web analytics
11:11 Dubbele getallen
Gezondheid & UiterlijkMaatschappij & PsychePolitiek-Elite

Student legt verband tussen GMO producten en Overgewicht

Ik zei het toch?

725be01a7919b29348f3dc9fb4d7be47 AnGel-WinGs.nl

Genetisch bewerkte voeding!

-Volgens het Center for Disease Control and Prevention (CDC) is ruim een ​​derde (34,9 procent of 78,6 miljoen) van de Amerikaanse volwassenen zwaarlijvig,
waardoor ze een groter risico lopen op hartziekten, beroertes, diabetes type 2 en bepaalde soorten kanker. 

De CDC verklaarde dat deze aandoeningen de tweede belangrijkste oorzaak van vermijdbare sterfgevallen in de VS zijn.

De Mayo Clinic definieert obesitas als een ‘complexe aandoening waarbij sprake is van een overmatige hoeveelheid lichaamsvet’. Naast een derde van de zwaarlijvige volwassenen rapporteerde de CDC dat ongeveer 17 procent (12,7 miljoen) van de kinderen en adolescenten in de leeftijd van 2 tot 19 jaar zwaarlijvig is. Deze cijfers zijn schokkend, vooral omdat iets meer dan 12 miljoen kinderen jonger zijn dan 20 jaar, waardoor ze risico lopen op dezelfde gezondheidsproblemen als iemand van de leeftijd van hun ouders. Het meest verontrustende aspect van obesitas is naar mijn mening dat het kan worden voorkomen; Echter, als gevolg van de onwetendheid van het land met betrekking tot de etikettering van voedsel en de bezorgdheid van de voedselindustrie over geld en efficiëntie op het gebied van de Amerikaanse gezondheid, consumeren volwassenen en kinderen chemisch gewijzigd voedsel dat naar verluidt bijdraagt ​​aan het groeiende aantal zwaarlijvige Amerikanen.

Freelance schrijfster Christina Sarich is de auteur van “Pharma Sutra: Healing the Body and Mind Through the Art of Yoga.” Ze plaatste een artikel over de “Natuurlijke Samenleving; Transform Your Health Naturally’-website, met het argument dat ‘de manier waarop de industriële landbouw zaken doet, de bodem berooft van belangrijke voedingsstoffen, die vervolgens een leegte in ons voedsel vormen.’

Sarich is van mening dat genetisch gemodificeerde organismen (GGO’s) niet het Amerikaanse volk voeden, maar eerder de zakken van bedrijven. Bedrijven richten zich op kinderen, wat volgens Sarich hen tot een “GM-generatie maakt die BT-maïs eet – een soort GGO afkomstig van de bodembacterie Bacillus Thuringiensis – en fructose-glucosestroop per emmer.”

Tim Lobstein van de World Obesity Federation zei: “Geen wonder dat ‘dikke’ kinderen worden gezien als een investering in toekomstige verkopen.” Met andere woorden, bedrijven die met junkfood besmet zijn, haken kinderen aan hun producten, zien hoe ze zwaar worden en gedijen dankzij hun toenemende lichaamsgewicht en eetlust, omdat hun gewoonten hun bedrijven geld opleveren.

Een artikel op preventie.com met de titel “Maken GMO’s je dik?”   stelden dat onderzoekers in Noorwegen een groep ratten voedsel gaven   dat genetisch gemodificeerde maïs bevatte en een controlegroep niet-genetisch gemodificeerde maïs. 

Uit het onderzoek bleek dat de ratten die het genetisch gemodificeerde maïsdieet volgden in de loop van de dagen dikker werden en meer aten dan de ratten die het niet-genetisch gemodificeerde dieet volgden. 

Auteur van dit artikel Emily Main stelde dat de onderzoekers ook merkten dat de ratten dikker werden als ze vis aten die was gekweekt met genetisch gemodificeerde maïs.

Het belangrijkste geciteerde onderzoek van The Organic Center, een non-profitorganisatie in Washington DC, waaruit bleek dat “de voedingsstoffenniveaus in moderne gewassen ergens tussen de tien en 25 procent lager zijn dan vijftig jaar geleden, waarschijnlijk omdat de gewassen worden gekweekt voor hogere opbrengsten. zoals veel genetisch gemodificeerde gewassen dat zijn.” Het centrum verklaarde dat “naarmate de nutriëntenniveaus dalen, we meer moeten eten om de aanbevolen niveaus van voedingsstoffen binnen te krijgen die we nodig hebben, wat zou kunnen verklaren waarom genetisch gemodificeerde gewassen in het Noorse onderzoek hebben geleid tot het overeten van knaagdieren.”

Pat Thomas, auteur van ‘Eet GGO’s, word dik?’ gepubliceerd op beyond-gm.org, voegde eraan toe dat uit het Noorse onderzoek “ook bleek dat de dieren die gevoed werden met een dieet van genetisch gemodificeerde maïs zwaarder werden, minder goed in staat waren eiwitten te verteren en last hadden van problemen met het immuunsysteem…

Dit onvermogen om eiwitten te verteren heeft belangrijke implicaties voor gezondheid. De juiste vertering van eiwitten is noodzakelijk voor veel biologische functies, waaronder het voorzien van aminozuren in het lichaam.”

Lees ook eens:  Bill Gates en Warren Buffett bouwen een kernreactor van de volgende generatie van $ 1 miljard in Wyoming

Het is eerlijk gezegd verwoestend om te lezen dat een groot deel van de bevolking van het land lijdt aan obesitas, wat gedeeltelijk verband houdt met GGO’s. 

De bevinding die mij het meeste zorgen baarde, was de manier waarop   junkfoodbedrijven   zich op kinderen richten. Kinderen kunnen moeilijk nee zeggen tegen junkfood en suiker, tenzij hun ouders hen ten strengste verbieden dergelijke snacks te consumeren. De meeste mensen denken dat wanneer een kind junkfood consumeert, het zichzelf geen schade berokkent, wat gedeeltelijk te wijten is aan het feit dat voedseletiketten de feiten weglaten over de vraag of junkfoodproducten al dan niet GGO’s bevatten. Dus terwijl kinderen ‘gewoon kinderen zijn’ en een koekje of een Twinkie eten, bereiden ze zich voor op schadelijke gezondheidsproblemen waaraan ze kunnen overlijden.

GGO’s zitten in bijna alles, maar we weten het gewoon niet. Als we eten,  hebben we geen idee wat we in ons lichaam stoppen, tenzij de etiketten dit aangeven. 

Sommigen van ons geven erom en anderen, zoals ik, denken er niet aan een etiket te controleren of zich af te vragen hoe of waar het is gemaakt. 

Het negeren van labels heeft tot gevolg dat de bevolking dikker wordt, wat de algehele gezondheid beïnvloedt. Mijn moeder zeurde me altijd over het wegblijven van suikers, snoep of frisdrank, en stuurde me naar producten met minder vet en biologische labels. Ik lachte haar altijd uit als ze tegen me schreeuwde over wat ik at. Het lijkt erop dat mama het eigenlijk het beste weet! 

Bron

Veroorzaakt GMO obesitas?

 

Obesitas in de VS bereikt een epidemisch niveau. Volgens de Centers for Disease Control (CDC) lijdt ruim een ​​derde van de Amerikaanse volwassenen (35,7 procent) aan obesitas . Obesitasgerelateerde aandoeningen, waaronder hartziekten en diabetes type 2, zijn enkele van de belangrijkste oorzaken van vermijdbare sterfte. Obesitas is duur. De geschatte medische kosten van obesitas bedroegen in 2008 $147 miljard. De medische kosten voor mensen met obesitas waren in 2008 $1.429 hoger dan voor mensen met een normaal gewicht. Hoewel er een aantal factoren zijn die bijdragen aan het hoge percentage zwaarlijvigheid in de VS, is er één factor die vaak over het hoofd wordt gezien: de consumptie van genetisch gemodificeerd ( GMO ) voedsel. Lees meer over het vermijden van GGO’s

Verschillende onderzoeken van het afgelopen jaar hebben obesitas in verband gebracht met de consumptie van GMO-voedsel, waaronder een Europees onderzoek uit 2012 naar de impact van GMO-voedsel op ratten, muizen, varkens en zalm. Onderzoekers uit Hongarije, Oostenrijk, Ierland, Turkije, Australië en Noorwegen namen deel aan het onderzoek. De dieren kregen gedurende 90 dagen GGO-maïs en soja te eten. Wat de onderzoekers ontdekten is dat de ratten die GMO-voedsel kregen, iets sneller dikker werden dan de controlegroep die niet-GMO-voedsel kreeg. Vissen die met GMO-voedsel werden gevoerd, ondervonden hetzelfde effect. De onderzoekers vonden ook veranderingen in de organen van de vissen die met GGO’s werden gevoerd.

Onderzoekers konden de bewering weerleggen dat nieuwe genen die in GGO-voedsel worden geïntroduceerd, onschadelijk zijn. Professor Åshild Krogdahl van de Noorse School voor Diergeneeskunde zei dat het onderzoek aantoonde “dat genen via de darmwand in het bloed kunnen worden overgebracht; ze zijn in voldoende grote segmenten aangetroffen in bloed, spierweefsel en lever om te kunnen worden geïdentificeerd.” Hij voegde eraan toe dat de “biologische impact van deze genoverdracht onbekend is.”

In een peer-reviewed artikel van Amerikaanse onderzoekers dat afgelopen voorjaar werd gepubliceerd, werd gekeken naar de toxiciteit van resten van het herbicide glyfosaat op voedsel. Zoals de krant opmerkt, wordt glyfosaat, waarvoor genetisch gemanipuleerd voedsel is ontwikkeld om het te verdragen, “gevonden in de belangrijkste voedingsmiddelen van het westerse dieet, dat voornamelijk bestaat uit suiker, maïs, soja en tarwe.” Dat betekent dat GGO’s aanwezig zijn in de meeste bewerkte voedingsmiddelen. Wat de onderzoekers ontdekten is dat glyfosaat “de schadelijke effecten van andere door voedsel overgedragen chemische residuen en milieutoxines versterkt.” Ze brachten een aantal ziekten die in westerse landen voorkomen in verband met glyfosaatresiduen op voedsel, waaronder obesitas, diabetes en hartziekten. 

Lees ook eens:  Nederland weer open na 2 jaar...

Er zijn verschillende manieren waarop u het eten van GGO’s kunt vermijden. Een van de belangrijkste manieren is door de hoeveelheid bewerkte voedingsmiddelen in uw dieet aanzienlijk te verminderen. Als je toch zin hebt in een zoute of zoete lekkernij, zorg er dan voor dat deze biologisch gecertificeerd is of gecertificeerd niet-GMO door het Non-GMO Project . Je kunt ook een exemplaar verkrijgen van “Unjunk Your Junk Food: Healthy Alternatives to Conventional Snacks”ir AnGel-WinGs.nlvan de makers van Naturally Savvy en dit gebruiken als leidraad voor het eten van beter junkfood.

b75f730ef16ab79b0cf77ff3083950a8 AnGel-WinGs.nl

Bron

De Supermarkt is een gifbelt…
Je weet niet wat je eet, dankzij Bill Gaatje wordt er overal mee gerommeld.
Ik zie het overal een opgezette buik bij veel jongeren ook… kan nooit.
Darmen die al van slag raken, dus een opgezette buik, door voeding, in feite zou men het geloof zo moeten inrichten dat mensen echt besef krijgen van karma enzo en wat ze anderen aandoen dat ze dit ooit terugkrijgen op eigen bord!

Beter dan al die asocialen, die denken overal mee weg te komen, als zij hun zakken maar kunnen vullen!
Qua politiek is dit ook niet oké, zij moeten juist zorgen dat dit niet kan!

5d9d275e654c2be92eba4557ffdcab30 AnGel-WinGs.nl

 

https://www.dailymail.co.uk/femail/article-2380985/Is-GMO-CORN-making-sick-How-woman-discovered-widely-used-ingredient-caused-insomnia-chronic-nausea-headaches.html

Een tijdlijn van genetische modificatie in de landbouw

Circa 8000 v.Chr.: Mensen gebruiken traditionele modificatiemethoden zoals selectief fokken en kruisen om planten en dieren met meer wenselijke eigenschappen te kweken.

1866: Gregor Mendel, een Oostenrijkse monnik, kweekt twee verschillende soorten erwten en identificeert het basisproces van de genetica.

1922: De eerste hybride maïs wordt geproduceerd en commercieel verkocht.

1940: Plantenveredelaars leren straling of chemicaliën te gebruiken om het DNA van een organisme willekeurig te veranderen.

1953: Voortbouwend op de ontdekkingen van scheikundige Rosalind Franklin identificeren wetenschappers James Watson en Francis Crick de structuur van DNA.

1973: Biochemici Herbert Boyer en Stanley Cohen ontwikkelen genetische manipulatie door DNA van de ene bacterie in de andere in te brengen.

1982: FDA keurt het eerste GGO-consumptieproduct goed dat is ontwikkeld door middel van genetische manipulatie: humane insuline voor de behandeling van diabetes.

1986: De federale overheid stelt het gecoördineerde raamwerk voor de regulering van de biotechnologie vast. Dit beleid beschrijft hoe de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA), de Amerikaanse Environmental Protection Agency (EPA) en het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA) samenwerken om de veiligheid van GGO’s te reguleren.

1992: Het beleid van de FDA bepaalt dat voedingsmiddelen uit GGO-planten aan dezelfde eisen moeten voldoen, inclusief dezelfde veiligheidsnormen, als voedingsmiddelen die afkomstig zijn van traditioneel gekweekte planten.

1994: Het eerste GGO-product dat door middel van genetische manipulatie tot stand is gekomen – een GGO-tomaat – komt te koop nadat door federale instanties geëvalueerde onderzoeken hebben bewezen dat het net zo veilig is als traditioneel gekweekte tomaten.

Jaren negentig: De eerste golf van GGO-producten, gecreëerd door middel van genetische manipulatie, komt beschikbaar voor consumenten: zomerpompoenen, sojabonen, katoen, maïs, papaja’s, tomaten, aardappelen en koolzaad. Niet alles is nog te koop.

2003: De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en de Voedsel- en Landbouworganisatie (FAO) van de Verenigde Naties ontwikkelen internationale richtlijnen en standaarden om de veiligheid van GGO-voedsel te bepalen.

2005: GGO-luzerne en suikerbieten zijn te koop in de Verenigde Staten.

2015: FDA keurt een aanvraag goed voor de eerste genetische modificatie bij een dier voor gebruik als voedsel, een genetisch gemanipuleerde zalm.

2016: Het Congres neemt een wet aan die etikettering verplicht voor sommige voedingsmiddelen die via genetische manipulatie zijn geproduceerd en gebruikt de term ‘bio-engineered’, die op sommige voedingsmiddelen zal verschijnen.

2017: GMO-appelen zijn te koop in de VS

Lees ook eens:  Kun jij deze hoge frequentie nog horen?

2019: FDA voltooit de consultatie over het eerste voedsel uit een genoom-bewerkte plant.

2020 : GMO roze ananas is beschikbaar voor Amerikaanse consumenten.

2020 : Aanvraag voor GalSafe-varken werd goedgekeurd.


Hoe worden GGO’s gemaakt?

“GMO” (genetisch gemodificeerd organisme) is de gebruikelijke term geworden die consumenten en populaire media gebruiken om voedingsmiddelen te beschrijven die zijn gemaakt door middel van genetische manipulatie. Genetische manipulatie is een proces waarbij:

  • Het identificeren van de genetische informatie – of ‘gen’ – die een organisme (plant, dier of micro-organisme) een gewenste eigenschap geeft
  • Het kopiëren van die informatie van het organisme dat de eigenschap heeft
  • Het inbrengen van die informatie in het DNA van een ander organisme
  • Vervolgens laat je het nieuwe organisme groeien

Hoe worden GGO’s gemaakt? Factsheet

Stap voor stap een GMO-plant maken

Het volgende voorbeeld geeft een algemeen idee van de stappen die nodig zijn om een ​​GGO-plant te creëren. In dit voorbeeld wordt een soort insectenresistente maïs gebruikt, genaamd ‘Bt-maïs’. Houd er rekening mee dat de processen voor het maken van een GGO-plant, -dier of -micro-organisme verschillend kunnen zijn.

Identificeren

Om een ​​GGO-plant te produceren, moeten wetenschappers eerst vaststellen welke eigenschap zij willen dat de plant heeft, zoals resistentie tegen droogte, herbiciden of insecten. Vervolgens vinden ze een organisme (plant, dier of micro-organisme) dat deze eigenschap al in zijn genen heeft. In dit voorbeeld wilden wetenschappers insectenresistente maïs maken om de noodzaak van het spuiten van pesticiden te verminderen. Ze identificeerden een gen in een bodembacterie genaamd Bacillus thuringiensis (Bt) , die een natuurlijk insecticide produceert dat al vele jaren in de traditionele en biologische landbouw wordt gebruikt.

Kopiëren

Nadat wetenschappers het gen met de gewenste eigenschap hebben gevonden, kopiëren ze dat gen.

Voor Bt-maïs kopieerden ze het gen in Bt dat voor de insectenresistentie-eigenschap zou zorgen.

Invoegen

Vervolgens gebruiken wetenschappers hulpmiddelen om het gen in het DNA van de plant in te brengen. Door het Bt-gen in het DNA van de maïsplant in te brengen, gaven wetenschappers hem de eigenschap insectenresistentie te geven.

Deze nieuwe eigenschap verandert niets aan de andere bestaande eigenschappen.

Groeien

In het laboratorium kweken wetenschappers de nieuwe maïsplant om er zeker van te zijn dat deze de gewenste eigenschap (insectenresistentie) heeft overgenomen. Als dit lukt, kweken en monitoren wetenschappers de nieuwe maïsplant (nu Bt-maïs genoemd omdat deze een gen van Bacillus thuringiensis bevat) eerst in kassen en vervolgens in kleine veldtesten voordat ze deze naar grotere veldtesten verplaatsen. GMO-planten ondergaan een diepgaande beoordeling en tests voordat ze klaar zijn om aan boeren te worden verkocht.

Het hele proces om een ​​GGO-plant op de markt te brengen duurt meerdere jaren.

Lees meer over het proces voor het creëren van genetisch gemanipuleerde microben en genetisch gemanipuleerde dieren .

Wat zijn de nieuwste wetenschappelijke ontwikkelingen op het gebied van planten- en dierenveredeling?

Wetenschappers ontwikkelen nieuwe manieren om nieuwe variëteiten van gewassen en dieren te creëren met behulp van een proces dat genoombewerking wordt genoemd . Deze technieken kunnen veranderingen sneller en nauwkeuriger doorvoeren dan traditionele veredelingsmethoden.

Er zijn verschillende tools voor genoombewerking, zoals CRISPR . Wetenschappers kunnen deze nieuwere hulpmiddelen voor het bewerken van het genoom gebruiken om gewassen voedzamer, droogtetoleranter en resistenter tegen insectenplagen en ziekten te maken.

Meer informatie over genoombewerking in de landbouwbiotechnologie .

 

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥