Leven na de dood bestaat echt

Life After Death Is Real, concludeert wetenschappelijke studie van 2000 patiënten

Science Now Proves Reincarnation: A Look At The Soul's Journey After "Death" ......maybe so:

door David Gutierrez,

In de grootste dergelijke studie ooit uitgevoerd, hebben de onderzoekers aanwijzingen gevonden dat het bewustzijn blijft ook na de hersenen activiteiten heeft gestaakt. Dit bewijs van leven na de dood kwam uit een studie geleid door onderzoekers van de Universiteit van Southampton en gepubliceerd in het tijdschrift Resuscitation.

“In tegenstelling tot de perceptie, de dood is niet een specifiek moment, maar een potentieel omkeerbaar proces dat plaatsvindt na elke ernstige ziekte of ongeval veroorzaakt het hart, de longen en de hersenen te stoppen met functioneren,” aldus hoofdonderzoeker Dr. Sam Parnia. “Als pogingen worden gedaan om dit proces om te keren, wordt aangeduid als ‘een hartstilstand; Indien deze pogingen niet succesvol is dood. ‘genaamd ”

Bijna 40 procent van de ondervraagden herinnerde ervaren enige vorm van bewustzijn na een hartstilstand (klinisch dood wordt uitgesproken).

Grote diversiteit van de bijna-dood-ervaringen

De AWARE (voorlichting tijdens reanimatie) studie gevraagd om de wetenschappelijke methode te gebruiken om de ervaringen meestal beschreven door de vage termen te onderzoeken bijna-doodervaring (BDE) en uittreding (OBE).Onderzoekers interviewden 2060 patiënten die een hartstilstand hadden overleefd van 15 ziekenhuizen in Oostenrijk, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

“In deze studie wilden we verder gaan dan de emotioneel geladen nog slecht gedefinieerde term van BDE te verkennen objectief wat er gebeurt als we sterven,” zei Dr Parnia.

De onderzoekers vinden dat 39 procent van de hartstilstand overlevenden geïnterviewd beschreef een gevoel dat ze “op de hoogte” was geweest na een hartstilstand. Maar velen hadden geen specifieke herinneringen geassocieerd met de perceptie.

“Dit suggereert meer mensen kunnen de mentale activiteit in eerste instantie, maar vervolgens hun geheugen te verliezen na terugwinning, hetzij als gevolg van de effecten van hersenletsel of sedativa op het geheugen terugroepen,” zei Dr Parnia.

Van degenen die een perceptie van bewustzijn gemeld, slechts 2 procent beschreef een ervaring in overeenstemming met het populaire idee van een OBE, zoals zien of horen van evenementen rond hun lichaam. Negen procent gemeld ervaringen overeenstemming met het populaire idee van een BDE, zoals gevoel van warmte of de aanwezigheid van licht. Zesenveertig procent, echter, meldde ervaringen die niet in overeenstemming met ofwel een OBE of een BDE, zoals angstig of vervolging ervaringen waren.

Klinische bevestiging van de uittreding

Misschien was de studie van de meest belangrijke bevinding wat misschien de allereerste klinische bevestiging van een OBE zijn. In dit geval, een 57-jarige maatschappelijk werker nauwkeurig gemeld dingen die gebeurden rond hem na zijn hersenactiviteit had opgehouden.

“Dit is belangrijk, want het is vaak verondersteld dat de ervaringen met betrekking totde dood waarschijnlijk hallucinaties of illusies,” zei Dr Parnia zei, “die zich zowel voor het hart stopt of na het hart met succes is opgestart, maar niet een ervaring corresponderend met ‘echte’ events wanneer het hart niet klopt.

“In dit geval, het bewustzijn en het bewustzijn leek te zijn tijdens een periode van drie minuten toen er geen hartslag. Dit is paradoxaal, omdat de hersenen niet meer typisch functioneren binnen 20-30 seconden van het hart stoppen en niet opnieuw te hervatten totdat het hart is hernieuwd. Bovendien is de gedetailleerde herinneringen van visueel bewustzijn in dit geval waren in overeenstemming met geverifieerde gebeurtenissen. ”

De man herinneringen waren niet alleen nauwkeurig, maar ook hielp de onderzoekers zet zijn ervaring in de tijd.

“De man beschreef alles wat er in de kamer was gebeurd, maar belangrijker nog, hoorde hij twee bliepjes uit een machine die een geluid maakt om de drie minuten. Dus we konden timen hoe lang de [ervaring] duurde, “zei Dr Parnia.

“Hij leek erg geloofwaardig en alles wat hij zei was gebeurd met hem eigenlijk gebeurd was.”

“De onderzoekers zijn te feliciteren met de voltooiing van een fascinerende studie die de deur zal openen om meer uitgebreid onderzoek naar wat er gebeurt als we sterven,” schreef Dr. Jerry Nolan, editor-in-chief van reanimatie.

Bronnen:
http://www.independent.co.uk 
http://www.sciencedaily.com

Google vertaling erop losgelaten!
http://www.bodymindsoulspirit.com/life-after-death-is-real-concludes-scientific-study-of-2000-patients/

Gerelateerde Berichten