web analytics
11:11 Dubbele getallen
Maatschappij & PsychePolitiek-Elite

Radicale jongeren vallen jongeren aan omdat ze niet meedoen aan ramadan

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/euroreferendumnederland/videos/1057129484341134/” width=”600″ height=”500″ onlyvideo=”1″]

De Turkse politie heeft zaterdag traangas, rubberkogels en waterkanonnen gebruikt om honderden manifestanten uit elkaar te drijven. Die protesteerden tegen een aanval van islamisten op een platenzaak, waar Radioheadfans vrijdag waren samengekomen om het nieuwe album van de groep te beluisteren.

De radicale moslims vielen vrijdagavond een platenzaak binnen in Istanboel, waar mensen waren samengekomen om te luisteren naar de nieuwe plaat van Radiohead en samen iets te drinken. Ze vonden het niet kunnen dat de jongeren tijdens de vastenmaand ramadan alcohol dronken. De aanvallers beschadigden de winkel en gebruikten geweld tegen de jongeren, en riepen ook doodsbedreigingen. Een camera in de winkel registreerde de aanval.

Radiohead veroordeelde de aanval al. “We hopen dat we ooit op dergelijke daden van gewelddadige intolerantie kunnen terugkijken als zaken die enkel in het verleden gebeurden”, klonk het. “Momenteel kunnen we echter enkel onze steun en liefde uiten voor onze fans in Istanboel.” Op 17 juni vonden in honderden platenzaken wereldwijd luistersessies plaats van de nieuwe plaat van de Britse rockgroep, die voor het eerst sinds 2011 nieuw werk uitbracht.

Zaterdag kwamen honderden mensen op straat om te protesteren tegen de streng islamitische regeringspartij AKP van president Recep Tayyip Erdogan. Ze riepen slogans als “allemaal tezamen tegen het fascisme” en noemden Erdogan een dief en een moordenaar. De politie gebruikte traangas en waterkanonnen om de manifestanten uit elkaar te drijven en verschillende mensen werden opgepakt.

Vrijdag annuleerde de gouverneur van Istanboel nog de jaarlijkse gay pride, die gepland was voor later deze maand, vanwege veiligheidsoverwegingen. Radicale islamisten en extremisten hadden eerder al gedreigd om de mars te verhinderen.

Lees ook:   "We hebben veel bewijs dat het een nepverhaal is over de hele wereld" - Duitse artsen over COVID-19

Bron

 

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties. Support ons door je ad blocker uit te schakelen. Dan kun je ook de plaatjes e.d weer zien