web analytics
11:11 Dubbele getallen

Discriminatie onder de Nederlandse wet

Discriminatie onder de Nederlandse wet

Soms hoef je geen ellenlange epistels te schrijven, waarin de ene volzin nog mooier geformuleerd wordt dan de andere.
Soms is gewoon het tonen van wat mediaberichten de beste manier om de verrotte staat van dit land aan te geven.

Hieronder wat stukken die letterlijk gekopieerd zijn uit mediaberichten van de afgelopen jaren.

Eén op de vijf Turkse Nederlanders wordt verdacht van fraude met uitkeringen, bijvoorbeeld omdat ze een huis bezitten in Turkije en dat niet melden. Maar gemeenten mogen geen bureaus inschakelen die alleen in Turkije vermogensonderzoek doen: dat is discriminatie, oordeelt de rechter.

Neergezet worden als bijstandsfraudeur en bijna 30.000 euro uitkering terug moeten betalen. Dat overkwam de 60-jarige Margaret van Breukelen. Ze is mantelzorger voor haar demente moeder en had niet doorgegeven dat als bijstandsgerechtigde beschikt over een gemachtigde bankpas, waar ze aankopen mee doet voor haar hoogbejaarde moeder.
Van Breukelen had deze bankpas moeten melden bij de uitkeringsorganisatie Werk en Inkomen Lekstroom. Dat heeft ze niet gedaan, omdat ze dit niet wist. Bovendien is de bijna 20.000 euro spaargeld niet van haar, maar van haar moeder. De gemeente ziet dit toch anders. Ze schond haar inlichtingenplicht. ‘Ze had immers in haar levensonderhoud kunnen voorzien via de bankrekening die op naam van haar ouders staat. En dat ze feitelijk kon beschikken over de middelen ter hoogte van om en nabij 20.000 euro.’

In het kader van gezinshereniging kunnen migranten in Nederland onder bepaalde voorwaarden hun huwelijkspartners en gezinsleden laten overkomen. De voorwaarden zijn afhankelijk van de verblijfsstatus van de migrant.
Van de 40 tot 60 duizend buitenlanders die nu jaarlijks in Nederland worden toegelaten komt het grootste deel met het oog op gezinshereniging. Voorwaarde voor gezinshereniging is vaak dat de degene die in Nederland verblijft een baan of de zekerheid van een geregeld inkomen heeft. Om gezinshereniging op te eisen kan een beroep worden gedaan op bijvoorbeeld het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens (artikel 8: iedereen heeft recht op een gezinsleven).

Lees ook:   Kunstboom doorn in oog van kerstboomverkopers

Zestig jaar samen, and still counting. Weinig mensen doen het de Leidse Peter en Coby Schouten na. Helaas zou er voor het echtpaar ongewild een scheiding op de loer liggen. Zo kopte De Telegraaf eerder deze week: ‘Dramascheiding na 60 jaar.’ Peter Schouten (82) heeft Alzheimer en moet nu naar een verpleeghuis. Zijn vrouw Coby (77) mag volgens ‘de wet’ niet mee. Huilend vertelt ze op Telegraaf TV hoe ze altijd alles samen hebben gedaan en dat dat nu niet meer kan. PvdA-leider Diederik Samsom liet op Twitter weten dat hij het koppel graag wil helpen. PVV-kamerlid Fleur Agema vroeg naar aanleiding van het verhaal een debat aan. We checken of het bejaardenkoppel gedwongen uit elkaar moet en of er andere opties zijn.

De duizenden vluchtelingen die uit Syrië en andere landen naar Nederland zijn gevlucht, kunnen hier rekenen op een gratis zorgverzekering, terwijl zij wachten op de uitslag van hun asielverzoek. Via de Regeling Zorg Asielzoekers (RZA) hebben vluchtelingen in principe recht op dezelfde medische zorg als Nederlanders met een basisverzekering. Hetzelfde geldt voor zorg uit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) en Wet langdurige zorg (Wlz). Ook zijn er speciale afspraken gemaakt over de vergoeding van tandheelkundige zorg. Het Centraal Orgaan Asielzoekers (COA) heeft de uitvoering van de RZA sinds 2009 in handen gegeven van zorgverzekeraar Menzis

Het aantal Nederlanders wat kampt met een betalingsprobleem voor het eigen risico van de zorgverzekering is de afgelopen maanden explosief gestegen. Zorgverzekeraars melden dat er maar liefst 800.000 mensen op dit moment aankloppen bij hen voor een betalingsregeling. Dat is meer dan een verdubbeling met een jaar eerder. Dit jaar is het eigen risico gestegen van 350 naar 360 euro en dat blijkt de voornaamste reden van het stijgend aantal betalingsproblemen.

Lees ook:   De corona pil

Er is iets serieus en wezenlijks mis in dit land waar op overduidelijke schaal zo met twee maten gemeten wordt dat de rode loper wordt uitgelegd voor allerlei gelukszoekers, daar waar de gewone, jarenlang belasting betalende Nederlander, zich mag vervoegen aan het ‘armenloket’ om zijn laatste beetje waardigheid te verruilen voor een aalmoes.

Michel Mulder…te vinden op fb onder die naam…

Tjah voor minder slimme mensen is dit een doorn in hun oogjes…jaloezie ten top natuurlijk!

Waarom hullie wel en wij niet hé verhaal!
Maar i.p.v beter nadenken over op wie gaan we eens stemmen?
BV!!!!!!!!!!

Kijk dat is alles de bedoeling van dat Brusselse orgaan…
Liever boos op vluchtelingen dan boos op de regering immers!
Dat snapt u toch ook wel.
Daar is wel een beetje over nagedacht hoor.
Geef het volk een kut tv, geen humor, minder geld, en we plagen ze  nog meer…
kijk eens vluchtelingen, mensen waar wij oorlogjes meevoeren in hun land..die mogen zomaar hier komen..ok ze zijn hun huis kwijt en eventueel pensioentjes…
ja zelfs hun huis en families!
Maar ja daarom mogen ze van alles gratiezzzzzzz voor nieks!
Snap je!?

Omdat wij meewerken aan die oorlogen mogen ze hier komen overleven!
Zo hebben wij nog meer mensen hier wonen die we kunnen uitknijpen snap je dat wel?

Ja Nederlandertjes jullie maken nog steeds te weinig kienderen!
Hop hop…ga eens aan de slag… de kinderbijslag is die te weinig?
Oke?
Ja en dus….? Zij hebben geen  moeite hoor met weiniger dan daar.. daar is het al weinig, hier lijkt het viel mierrrrrrrrrrr!

Lees ook:   Gashlighting maatschappij

Je moet dit alles ruimer zien!

Breder ook… rustiger, relaxter…
Je mag ook best meer lachen hoor… tuurlijk vinden we prima!

Yepp!

 

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button