Vrouwen apart houden tijdens menstruatie

Nepalese vrouwen werden eerder apart gehouden tijdens hun menstruatie.

Nepal doet een oud hindoe-gebruik in de ban waarbij vrouwen tijdens de menstruatie uit hun huis worden geweerd. Het parlement heeft een wet aangenomen waarin dat strafbaar wordt gesteld op straffe van een boete van omgerekend 25 euro, zo werd donderdag bekend.

Volgens het hindoe-gebruik mogen vrouwen tijdens hun periode vier dagen niet in huis komen omdat ze dan ’onrein’ zijn. De vrouwen worden naar de koeienstal of andere plekken buiten de woning verbannen. Ook mogen zij geen andere mensen of runderen aanraken en moeten ze met hun handen van fruit en groenten afblijven. Op zijn vroegst op de vijfde dag worden zij weer in huis getolereerd.

Volgens vrouwenrechtenorganisaties zijn de afgelopen tien jaar minstens tien verbannen vrouwen omgekomen door slangenbeten, onderkoeling of sterke bloedingen. Sinds 2005 is al een verbod van kracht maar in het westen van het land was het gebruik toch nog hardnekkig.

http://www.telegraaf.nl/buitenland/28897975/__Nepal_schrapt_oud_gebruik__.html

Hahahahaha…vast bang oid voor hun dure bankstelletjes oid…damn tis nu 2017!
Halloooooooooow Nepalies!

Nou goed IQ loos ofzo? Of misschien zijn ze wel bang voor die vrouwen..

 

 

Related posts