...

20 oktober 2021

 

Dreigende huisuitzetting door marktplaatsverkoop!

Dreigende huisuitzetting door marktplaatsverkoop!

Van redactie – 13 april 2015
Na onze uitzending van gisterenavond zijn weer tientallen tips binnengekomen over de sociale dienst.

Wat opvalt is dat verkopen via Marktplaats met regelmaat tot problemen leidt. Zoals bij een stel dat privéspullen verkoopt via Marktplaats om de aanvraagperiode voor een uitkering te overbruggen. Zo hopen ze toch wat inkomsten te genereren.

Volgens de tipgeefster besluit de sociale dienst vanwege deze handel tot 3 keer toe geen uitkering toe te kennen. Na 4 maanden dreigt de woningcorporatie het stel uit huis te zetten vanwege de huurachterstand, waarop het stel een advocaat in de arm neemt.

De tipgeefster:

‘En wat bleek? We hadden WEL recht op een uitkering want particulier spullen verkopen op Marktplaats is gewoon toegestaan.’

Een Fries SP-raadslid meldt ons een vergelijkbaar verhaal:

‘De uitkeringsaanvraag werd maanden aangehouden vanwege onderzoek naar “handel” op Marktplaats. Achteraf onterecht maar het veroorzaakte grote financiële problemen.’

Volgens het raadslid durven bijstandsgerechtigden niks meer op Marktplaats te zetten uit angst voor onderzoek en boetes.
(Ik zei al, waarom daar iets plaatsen, er zijn genoeg andere sites, waar men iets kan verkopen nml.)

Heeft u tips? E: [email protected]
T: 035-6719794

 

Zo de waard is zo vertrouwd hij zijn gasten!
Sociale diensten verdienen tegenwoordig zelfs aan mensen die een uitkering krijgen omdat zij deze mensen *gratis* aan het werk zetten en zo het loon krijgen van deze mensen!

Marktplaats doelwit sociale dienst
Gemeenten en sociale diensten kloppen steeds vaker aan bij Marktplaats voor gegevens over adverteerders. Gemiddeld twintig keer per maand moet de advertentiesite deze informatie verstrekken. Dat meldt het tv-programma De Monitor van KRO-NCRV dat hieraan zondagavond aandacht besteedt.
Marktplaats willigt de verzoeken van de gemeenten en sociale dienst alleen in als ze dat wettelijk verplicht is. Het gaat dan alleen om de advertentiegeschiedenis van een verkoper en niet om gegevens over of iets ook echt verkocht is, bevestigde een woordvoerder van de site. (Sure!) Twee jaar geleden gebeurde dat nog gemiddeld vijftien keer per maand.
Dat het aantal aanvragen licht stijgt, komt doordat ambtenaren merken dat de mogelijkheid bestaat, aldus de woordvoerder. Marktplaats heeft op maandbasis miljoenen verkopers.

De Monitor zegt gevallen te kennen van mensen van wie de uitkering is stopgezet of gekort vanwege „onschuldige Marktplaatstransacties”. Zo verdiende de verkoopster van enkele jonge raskatjes via Marktplaats 850 euro. Voor haar is het een hobby, maar de sociale dienst beschouwt het als handel. Omdat ze de inkomsten niet had doorgegeven, zou haar dat wegens uitkeringsfraude 80.000 euro kunnen gaan kosten.

https://www.telegraaf.nl/binnenland/23914867/__Marktplaats_doelwit_sociale_dienst__.html

https://demonitor.ncrv.nl/sociale-dienst/uitzending

https://demonitor.ncrv.nl/sociale-dienst/ik-voel-me-door-al-die-controles

Hoe absurd!
Vaag is wel dat gemeentes hele rare sprongen maken, nu ze in het nauw zitten!
Ze krijgen steeds minder geld van de overheid en doen dus blijkbaar hele rare dingen.
Hoop dat ze inzicht hebben in wat zij aanrichten en zich nog enigzins kunnen voorstellen, wat zij zouden voelen als het hun dierbaren zou overkomen?
Maar zelfs dat besef leeft er al niet eens meer.
Een schande voor Nederland, dat dit gebeuren kan.

Dus stel je verkoopt bv.  je eigen wasmachine, omdat je binnenkort vakantiegeld krijgt en je echt een nieuwe nodig hebt. Je verkoopt dat ouwe barrel nog voor 50 euro?!
Mag dit niet ofzo?
Of je verkoopt je oude kleding op marktplaats, of van je kids, die hen te klein zijn geworden, mag dit niet?
Pardon?
Dragen mensen met een uitkering een ster op het voorhoofd tegenwoordig, wat een schande dit…het lijkt wel of ze vogelvrij zijn, ivm pesterijen van gemeentes!
Wat een onmensen en wat een domheid.

Die mensen leven al vaak op het randje, daarbij waarom zouden die mensen niets extra’s gegund zijn?
Is er iets mis met die mensen?
Oh wacht ze hebben geen job, nee natuurlijk voor al die geïndoctrineerden in de samenleving is dat een schande natuurlijk, tot het henzelf overkomt!
Want dan hoor je die niet meer!
EGOÏSME!

TIP:

https://www.tweedehands.nl/
https://www.tweedehands.net/
https://www.speurders.nl/
https://www.herbruikt.nl/
https://www.autotrack.nl/tweedehands
https://www.marktplaza.nl/
https://www.marktnet.nl/
En plaats nooit je gegevens!
Ook nooit je postcode doorgeven of je adres en huisnr!
Via de mailcontactformulieren ook niet.
Geef een andere mail door via dat contactformulier en mail daar verder met een koper of verkoper.

Kom ff zeg, zijn ze helemaal betoeterd!

 

Voor de mensen die dit soort ellende meemaken, zoek contact met de KRO.
marktplaats.jpg

Mag een moestuintje eigenlijk wel van mevrouw Klijnsma zou dat toch ook ergens duiden op bijverdiensten want stel hé dat die mensen met die uitkering, geen groenten meer hoeven kopen dan hebben zij immers extra?
Wat gaan wij nu krijgen zeg, dat kan toch niet?

 

De staatsecretaris betaalde wel miljoenen belastinggeld aan criminelen en kreeg een prachtige nieuwe functie, en burgers mogen geen spullen verkopen omdat ze anders niet kunnen overleven…

De Bulgarenfraude kan men niets aan terugkrijgen, vast in eigen zak gestoken dus.

Laat men de VVD zakkenvullers maar eens onderzoeken!
Of de Koning die miljoenen spendeerd aan zijn nieuwe ”huisje” in Griekenland.

Je kunt in Nederland maar beter een grote boef zijn dan een kleine.

Laat mensen alleen bellen via marktplaats dan kan niemand achterhalen of je iets verkocht hebt.

Laat mensen bij marktplaats nooit het vinkje : verkocht via marktplaats aantikken.

80.000,- euro als boete? Zie je wel, ze zijn echt knettergek. Maar de overheid mag blijkbaar wel verzuimen om als toezichthouder de banken te controleren. Gevolg: 1 miljoen werklozen én een compleet overspannen UWV-apparaat.

Een naam op marktplaats kan ook fictief zijn en hoeveel mensen verkopen hun eerlijk verdiende spullen niet voor eenprikkie om maar de kinderen te eten kunnen geven. Zo dom zijn ze. Oplossen van gasten die stelen en fraude plegen met 5 of 10 verschillende paspoorten zou pas wachtgeld waardig zijn. Die zitten niet op Marktplaats. Bach. Misselijk nieuws. SCHAAMTELOOS om Marktplaats dieven die niet leveren te pakken en die wel te laten doorgaan op Marktplaats.Te moeilijk om werk goed te doen. Bach.

Wel wegkijken als er bijverdiend wordt tijdens jarenlang wachtgeld binnenhalen. Alle onfatsoenlijke manieren verzinnen om dit wel betaalbaar te houden,schandalig.

Pas kleinzoon die verkocht voor zijn oma. Nu begrijp ik het, oma had honger en was bang dat ze het bedrag moest afstaan aan de sociale dienst. Tip, verkoop het namens familie, heeft de roverheid straks geen geld meer om de Grieken te onderhouden.

Vanaf nu, gewoon meneer Zalm invoeren, prijsafspraak maken we later wel. NOTK

Ze kunnen zich beter met gestolen goederen bemoeien dat word aangeboden op marktplaats ga daar je tijd in steken want daar gaat veel meer in rond maar nee zegt de overheid daar moet je zelf op toe zien en het moment als men daar aangifte over doen is niemand thuis want dan hebben ze niet zo’n haast wat een wereld leven we in en de bestuurders van Nederland zijn grote kneuzen in het kwartdraad

Lees ook:   Hoe intelligenter de vrouw, hoe kleiner de kans dat ze kinderen heeft

Mensen met wachtgeld zullen het wel niet zijn want die hebben tijd tekort met hun vele bijbanen. Die zitten zelf op marktplaats om te profiteren als mensen in verband met honger lijden hun spullen voor een habbekrats te verkopen.

Beste mensen de Grieken moeten binnenkort weer uitbetaald worden. Duimpjes om…g voor de echte waarheid voor dat geneuzel om weer een manier zoeken om een paar centen te stelen van de NL burgers. NL hebben nu eenmaal de VOC mentaliteit om aan eten te komen als ze het niet kunnen verdienen door de schuld van de NL staat die zelf zijn bonnetjes niet kan laten zien. MINDER privacy schending door roverheid.

Als ik mijn fiets verkoop via MP voor 200 euro, heb ik geen inkomsten van 200 euro maar een verlies van 300 euro.

Tot men zelf werkeloos wordt of tot men zelf invalide wordt. Bijstand is geen vetpot. Voorbeeld 100% werk gerelateerd maar 75% laatst verdiend loon. Dus bijstand. Je eerder zelf verdiende spullen verkopen voor 10 %a 20% van de aanschaf prijs om te kunnen eten. De meeste moesten zich schamen met hun commentaar. Zalm kan kennelijk ook niet rondkomen, maar die koopt wel in de winkel alles NIEUW! Vernederend en schending privacy wet, Schandalig. Ga echte fraudeurs pakken, die met 5 paspoorten.

Ik zie meer bijverdiensten door Politie, Leger, Gemeente relatiegeschenken. Flesjes wijn van 129euro, oa kantoor producten van Gemeente en Rijk. Eerst kosten voor de belastingbetaler en dan zwart verkopen. Foei zeg, dat dit even over het hoofd wordt gezien, maar ja de bonnetjes als bewijs zijn altijd zoek bij overheid personeel. Werk geloosden of invalide die zijn eigen verdiende spullen eerder nu voor -80% moeten verkopen voor een droge boterham. Schaamteloos. Fraude over de grens, is pas erg.

Walgelijk waar zijn de gemeente mee bezig ze gaan over lijken.Linda misschien heb jij werk maar veel mensen komen niet aan de bak,en die opmerking van jou slaat nergens op.mededogen met mensen die geen cent hebben,zou je sieren.

Misschien moeten we massaal maktplaats vermijden voor een langere periode, dan snappen ze daar misschien ook wat schending van de privacy betekent. het uwv, sociale dienst, etc mogen dit alleen doen (per geval) via een bevel van de rechter. als ik het artikel leest is dit dus niet het geval, en dus een schending. waarschijnlijk is marktplaats zelfs aan te klagen voor het toelaten van deze schending, zeker weten doe ik het niet.

Wacht maar tot je 50 jaar wordt. Dan wordt je ook ontslagen en sta je aan het zelfde loketje. Hoop voor je dat je dan nog werk heb.

Toen een paar deciennia geleden de automatisering op kwam, was het credo: de mens zal hierdoor steeds korter gaan werken en meer vrije tijd krijgen. Nu de automatisering in volle gang is en veel arbeidsplaatsen overbodig zijn geworden, blijkt de vork heel anders in de steel te zitten: Het management heeft de kans meer poen over minder mensen te verdelen volledig ingekopt en vele mensen zijn afhankelijk geworden van een minimale uitkering en worden ook nog eens als uitvreters behandeld. VVD Nee!

Nog even en je moet nog melden wat voor boodschappen je doet,! Het wordt steeds erger hier,!

Als je op Marktplaats belazerd wordt door fraudeurs en dieven krijg je geen inzicht van de koper. Deze regering schend dus de privacy regels en dan heeft Marktplaats het recht om de gemeente er van af te knikkeren, na, na, na, naaaaaaaa. dit zijn de MP regels, dus de rechter zal wel thee adviseren.

Niet iedereen met een bijstandsuitkering is werklui!!! Door omstandigheden heb ik pas sinds 2 jaar een bijstandsuitkering. Ben 52 jaar en solliciteer me een ongeluk. (te oud)Geen recht op opleidingen/omscholing o.id.Ik ben al 24/7 mantelzorger. Gaan ze straks mensen met een bijstandsuitkering op een onbewoond eiland zetten!Omdat de huizen waarin we wonen te luxe zijn! Alleen water drinken en brood eten omdat men vind dat “we”teveel geld uitgeven aan boodschappen op kosten van de maatschappij?

Wat ik mis in de discussie is dat het bij de schreeuwers gaat om mensen met een uitkering. Die vinden het dus normaal dat deze mensen “aangepakt” worden. Maar zij zelf mogen wel van alles verkopen omdat zij een baan hebben. Wat ze vergeten is dat ze zich zelf volgens hun eigen normen ook aangepakt moeten worden. Immers ze geven hun eigen opbrengsten bij verkoop op marktplaats vast ook niet op bij de belastingdienst. Ook voor hun zijn het inkomsten die dus opgegeven moeten worden als inkomsten!!

https://www.telegraaf.nl/binnenland/23914867/__Marktplaats_doelwit_sociale_dienst__.html?page=1

Gelukkig zijn er nog Medelanders die het begrijpen!

Wat mij zo verbaast is dat de Nederlanders met het oorlogsverleden in onze genen, zo vals kunnen oordelen over mensen die zij niet kennen!
Dat intense Egoïsme in hen waar komt dat vandaan, je zou je kapot moeten schamen.
In de oorlog had je de NSB, de landsverraders, mensen die andere Nederlanders aangaven in de oorlog en heulden met de vijand, nou is dit dan anders?
Walgelijk als men evenzo dit soort praktijken goedkeurt.
Blijkbaar zijn dit mensen die weinig nog hebben meegemaakt, maar wel een grote mond hebben over anderen, die het veel slechter hebben dan zij!
Die misgunnen anderen dan iets. Zielig hoor die lui.
Ik hoop dat dit mensen wakker gaat schudden want, dit wordt alleen maar erger straks, geen privacy meer.
En met zijn allen met je kop op fb staan!
Tuurlijk gewoon doen.
Of beter van niet?
😉

En je hebt niets te verbergen nee hoor… maar als iemandbij bv de gemeente er eens een foute gedachtengang over heeft, wat dan?
Als iemand bv bij een gemeente, nu fouten maakt die je hele leven op de kop gooien, want dat gebeurd er dus.
Wat dan en dit is niet enkel voor gemeentes, dit overkomt zoveel mensen ook bij andere instanties en bedrijven hoor.

Deel & let's open the minds!

Gerelateerde berichten