...

20 oktober 2021

 

Gevangenis in Griekenland voor 5000 euro schuldenaren

Grieken bouwen ‘economische gevangenis’ voor wie meer dan 5.000 euro aan fiscus moet
De Griekse regering heeft een wetsvoorstel ingediend dat wil dat burgers die een schuld van meer dan 5.000 euro hebben bij de fiscus voor één jaar de gevangenis in moeten. Dat schrijft het Franse webmagazine Rue 89.

Het zou niet gaan om opsluiting in een klassieke gevangenis maar in een soort van strafkamp waar gratis arbeid zou moeten worden verricht.

Schuldenaars krijgen eerst nog exact 4 maanden de tijd om hun schuld af te lossen. Slagen ze daar niet in, dan wacht hen opsluiting.

Volgens de minister van Justitie zouden speciaal ‘economische gevangenissen’ worden opgericht, waar de schuldenaars afgezonderd blijven van gewone misdadigers. Justitie denkt in dat verband aan het ombouwen van bestaande militaire strafkampen

Met de torenhoge werkloosheid in het land, zes opeenvolgende jaren van recessie, de talrijke faillissementen en het vernietigend mechanisme van oplopende rente zitten miljoenen Grieken in de problemen. De grens van 5.000 euro zou door velen onder hen snel bereikt kunnen worden of al overschreden zijn.

https://www.express.be/business/nl/economy/grieken-bouwen-economische-gevangenis-voor-wie-meer-dan-5000-euro-aan-fiscus-moet/190791.htm

Griekenland wil werkkampen voor slechte belastingbetalers
Geplaatst door Michael van der Galien op 29 mei, 2013 – 10:14

We zijn op het punt van no return gearriveerd: Griekenland wil werkkampen voor ‘slechte belastingbetalers’.

Het Nieuwsblad.be had afgelopen zaterdag schokkend nieuws. In Nederland is het echter vrijwel genegeerd. Je vraagt je af: groot nieuws, belangrijke ontwikkelingen… daar moet je aandacht aan besteden, nietwaar? Nou, in dit geval niet. Het betreft Griekenland en dus de EU – het hobbypaard van de media. U weet wat dat betekent: negeren die boel.

Ziet u, Athene heeft een oud nazistisch en communistisch plan uit de kast gehaald om de burgerij onder de duim te houden en uit te zuigen: werkkampen. Op dit moment wil men daar alleen ‘slechte belastingbetalers’ naartoe sturen. Daar bedoelt de regering niet alleen echte fraudeurs mee, maar ook Jan met de Pet:

Lees ook:   "Wit privilege is onmogelijk om te bewijzen"

Wie de fiscus 5.000 euro verschuldigd is en binnen de vier maanden geen afbetalingsplan kan voorleggen, riskeert tot een jaar gevangenis. Vanaf 10.000 euro is dat minstens een halfjaar cel, vanaf 50.000 euro één jaar en vanaf 150.000 euro zelfs drie jaar gevangenis.

De viceminister voor Justitie bevestigt in het Griekse parlement: “De overheid is op zoek naar een legerkamp in de regio Attica om mensen die schulden hebben bij de fiscus hun straf te laten uitzitten”. Ze zitten daar dan helemaal alleen, zonder ‘echte’ misdadigers zoals verkrachters en drugdealers. Mooi he?

Natuurlijk is er wel een ‘maar’: ze zullen moeten werken tot ze erbij neervallen:

De gestrafte Grieken zullen bovendien voor de gemeenschap of in de landbouw moeten werken om hun schuld af te lossen: elke dag (dwang)arbeid zal daarbij als twee dagen gevangenisstraf tellen.

Let wel, het zal dus voor een groot deel gaan om normale mensen die hun belastingen niet kunnen betalen omdat ze simpelweg niet meer rondkomen. Deze burgers kunnen op dit moment kiezen tussen honger of de belasting betalen. Die keuze is natuurlijk snel gemaakt. Straks dus niet meer. Liever een stuk brood kopen voor je kind? Dacht het niet, luiaard! Afvoeren naar het kamp, die landverrader!

Het moge duidelijk zijn: Griekenland weet van gekkigheid niet meer wat het doen moet. De schatkist is leger dan leeg, maar, denkt men, kiezers weigeren te accepteren dat de verzorgingstaat niet langer houdbaar is. Blijkbaar ligt de Big Brother-achtige oplossing dan voor de hand: mensen gewoon opsluiten in werkkampen, waar ze niet voor zichzelf werken, maar voor de almachtige staat.

Dat is op zichzelf natuurlijk al zorgwekkend, maar het wordt nog erger als u beseft dat Griekenland het laboratorium is voor de rest van de EU. Wat ze daar doen zal binnenkort ook te zien zijn in dit theater. En Rutte maar lachen.

https://www.dagelijksestandaard.nl/2013/05/griekenland-wil-werkkampen-voor-slechte-belastingbetalers

 

Deel & let's open the minds!

Gerelateerde berichten