web analytics
11:11 Dubbele getallen
Gezondheid & Uiterlijk

Studie: vitamine D helpt kanker te voorkomen, vooral als het vaker wordt ingenomen

Veel mensen zijn al op de hoogte van de botbeschermende effecten van vitamine D, maar wist je ook dat de “zonlichtvoedingsstof” ” beschermt tegen kanker?Onderzoekers van het Duitse Kankeronderzoekscentrum (GCRC) hebben er een nieuwe studie over samengesteld waaruit blijkt dat suppletie met vitamine D – dit kan inhouden dat je gewoon naar buiten gaat en je huid blootstelt aan natuurlijk zonlicht – kan helpen de kankersterfte bij patiënten met de diagnose kanker te verminderen door tot 12 procent.

Anders gezegd, kankerpatiënten van wie de dokter hen waarschijnlijk vertelt dat chemotherapie en bestraling hun enige opties zijn, kunnen het heft in eigen handen nemen door meer vitamine D binnen te krijgen, waardoor ze (misschien) niet dood gaan – en mogelijk, in combinatie met een agressieve anti- kankerdieet en levensstijlregime, overwinnen ze de ziekte volledig.

Een grondige analyse van 14 eerdere projecten uitgevoerd bij het GCRC van “de hoogste wetenschappelijke kwaliteit”, waarbij meer dan 105.000 deelnemers betrokken waren, onthulde dat vitamine D-tekort veel voorkomt, ook bij kankerpatiënten, van wie velen een ernstig tekort hebben aan deze levensbevorderende, gezondheidsbeschermende voedingsstof.

Specifiek in Duitsland heeft ongeveer 15 procent van de volwassen bevolking in het algemeen een tekort aan vitamine D, alleen als referentie.

Een van de onderzoeken waar het GCRC-team naar keek, betrof patiënten met colorectale kanker. Een verbazingwekkende 59 procent van de colorectale patiënten bleek een tekort aan vitamine D te hebben – dit is een veel hoger percentage dan de totale bevolking.

Lees ook eens:  KIJK EN HUIVER Test 8 verschillende 'bron'waters + kraanwater.

Alleen al op basis van dit onderzoek lijkt het erop dat vitamine D-tekort direct verband houdt met een slechte gezondheid, waaronder een ernstige chronische ziekte zoals kanker. Als deze patiënten optimale vitamine D-spiegels hadden gehad, zouden ze dan überhaupt kanker hebben? (Gerelateerd: bekijk deze vitamine D-infographic voor meer informatie over de gezondheidsvoordelen van vitamine D.)

De tarieven van vitamine D-tekort zijn veel hoger bij kankerpatiënten dan bij de algemene bevolking

Terwijl wetenschappers niet meer beweren dat vitamine D kan beschermen tegen de ontwikkeling van kanker – ze kunnen dit waarschijnlijk niet  zeggen, ook al geloven ze het echt, om hun artikelen gepubliceerd te krijgen – geven ze wel toe dat vitamine D-tekort een veel prominenter aanwezig bij kankerpatiënten dan bij de algemene bevolking.

“Op basis van huidige studies beschermt vitamine D3-suppletie waarschijnlijk niet tegen het ontwikkelen van kanker, maar het zou de kans op overlijden aan kanker kunnen verminderen. Eerdere studies over kankersterfte hebben echter heel andere resultaten opgeleverd en we waren geïnteresseerd in de redenen hiervoor ”, zei Ben Schöttker, een epidemioloog bij het GCRC, in een persbericht.

“Door alle eerdere onderzoeken over het onderwerp opnieuw te evalueren, wilden we helpen bij het produceren van robuuste resultaten over dit onderwerp, dat zo relevant is voor de volksgezondheid.”

Lees ook eens:  Waarom is flossen gevaarlijk?

Schöttker, die met de hulp van collega’s het onderzoek hielp leiden, ontdekte dat hoe meer vitamine D een kankerpatiënt aanvullend inneemt of uit natuurlijk zonlicht haalt, hoe groter zijn of haar kansen op een positief herstel en resultaat zijn.

Kankerpatiënten die dagelijks een lage dosis vitamine D slikten, variërend van 400 tot 4.000 internationale eenheden (IE) per dag, ondervonden betere resultaten in vergelijking met degenen die veel hogere doses slikten, variërend van 60.000 tot 120.000 met minder tussenpozen in de loop van een maand of minder .

Dagelijkse dosering, vonden de onderzoekers, is veel beter voor kankersterfte dan minder frequente dosering.

“We hebben deze 12 procent reductie in kankersterfte waargenomen na ongerichte toediening van vitamine D3 aan personen met en zonder vitamine D-tekort,” rapporteerde Schöttker. “We kunnen er dus vanuit gaan dat het effect beduidend groter is voor die mensen die daadwerkelijk een vitamine D-tekort hebben.”

Bezoek VitaminD.news voor meer informatie over vitamine D en hoe het u en uw gezin kan helpen gedijen.

Bronnen voor dit artikel zijn:

StudyFinds.org

NaturalNews.com

 

  
Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥