web analytics
11:11 Dubbele getallen
Gezondheid & Uiterlijk

Via huishoudelijke artikelen kunt u besmet raken met hepatitis of syfilis

Gynaecoloog Yulia Frantskevich legt uit dat je via huishoudelijke artikelen besmet kunt raken met verschillende gevaarlijke infecties, meestal seksueel overdraagbaar.

Ze merkt op dat infecties zoals herpes simplex kunnen worden verspreid door nauw contact, zoals kussen, met iemand met een acute infectie. Bovendien kan het delen van handdoeken of persoonlijke spullen die eerder door een geïnfecteerde persoon zijn gebruikt, ook leiden tot de overdracht van infecties zoals herpes.

Bovendien kunnen HIV-, hepatitis B- en hepatitis C-virussen mogelijk worden overgedragen door het gebruik van niet-steriele manicurebenodigdheden, wat het belang van goede hygiëne en reinheid benadrukt om dergelijke overdracht te voorkomen. Het is ook mogelijk om syfilis, hepatitis B en trichomoniasis op te lopen door gewone huishoudelijke artikelen zoals handdoeken, tandenborstels, scheerapparaten en washandjes. In al deze gevallen kunnen goede hygiëne en het verantwoord delen van persoonlijke spullen het risico op infectie helpen verminderen.


Bron

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥