web analytics
11:11 Dubbele getallen
Gezondheid & UiterlijkWetenschap & Ontwikkeling

Wees niet bang om je handen te wassen wetenschappers hebben mythe over het voorkomen van allergieën bij mensen weerlegd

Wetenschap Immunologie: overmatige hygiëne veroorzaakt geen allergieën bij mensen

Een onderzoek uitgevoerd door een groep wetenschappers van het Karolinska Institutet (Zweden) en de Universiteit van Freiburg (Duitsland) betwistte de hypothese dat overmatige hygiëne de verspreiding van allergieën en auto-immuunziekten in de moderne wereld beïnvloedt.

Bij het experiment werden twee groepen genetisch identieke laboratoriummuizen gebruikt. De ene groep groeide op in natuurlijke omstandigheden, met blootstelling aan een verscheidenheid aan microben, terwijl de andere groep steriel was, zonder blootstelling aan microben.

De onderzoekers ontdekten dat vroege blootstelling aan microben allergische reacties bij muizen niet kon voorkomen, in tegenstelling tot de verwachtingen op basis van de hygiënehypothese. Hoewel verwacht mag worden dat muizen die in natuurlijke omstandigheden zijn grootgebracht een beter uitgerust immuunsysteem hebben om allergieën te bestrijden, ondersteunen de resultaten deze hypothese niet, meldt Science Immunology.

Wetenschappers zijn van mening dat overmatige hygiëne weliswaar een rol kan spelen bij de ontwikkeling van allergieën, maar dat dit niet de enige of belangrijkste factor is. Andere mogelijke factoren, zoals het binnenleven, lage fysieke activiteit en de aanwezigheid van chemische verontreinigende stoffen in de moderne omgeving, kunnen ook een aanzienlijke impact hebben op de gezondheid en het immuunsysteem van een persoon.

Bron

Lees ook eens:  Steeds meer lichamelijke problemen en ziekten door modern Voedsel

 

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥