekent houden van jezelf zoals je bent. Je accepteert jezelf zoals je bent, inclusief je gebreken, beperkingen, tekortkomingen, verleden en bagage. Je omarmt je complete wezen! Er is niets uit het heden, het verleden of de toekomst dat jou belemmert om te voelen dat je onvoorwaardelijke liefde bent, dat je doorlopend liefde kunt ontvangen en delen, in het hier en nu.

Ware liefde (tweelingsziels relatie ) herken je aan onvoorwaardelijke liefde.

Wat is onvoorwaardelijke liefde?
Bij onvoorwaardelijke liefde ben je begaan met het welzijn van iemand anders, zonder eraan te denken wat je ervoor terug krijgt.

Onvoorwaardelijke liefde
Onvoorwaardelijke liefde
die bestaat in eeuwigheid
Zelfs al ben je veel vergeten,
ware liefde raakt nooit kwijt.

Niets is sterker dan de liefde,
sterker dan geloof en hoop
Alles wijkt voor onze liefde,
staat los van je levensloop.

Liefde kun je niet begraven,
niet cremeren, niet verslaan.
Zelfs al lijkt de toekomst somber,
onze liefde blijft bestaan.

Hans Cieremans

Onvoorwaardelijk iemand liefhebben, eist niet, vraagt niet, hoopt, maar hoeft niet, het mag en heeft bewondering en respect, weet en voelt, dat wat juist is.

Onvoorwaardelijke liefde is zoals liefde hoort te zijn.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥