24 april 2021

 

Interessante verhalen

Hier is het bij wet verboden om vreemd te gaan (maar gebeurt het natuurlijk toch)

at in Iran een iPod van hand tot hand gaan en vraag mensen een persoonlijk verhaal te vertellen. Over de vertellers wordt een beschermend masker geprojecteerd waardoor ze vrijuit kunnen praten. Ziedaar het idee achter Behind the Blue Screen, waarvan dit de vijfde editie is.

Het resultaat? Een persoonlijk inkijkje in een land dat we vooral kennen uit de verhalen die óver het land verteld worden.

Voor deze aflevering selecteerden de makers Jaap van Heusden en Ruben Pater drie verhalen rond het thema ‘Verboden liefde.’

Ik bekijk ze samen met Leila, een Iraanse vrouw die in Nederland woont maar nog regelmatig teruggaat naar Iran. Ze heeft in haar vriendenkring veel homo’s en lesbiennes die er verboden liefdes op nahouden. Ze kijkt daar soms met jaloezie naar, zegt ze. ‘Want in die kringen is het best gezellig. Er is drie keer per week een feestje. Veel vaker dan hier in Nederland, waar iedereen vooral met werk bezig is. Het is om die reden ook eenvoudiger om daar nieuwe vrienden te maken.’

3 filmpjes—

decorrespondent.nl

Lees ook:   Oostvaardersplassen mensen schaam u diep

Gerelateerde berichten