web analytics
11:11 Dubbele getallen
Maatschappij & PsychePolitiek-Elite

Slotervaartziekenhuis: heroïneproductie in belang van maatschappij

Slotervaartziekenhuis: heroïneproductie in belang van maatschappij

Het Slotervaartziekenhuis ontkent dat opbrengsten van de productie van medicinale heroïne zijn verdoezeld. Dat er geen ruchtbaarheid aan is gegeven, komt voort uit veiligheidsoverwegingen.
,,Het geld komt rechtstreeks ten goede aan onderzoek en de gezondheidszorg”, liet het ziekenhuis woensdag weten, naar aanleiding van berichtgeving van Het Parool en NRC Handelsblad op basis van het boek De Kraak van het Slotervaartziekenhuis.

De heroïneproductie door een dochterbedrijf van het ziekenhuis is volgens Slotervaart een rechtstreeks gevolg van een politiek besluit. ,,Een besluit dat een belangrijk maatschappelijk doel dient in het kader van de verslavingszorg.”

Volgens het ziekenhuis is de bv die zich bezighield met de heroïneproductie niet expliciet en onder een andere naam in de jaarverslagen verwerkt. ,,Bekendheid van locatie en betrokken personen bij deze productie kan leiden tot uitlokking van criminele activiteiten gericht op deze locaties en personen”, meldt het MC Slotervaart, voorheen Slotervaartziekenhuis.

Heroïneverslaafden
De Tweede Kamer besloot in 2004 om de behandeling van heroïneverslaafden met heroïne als geneesmiddel toe te staan en de harddrug als geneesmiddel te registreren. Na een Europese aanbesteding vanuit het ministerie van Volksgezondheid ging de opdracht uiteindelijk naar Di-AcetylM, de heroïne bv van het Slotervaart. Het contract met het ministerie liep van juli 2006 tot juni 2015.

Tarieven
Volgens de kranten was van iedere 3 miljoen euro die het ziekenhuis als vergoeding kreeg een miljoen euro winst. Het ministerie onderzocht in 2010 of de heroïneprijs niet te hoog was. Pas drie jaar later zouden de tarieven van de belangrijkste heroïne met ruim een vijfde omlaag zijn gegaan.

Het ministerie van Volksgezondheid wilde woensdag nog geen inhoudelijk commentaar geven. De Tweede Kamer wil wel een debat over de kwestie.

 

https://www.ad.nl/ad/nl/1041/Amsterdam/article/detail/4184122/2015/11/11/Slotervaartziekenhuis-heroineproductie-in-belang-van-maatschappij.dhtml

Dit is NL…dit kan hier gewoon! Een ziekenhuis…die drugs produceert in het belang van de patiënten?
Werkelijk flabbergasted…..
En dit is echt alleen voor verslaafden? Patiënt verslaafden????

Dus en dan is het wel belangrijk om mensen verslaafd te houden natuurlijk, anders verdien je niets meer aan je handeltje…
😮

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥