web analytics
...
Maatschappij & Psyche

Omstanders filmen reanimatie Woerden: ‘Volledig respectloos’

Omstanders filmen reanimatie Woerden: ‘Volledig respectloos’
In Woerden is vandaag tijdens de Koeiemart een vrouw onwel geworden. Tot verbazing van de politie werd de vrouw tijdens haar reanimatie gefilmd door omstanders.

Een omstander op straat verleende eerste hulp aan de onwel geworden vrouw. Een toevallig voorbij fietsende agent begon met de reanimatie. Bij aankomst zagen de agenten dat omstanders het gebeuren aan het filmen waren. ,,In een situatie van leven of dood bleek de camerafunctie toch net iets belangrijker dan onze wijkagent een helpende hand te bieden”, aldus de politie op Facebook.

Bewustwording
,,Deze vorm van ramptoerisme is voor ons onbegrijpelijk en is volledig respectloos. Wat overbodig lijkt om te vermelden, willen wij via deze weg dan toch kwijt: verwijder eventuele filmopnames en/of foto’s en maak deze niet openbaar! Via dit bericht hopen we wat bewustwording te creëren bij de filmers. Strafrecht tegen optreden is erg lastig en op dat moment ook geen prioriteit.”

Met de vrouw gaat het naar omstandigheden goed.

https://www.ad.nl/woerden/omstanders-filmen-reanimatie-woerden-volledig-respectloos~afe197e6/

Dat soort simpele onopgevoede mensen zou men een fikse bekeuring moeten geven.
Desnoods een paar dagen de bak in!

Dat zal ze misschien leren.

 

Lees ook:   De televisie tegenwoordig.

Gerelateerde artikelen

Back to top button