web analytics

De wondere wereld van sperma

In welke opzichten verschilt kamikaze-sperma van het sperma dat we kennen? en wat doen ze?

Waarom is kamikaze-sperma anders?

07a74a89a0c41d57581615543efa316f via Angel-Wings

Zoals men denkt, hebben niet alle zaadcellen dezelfde vorm en hetzelfde doel. Er is waargenomen dat sommige zaadcellen cirkels trekken in de regio waar ze zich bevinden in plaats van snel voort te bewegen in het baarmoederkanaal. De kop van deze zaadcellen is eerder driehoekig dan peervormig en steekt naar buiten uit. Deze zaadcellen, die qua vorm en gedrag van de andere verschillen, worden kamikaze-sperma genoemd. Maar het zijn niet deze eigenschappen die kamikaze-sperma interessant maken, maar hun functie.

Waarom wordt het Kamikaze-spermamonster Killer genoemd?

76cea50ec48ad1d55f381990b041d8fd via Angel-Wings
Deze spermacellen controleren of er een vreemd sperma is door cirkels te maken op weg naar de baarmoeder. Als een ander sperma wordt aangetroffen, wikkelen ze hun zweep rond de kop van het vreemde sperma, waardoor het niet kan bewegen en
samen met de dood kan veroorzaken. Een andere taak van kamikaze-sperma is om te voorkomen dat ongezond en problematisch sperma de eicel bereikt. Auteur David Freidman probeert het gedrag van kamikaze-sperma uit te leggen… “Er zijn twee soorten sperma in het sperma dat mannen ejaculeren, wat, wanneer in grote aantallen, de kans op zwangerschap aanzienlijk vermindert. Men zou kunnen denken dat dit inderdaad sperma is dat geprogrammeerd is om de eigen eierroofdieren van het mannetje te vernietigen. Mannen produceren veel grotere hoeveelheden van dit sperma, bekend als kamikaze-sperma, wanneer ze onder stress staan.

Bizar hé!? *valtachterover*

Lees ook:   Er worden wereldwijd vreemde implantaten bij mensen gevonden! BUITENAARDSE implantaten? 👽

Gerelateerde artikelen

Back to top button