27 november 2020

 

‘Misbruik minderjarigen wordt bijna altijd gepleegd door bekenden’

‘Misbruik minderjarigen wordt bijna altijd gepleegd door bekenden’

Guardian angel:

Seksueel misbruik bij minderjarige kinderen wordt in negen van de tien gevallen gepleegd door bekenden van het slachtoffer. In een derde van de gevallen is de dader zelfs een familielid.
Dat blijkt volgens NOS uit een onderzoek van de Nationaal Rapporteur Mensenhandel en Seksueel Geweld tegen Kinderen. Slechts 7 procent van alle daders is een “volslagen vreemde’’, constateert Corinne Dettmeijer, Nationaal Rapporteur Mensenhandel en Seksueel Geweld tegen Kinderen. De bevindingen staan in haar onderzoek ‘Ontucht voor de rechter’.

“In weerwil van het stereotype beeld van de onbekende dader, blijkt de dader van fysiek seksueel misbruik van kinderen meestal een bekende van het slachtoffer: een familielid, vriend, of kennis”, aldus Dettmeijer. “Daarnaast zijn het niet alleen volwassenen die het misbruik plegen: een op de zes daders is zelf nog minderjarig.”

Het misbruik is bij die jonge groep zeker niet minder ernstig dan het misbruik dat volwassenen plegen. Meisjes zijn zes keer zo vaak slachtoffer van seksueel misbruik als jongens.

Ieder jaar worden gemiddeld ruim driehonderd mensen in Nederland veroordeeld voor ontucht met een kind. Maar veel zaken komen ook niet voor de rechter, stelt de rapporteur. De daders zijn vrijwel allemaal mannen.

De Nationaal Rapporteur komt in de zomer met een vervolgonderzoek. Hierin wordt gekeken naar de straffen die zijn opgelegd aan daders van seksueel misbruik.

Door: NU.nl

https://www.nu.nl/binnenland/4208423/misbruik-minderjarigen-wordt-bijna-altijd-gepleegd-bekenden.html

OMG… 

Lees ook:   Negativiteit en mensen

Gerelateerde berichten