09 maart 2021

 

VVD & PVDA pak je biezen aub

VVD en PvdA verliezen draagvlak

AMSTERDAM –
De coalitie van VVD en PvdA blijft gestaag aan draagvlak verliezen.
Uit de nieuwe peiling van De Stemming van EenVandaag blijkt dat ze samen kunnen rekenen op 46 zetels, 9 minder dan drie maanden geleden. De VVD stijgt een zetel ten opzichte van vorige maand, maar coalitiegenoot PvdA verliest er twee.
Ook 50Plus verliest voor het eerst meerdere zetels: de partij zakt deze maand van 19 naar 16. Belangrijkste stijger is de PVV, de partij van Wilders krijgt er maar liefst zes zetels bij.
CDA-leider Van Haersma Buma zei vandaag tegenover EenVandaag dat hij er niets voor voelt om aan te schuiven in een tussenformatie. De achterban van het CDA zou het echter wél een goede zaak vinden als de partij deel uit zou gaan maken van het kabinet Rutte II: 71 procent van de CDA-kiezers ziet dat zitten.
Kiezers van D66 zijn nog enthousiaster: maar liefst 94 procent wil graag dat D66 in de coalitie stapt.

Zetelverdeling
Volledige uitslag (tussen haakjes het verschil met een maand geleden): VVD 25 (+1), PvdA 21(-2), PVV 21(+5), SP 24 (+1), CDA 14 (-2), D66 14 (-), CU 7 (-), GL 3 (-), SGP 2 (-1), PvdD 2 (-), 50PLUS 16 (-3), PP 1 (+1).

De reacties zijn weer veelzeggend op telegraaf!

LINK

Lees ook:   Mensen vallen dood na vaccin

Gerelateerde berichten