web analytics
...
Gezondheid & Uiterlijk

Volgens nieuw SARS-onderzoek zou de immuniteit van covid-19 veel hoger kunnen zijn dan antilichaamtests laten zien

Virus cells. 3d render of virus cells, bacteria. Microscopic view , #Aff, #render, #cells, #Virus, #virus, #view #adOnderzoekers in Singapore hebben een groep overlevenden van de SARS-epidemie in 2003 gevonden die in de tussenliggende 17 jaar hun T-cellen hebben vastgehouden, wat hoop geeft voor een langdurige immuniteit tegen Covid-19.

T-cellen zijn een soort witte bloedcellen en zijn de frontlinie-troepen die ons lichaam inzet om ziekten en infecties te bestrijden. In een onderzoek onder leiding van de Duke-NUS Medical School in Singapore werden bloedmonsters genomen van 23 SARS-patiënten om te controleren op resterende effectieve immuuncellen.

Ze ontdekten dat sommige van de geïnfecteerden in 2003 nog steeds hun Killer T-cellen hebben en daarom mogelijk worden beschermd tegen SARS-herinfectie. Er zijn sinds 2004 geen gevallen van SARS, een ander soort coronavirus, geregistreerd.

Deze bevindingen ondersteunen “het idee dat Covid-19-patiënten immuniteit op lange termijn voor T-cellen zullen ontwikkelen”, schreven de onderzoekers.

Andere in het onderzoek aangehaalde studies toonden aan dat mensen die de afgelopen twee jaar verkouden waren, ‘kruisreactieve bescherming’ tegen Covid-19 hebben getoond dankzij enkele overgebleven T-cellen.

Wetenschappers van het La Jolla Institute for Immunology in Californië zeiden eerder dat het “verleidelijk was om te speculeren” over een dergelijke onderliggende reeds bestaande bescherming tegen Covid-19.

Dit markeert een belangrijke ontwikkeling voor vaccinonderzoek, omdat het zou helpen bepalen hoe vaak we een boosterschot nodig hebben zodra een vaccin is gevonden.

De onderzoekers gingen nog een stap verder en testten de ‘veteranen’ uit het SARS-tijdperk tegen SARS-CoV-2 en, inderdaad, ze vertoonden een ‘robuuste’ reactiviteit bij het bestrijden van infecties.

Het team rekruteerde vervolgens 37 vrijwilligers die nog nooit een coronavirus hadden gehad om te zien of eerdere blootstelling enige onderliggende bescherming had opgeleverd, en wat ze vonden was opmerkelijk: ondanks geen blootstelling aan SARS of SARS-CoV-2, 50 procent (19) van de deelnemers hadden T-cellen die op zijn minst met Covid-19-viruscellen konden worstelen. 

Lees ook:   Edgar Cayce

“Verrassend genoeg ontdekten we ook vaak SARS-CoV-2-specifieke T-cellen bij personen zonder voorgeschiedenis van SARS, Covid-19 of contact met SARS / Covid-19-patiënten”, schreven de auteurs. 

Het onderzoek suggereert dat de immuniteit voor Covid-19 hoger is dan het testen van antilichamen, en werpt opnieuw de mogelijkheid van onderliggende immuniteit en het potentieel voor een effectief vaccin eerder op dan aanvankelijk werd gedacht. 

Bron

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Deze website gebruikt cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, om functies voor sociale media te bieden en om het internet verkeer te analyseren. We moeten ook informatie delen over uw bezoek aan onze site met onze sociale media-, advertentie- en analysepartners. View more
Accept