26 januari 2022

 

10-jarige Wouter krijgt schok van 230 volt

10-jarige Wouter krijgt schok van 230 volt

De 10-jarige Wouter Rietman kreeg een schok van 230 volt door zich heen toen hij een lantaarnpaal voor school vastpakte. De jongen uit Rijssen heeft er niets aan overgehouden, maar klinkt nog steeds bedremmeld. ,,Mijn hele hand trilde toen het gebeurde.”

Op dat moment kreeg ik zo’n grote schok dat ik van de fiets afvloog
Wouter
De leerling van groep 7 van de reformatorische Haarschool in Rijssen blikt terug op het voorval van vorige week dinsdag. Wouter was op weg naar huis voor het middageten: ,,Ik zat op mijn fiets en had de lantaarnpaal vast. Eerst gebeurde er nog niets. Daarna pakte ik ook het hekwerk op de stoep vast. Op dat moment kreeg ik zo’n grote schok dat ik van de fiets afvloog.”

Trillende hand
De jongen kwam hevig geschrokken thuis, vertelt moeder Henriëtte Rietman. ,,Zijn hand trilde. Ook was hij wit om zijn neus en mond.’ ‘Vader en moeder informeerden de school, die de gemeente op de hoogte stelde. ,,Die was hier binnen een kwartier. Aansluitend kwam ook netwerkbeheerder Enexis,” zegt schooldirecteur André ter Harmsel.

Na onderzoek van Enexis bleek dat de hele rij lantaarnpalen in de straat onder spanning staat zodra de verlichting wordt aangezet. Dat is inmiddels verholpen.

Klasgenoten van Wouter vertellen dat meerdere jongens van school die dinsdagmiddag stroomschokken opliepen. Henriëtte Rietman constateert achteraf dat Wouter geluk heeft gehad. ,,Er is een hele domme fout gemaakt. Wouter kreeg de stroom door zijn lichaam, het hek heeft hem ontladen. Dat had ook anders kunnen aflopen.”

Nieuwe lantaarnpalen
De familie Rietman onderneemt geen verdere stappen richting gemeente of Enexis. ,,Het bleek om nieuwe lantaarnpalen te gaan,” zegt een woordvoerder van Enexis. ,,In één van die palen zijn twee stroomdraden verwisseld. Als je dan de lantaarnpaal aanraakt en tegelijkertijd iets dat geleidt, kom je onder stroom te staan. Het is bij de aannemer die het installatiewerk deed misgelopen.”

Lees ook:   Chihuahua's en regen!

https://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/4203620/2015/12/08/10-jarige-Wouter-krijgt-stroomstoot-van-220-volt.dhtml

Woutertje kreeg dus een opsolemieterd…

Ouders doen geen aangifte… kregen ze een jaar gratis stroom aangeboden?

Mochten ze Enexis even flink spanken?
Ik vind dit een kwalijke zaak!

Toen ik nog kinderlijk was… hahaha!
🙂
Waren we eens op bezoek bij kennissen van mijn ouders, ze hadden een boerderij…nu dan zag je mij voorlopig niet meer terug.
Eerst alle koeien aaien en begroeten, daarna de kittens in het hooi zoeken, geweldig!

Maar goed buiten stond een stuk afgeschermd weiland en ik kwam per ongeluk tegen het schrikdraad… fuckerdeduck!
Stond echt flink onder stroom… wauwie!
Kom bij die mensen binnen (stoom uit oren en neus)
en die boer zegt, heb je daar een schok van gekregen… shit… scheen enorm veel stroom op te staan, zelfs zoveel dat eh?
Had ik geen boerenklompjes aan gehad… hout geleidt nml dan eh…wast nie best geweest nie…

Brrrrrrr

Ook hadden wij een stroom op de dakgoot en als ik boven stond bij het raam in de slaapkamer van mijn ouders te praten enzo…dan pakte mijn pa wel eens de dakgoot vast en mij ook…
vond hij dus grappig…
Ik dus niet.
Het scheen gezond te zijn, zei hij…en vond hij!
🙂

Gerelateerde berichten