web analytics
11:11 Dubbele getallen
Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Maatschappij & Psyche

Hij was onder invloed van speed en wiet en reed 237 km/uur.

‘We zijn kapot en verscheurd, het leed is onbeschrijflijk’

Zie racefilm
https://www.rtlnieuws.nl/nederland/doodrijder-a2-voelde-onbedwingbare-behoefte-om-hard-te-rijden
(psychose is wel even wat anders dan snel willen rijden)

‘We zijn kapot en verscheurd, het leed is onbeschrijflijk'”Mijn geliefde is uit mijn leven weggerukt. Ik zit in een rolstoel. Zitten doet pijn en ik ben elke dag misselijk.” In de rechtbank van Utrecht vallen ijzingwekkende stiltes tijdens de verklaringen van nabestaanden in de zaak tegen de doodrijder op de A2.

Het is ruim acht maanden geleden dat Amsterdammer Neil van der L. inreed op de auto van de familie Van Jaarsveld. Hij was onder invloed van speed en wiet en reed 237 km/uur.

In de auto die hij tijdens zijn dodemansrit raakte, zaten Ricardo van Jaarsveld, zijn vriendin, zijn ex-vrouw en drie kinderen. Ze waren onderweg naar safaripark De Beekse Bergen. Ricardo zou het ongeluk niet overleven.

Betraande ogen
De vriendin van Ricardo is vandaag één van de nabestaanden die in het bijzijn van verdachte Neil van der L. vertelt over de impact van het ongeluk. De verdachte hoort het met betraande ogen aan.

“Mijn geliefde is uit mijn leven weggerukt”, vertelt de vrouw. Haar schaambeen werd bij het ongeluk gebroken en haar milt gescheurd. Ze zit in een rolstoel. “Ik heb nog altijd pijn, ben elke dag misselijk.”

Beelden op het journaal
Ook de vader van de overleden Ricardo spreekt vandaag. Hij hoorde destijds op de radio van het ongeluk, niet wetende dat het om zijn zoon ging. Pas tijdens het journaal zag hij de beelden. Tien minuten later ging de bel. Politie.

“Vanaf dat moment is mijn leven ingestort”, zegt de hevig geëmotioneerde vader in de rechtbank. “Ricardo lag in het mortuarium, mijn kleinkinderen op de intensive care. Het is een horrorfilm. Ik zit vol ongeloof.”

Toerekeningsvatbaar
Verdachte Neil van der L. zit op nog geen meter van de nabestaanden. Hij was volgens deskundigen volledig ontoerekeningsvatbaar en had een psychose tijdens de dodemansrit.

RTL Nieuws-verslaggever Jildou van Opzeeland, die ook in de rechtbank is, ziet hij hoe hij de verhalen van nabestaanden aanhoort. “Hij blijft de nabestaanden recht in de ogen aankijken. De tranen biggelen over zijn wangen.”

Kinderen op de achterbank
Ook de ex-vrouw van de overleden Ricardo spreekt tijdens de zaak. Zij is de moeder van de kinderen die zwaargewond raakten. Eén van haar kinderen blijft de rest van zijn leven gehandicapt.

De vrouw zat op de dramatische dag naast Ricardo in de auto. Ze vertelt: “Na de klap werd ik wakker. Het drong vaag tot me door dat we betrokken waren bij een ongeluk.” Ze zag de botten van Ricardo uit zijn rechterbeen steken. “Ricardo reageerde nergens meer op. Onderwijl hoorde ik een van mijn kinderen schreeuwen. Vijf weken hebben we in het ziekenhuis geleefd. Hoe leg ik je uit hoe het is om je beste vriend te zien sterven? Hoe leg je uit aan je kinderen dat hun papa is overleden?”

RTL Nieuws

https://www.rtlnieuws.nl/nederland/we-zijn-kapot-en-verscheurd-het-leed-is-onbeschrijflijk

Pff tranen in mijn ogen tijdens en na het lezen…
Hoe kun je zo stom zijn om te gaan rijden met drugs op!
Wat doe je andere mensen aan?

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥