web analytics

Jaag zo insecten weg

Etherische Oliën Tegen Muggen

0b96e074c7079e5a9bfe84d170efc51f via Angel-Wings

Teatree- Citroen-pepermunt-Lavendel-Basilicum- Geranium

https://www.womenshealthmag.com/nl/gezondheid/a33159894/geuren-muggen-essentiele-olie/

Citronella is een veelgebruikte olie die muggen buiten de deur zou moeten houden, maar er zijn geurtjes waar deze insecten een nog grotere hekel aan hebben. Zo is pepermuntolie een uitstekende keuze. Deze olie heeft namelijk een erg sterke en indringende geur. Terwijl wij mensen van de frisse geur van pepermunt genieten, blijven muggen liever op afstand. Pepermunt is namelijk te sterk naar hun zin, waardoor ze niets anders meer kunnen ruiken.

Ook geranium en lavendel zijn veelgebruikte oliën waarmee je muggen op afstand houdt. Vooral in landen zoals Spanje zie je regelmatig bosjes lavendel of potjes geraniumolie in tuinen en op terrassen staan. Beide oliën bevatten stofjes waar muggen een hekel aan hebben. Zo bestaat geraniumolie voor een deel uit citronellol, een natuurlijke muggenverdrijver die ook in citronella voorkomt. De bloemige geuren van geranium en lavendel zorgen er ook voor dat muggen liever naar een ander plekje vliegen.

Vooral in landen zoals Spanje zie je regelmatig bosjes lavendel of potjes geraniumolie in tuinen en op terrassen staan. Beide oliën bevatten stofjes waar muggen een hekel aan hebben. Zo bestaat geraniumolie voor een deel uit citronellol, een natuurlijke muggenverdrijver die ook in citronella voorkomt.

f2dd1505d974d49d95b1181da2c04cc2 via Angel-Wings

Etherische Oliën Tegen Wespen En Bijen

Zo laten ze zich gemakkelijk afschrikken met kruidnagelolie. De wat pittige en kruidige geur houdt bijen, wespen en horzels op afstand.

Wil je een nog krachtiger middel maken voor het bestrijden van deze insecten? Meng dan een paar druppels kruidnagelolie met geraniumolie en citroengrasolie.

Lees ook:   De Nieren

Etherische Oliën Tegen Vliegen

Zo zijn deze beestjes geen fan van cederolie.

https://www.carescent.nl/blogs/aromatherapie/bestrijd-insecten-met-etherische-olien

Vitamine B1 werkt ook tegen muggen

Vitamine B1: Hoewel nog niet wetenschappelijk bewezen, men doet wel erg haar best om dit wel te doen, lijkt het erop dat vitamine B1 goed werkt als anti muggen middel waarmee je muggen kunt weghouden. De geur van vitamine B1 maskeert het voor muggen ‘lekkere luchtje’ in je zweet. Waardoor je minder aantrekkelijk voor ze wordt. Oud zweet is sowieso voor muggen lekkerder dan nieuw zweet wassen helpt dus ook. Als middel tegen muggen kun je dus veel zuivel, vlees(waren), groenten, fruit en graanproducten eten want daar zitten vitamine B1 in. Je kunt natuurlijk ook vitamine B1 pillen nemen of gewone multivitaminen want de dosis B1 die daar in zit zou voldoende moeten zijn.

(Vaak moest je vroeger vit B nemen als complex dus alle vitamines B moest je dan slikken niet enkel 1 van de B vitaminen.)

 

Chrysanten: Zet een bosje Chrysanten op de campingtafel of fleur er je tuin mee op. Deze bloemen geven niet alleen veel vrolijkheid, maar werken door hun geur ook tegen insecten, inclusief muggen. In Frankrijk zullen ze misschien een beetje vreemd opkijken van chrysanten op je campingtafel want daar zetten ze deze bloemen eigenlijk alleen op graven.

https://www.kampeermeneer.nl/anti-muggen-tips/

 

Eucalyptus olie blijkt in combi met de citroen voor muggen te zijn wat citronella voor mij is: te vies voor woorden

Insecten prik jeuk stoppen

 Met een bananenschil

Het klinkt misschien een beetje vies, maar de binnenkant van een bananenschil helpt goed tegen de jeuk. Maak de muggenbeet eerst goed schoon en wrijf een paar minuten met de schil over de plek.

Lees ook:   OVERZICHT VAN NON-INSULIN-AFHANKELIJKE (TYPE II) DIABETES

Met een gebruikt theezakje

Met een schijfje citroen

Met (appelcider)azijn

https://www.bedrock.nl/gebeten-door-mug-natuurlijke-tips/

Ui.

Een ui doormidden snijden en vervolgens over de muggenbult wrijven, helpt zowel tegen de jeuk als de zwelling. Het schijnt ook te helpen bij een wespensteek

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button