web analytics
11:11 Dubbele getallen
Maatschappij & PsychePolitiek-Elite

’Machinist heeft Dascha niet gezien’

’Machinist heeft Dascha niet gezien’

- just breathe -:

Het staat allerminst vast dat Dascha Graafsma (16) met de handen in haar zij en kijkend naar de aanstormende Sprinter op het spoor bij Hilversum stond. Dat blijkt volgens Team Dascha Onderzoek (TDO) uit de eerste melding van de machinist over het ongeval en het eerste verhoor bij de politie.

,,Hij heeft haar niet gezien. Hij heeft dus ook niet geclaxonneerd’’, concludeert TDO-leider Joey Roelofs. Het team baseert zich onder meer op de verklaringen van de machinist zoals die zijn opgenomen in het onderzoeksdossier van het openbaar ministerie. Dat mochten vader René Graafsma en zijn Bussumse advocaat Frits Schneider twee keer inzien. Schneider laat weten: ,,In het eerst afgenomen verhoor verklaart de machinist géén waarneming te hebben gehad. Het was donker en hij hoorde een klap.’’ Pas ’bij het tweede verhoor’ tien dagen later komt de machinist met het verhaal dat hij ’een meisje in een wit T-shirt tussen de treinrails zag staan’.

Van bronnen in en rond de meldkamer van NS in Utrecht weet TDO dat de machinist in zijn eerste melding zegt dat hij niets zag, hooguit zag hij ’iets wits’ voorbij vliegen. Een passagier in de vroege zaterdag-ochtendtrein van 28 november 2015 liet het team weten dat het niet klopt dat de machinist toeterde. ,,Ik heb geen claxon gehoord.’’ Dat zegt ook Hilversummer Tjen Schifferstein, hij woont het dichtst bij de onbewaakte overweg op de Maartensdijkseweg waar Dascha werd aangereden.

https://www.gooieneemlander.nl/gooi-vechtstreek/machinist-heeft-dascha-niet-gezien

Dit verhaal klopt niet!

Niets klopt er, als P De Vries zich ermee bemoeit en het op de televisie kwam…dan is dit wel heel erg bizar!
Waarom zou een machinist liegen? Wie betaald de machinist? Doet me denken aan het M Vaatstra verhaal.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥