web analytics
11:11 Dubbele getallen
Gezondheid & UiterlijkPolitiek-Elite

Gigantische voedselbedrijven stampen om insecten te kweken voor voedsel

Dr. C zegt: “EET DEZE PRODUCTEN NIET!” 

 

Innovafeed heeft grote financiering binnengehaald om een ​​insectenfabriek in Illinois te bouwen en belooft “duurzame ontwikkeling en sociale impact centraal te stellen in haar bedrijfsmodel en zo de wereldwijde positieve impact van de industrie te versterken.” Ik heb met niemand gesproken die insecten wil eten in plaats van echte groenten, vlees, zuivel, etc. Wat denk je? — Technocracy News & Trends Editor  Patrick Wood

Innovafeed, een leider in de productie van insecten (Hermetia Illucens) voor dier- en plantenvoeding, heeft vandaag aangekondigd dat het 250 miljoen dollar heeft opgehaald in Series D-financiering. Deze ronde, geleid door Qatar Investment Authority (QIA), omvat ook bestaande investeerders Creadev en Temasek, en nieuwe strategische en financiële investeerders: de wereldwijde agribusiness leiders ADM en Cargill – die beide strategische partnerschappen hebben met Innovafeed – evenals Future French Champions, ABC Impact, IDIA Capital Investissement en Grow Forward.

Deze nieuwe financieringsronde brengt de totale cumulatieve financiering van Innovafeed op 450 miljoen dollar.

“ Het vertrouwen dat onze partners  in ons hebben getoond  door middel van een nieuwe fondsenwervingsronde, bevestigt dat  de insectenindustrie een sleuteloplossing  is  voor de voedselproductiebehoeften van onze planeet Hun steun zal ons in staat stellen om onze inzet te versnellen ten dienste van een steeds gezonder, natuurlijker en duurzamer voedselsysteem ”, zegt Clément Ray, medeoprichter en CEO van Innovafeed.

Innovafeed heeft al commerciële partnerschappen gesloten voor volumes van meer dan € 1 miljard in de komende 10 jaar.

Innovafeed zal het kapitaal gebruiken om:

  • De productiecapaciteit in Frankrijk blijven vergroten door de verdere uitbreiding van de vestiging in Nesle in het noorden van Frankrijk, ’s werelds grootste verticale insectenkwekerij;shutup AnGel-WinGs.nl
  • De internationale expansie versnellen, met name in de Verenigde Staten, met de bouw van een nieuwe productievestiging in Decatur, IL, in samenwerking met ADM; en het voorbereiden van de wereldwijde uitrol van de technologie van Innovafeed, inclusief ontwikkeling in Azië; en
  • Blijven investeren in baanbrekende technologie en R&D voor de formulering van uiterst nauwkeurige en hoogwaardige ingrediënten voor dieren, planten en, in de toekomst, voor menselijke voeding.pukey AnGel-WinGs.nl
Lees ook:   Heerlijk heet toch? Tips

Benoemingen van nieuwe Chief Operating Officer en General Manager van de VS 

Het bedrijf maakte ook bekend dat Yves Amsellem zich bij Innovafeed heeft gevoegd als Chief Operating Officer. Met meer dan 30 jaar ervaring in end-to-end supply chains voor internationale food & beverage en industriële groepen, waaronder Danone en Chromology, brengt Amsellem uitstekende inzichten en bewezen capaciteiten in de uitbreidingsplannen van Innovafeed.

Daarnaast heeft het bedrijf Maye Walraven, een Frans-Amerikaanse nationaliteit, aangesteld als General Manager van Innovafeed voor Noord-Amerika, een nieuw gecreëerde functie. Daarvoor was ze Vice-President Business Development bij Innovafeed.pukey AnGel-WinGs.nl

Unieke partnerships voor de internationale inzet van de technologie van Innovafeed

De deelname van ADM en Cargill, de toonaangevende agribusiness-leiders van wereldklasse, zowel klanten als leveranciers van de grondstoffen van Innovafeed, onderstreept de rol van de unieke en geavanceerde technologie van Innovafeed en het vermogen van de insectenindustrie om het voedselsysteem om te vormen tot een natuurlijker en duurzamer systeem.pukey AnGel-WinGs.nl

“ Onze uitbreiding in de Verenigde Staten is een cruciale stap voor onze scale-up. Het zal ons in staat stellen toegang te krijgen tot een diepe bron van grondstoffen en onze productiecapaciteit aanzienlijk te vergroten. Ik  ben zeer verheugd om nauw samen te werken met onze lokale industriële partners, die een belangrijke bijdrage leveren aan het versnellen van de ontwikkeling van de hele industrie en ons momentum ondersteunen door hun investering ”, voegde Walraven toe.pukey AnGel-WinGs.nl

Een ambitie: verder gaan dan de “impact-native” industrie

Innovafeed kondigde vandaag ook de oprichting aan van een Impact Committee om duurzame ontwikkeling en sociale impact centraal te stellen in haar bedrijfsmodel en zo de wereldwijde positieve impact van de industrie te versterken.

Lees ook:   BEHANDELINGEN TEGEN VACCINATIESCHADE

Deze commissie zal de komende drie jaar verantwoordelijk zijn voor het definiëren en ondersteunen van de ESG-strategie van Innovafeed en zal worden voorgezeten door Dr. Darian McBain, die wordt erkend voor haar meer dan 20 jaar duurzaamheidswerk en voorheen de Global Director of Corporate Affairs and Sustainability was voor het zeevruchtenconglomeraat Thai Union.

“ Ik ben er trots op de rol van voorzitter van Innovafeed’s Impact Committee op mij te nemen, een opkomend bedrijf wiens waarden en toewijding aan het vinden van duurzame oplossingen voor wereldwijde voedseluitdagingen ik deel. Ik geloof dat de insectenindustrie een sleutelrol zal spelen bij het bouwen van duurzame voedselsystemen en het verminderen van onze impact op klimaatverandering. Ik hoop mijn duurzaamheidsexpertise bij te dragen om de duurzaamheid en ESG-verplichtingen en prestaties van Innovafeed te verbeteren ”, aldus Dr. McBain.pukey AnGel-WinGs.nl

OVER INNOVAFEED

Innovafeed is een wereldwijd biotechnologiebedrijf en een leider in de productie van insecten (Hermetia Illucens – zwarte soldaatvlieg) voor dier- en plantenvoeding, opgericht in 2016 door drie medeoprichters: Aude Guo, Bastien Oggeri en Clément Ray, allemaal gedreven door de ambitie om innovatieve en ontwrichtende oplossingen te vinden voor de uitdagingen van het wereldwijde voedselsysteem. Het ontwikkelt ontwrichtende technologieën die de processen van de natuur op industriële schaal reproduceren. Door een circulaire en afvalvrije agro-voedselketen te bouwen die de natuurlijke rol van het insect repliceert, vindt Innovafeed onze manier van leven opnieuw uit met een hogere kwaliteit, duurzaamheid en veerkracht, voor iedereen. Het brede productassortiment omvat onder meer insecteneiwit voor de aquacultuur; insectenolie voor varkens en pluimvee; en 100% natuurlijke mest van insectenpoep.pukey AnGel-WinGs.nl Innovafeed biedt ook zijn eiwit en olie aan voor petfood. Innovafeed telt meer dan 350 pragmatische dromers voor wie prestatie en positieve impact hand in hand moeten gaan om de wereld vorm te geven die we aan toekomstige generaties zullen nalaten. pukey AnGel-WinGs.nl Ga voor meer informatie naar innovafeed.com/en.

Lees ook:   Mantelzorgelijk

Lees hier het volledige verhaal…

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties. Support ons door je ad blocker uit te schakelen. Dan kun je ook de plaatjes e.d weer zien