web analytics
11:11 Dubbele getallen
Gezondheid & UiterlijkVitaminen & Kruiden

Vitaminen om je huid te verstevigen

Vitaminen om je huid te verstevigen

Groente, fruit en water zijn dé voedingsmiddelen voor een gezond lichaam en dus voor een gezonde huid. Wil je je huid net iets extra’s bieden om stralend en stevig te blijven? Zorg dan dat je dagelijks de onderstaande vitaminen binnenkrijgt

Vitamine B3
Deze vitamine reguleert het ontstaan van collageen en de hydratatie van de huid. Het werkt verder als een natuurlijk zonnefilter en beschermt de huid tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Je vindt vitamine B3 in gedroogd fruit, dadels, pinda’s, makreel, oesterzwammen en peulvruchten.

Vitamine B9 (Foliumzuur)
Dit is een echte anti-verouderingsvitamine. Het stimuleert de celgroei en de doorstroom van voedingsstoffen en zuurstof naar de cellen. Je vindt vitamine B9 in spinazie, tarwekiemen, kool, bonen en veldsla.

L-Carnitine
Carnitine stimuleert de lichaamseigen productie van collageen en draagt zo bij aan een strakke huid. Met behulp van carnitine kunnen de huidcellen meer water opslaan. Dit zorgt voor een frisse, gezonde uitstraling en vermindering van kleine rimpels. Je vindt carnitine in vlees, garnalen en varkenslever

L-Arginine         
Arginine verbetert de doorbloeding van de huid. Dit zorgt voor celvernieuwing en een goede toevoer van voedingsstoffen naar de cellen. Arginine versterkt het bindweefsel en ondersteunt de vorming van spiercellen en collageen. Je vindt Arginine in sojabonen, walnoten, pinda’s, havermout, kip en tonijn.

Lees ook:   Meer onderzoek bij zieke kinderen mogelijk dankzij nieuwe wet
Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥